Danas smo svi rastrgani na sto strana i bizi. Puno se od nas ocekuje. Koliko se onda mozete davati u prijateljstvu?
Opisat cu vam svoja iskustva. Nemam uopce nijednog pravog prijatelja i dosta sam se opekla u zivotu tako da imam zid. Nista nije bilo bolje po pitanju drustva ni dok sam bila otvorena.
Mislim da sam dobra frendica jer slusam i pomazem savjetima i slicno. Ali ljudima to nije dovoljno i ne cijene me. Jako su zahtjevni i kriticni. Iniciraju koflikte i sve oce instant. Licemjerni su i pripisuju mi svoje mane, da sam umisljena npr. Kompleksasi, sabotiraju iz nesigurnosti, ljubomore, nezrelosti.
Ne valja mi sjedilacki zivot u velikom gradu. moderno je otkazivati, kasniti stalno i slicno, ponasati se bez minimuma postovanja. Da sam na selu u prirodi, bilo bi mi ljepse, no kako bi tek tamo bila izolirana.
Ne mogu naci nikog sa slicnim prioritetima.
Netko da vise vrednuje ono iznutra, a ne trcanje za interesima. Ljudi bi se slikali za instagram i isli po svuda, a meni do pravog razgovora i svakodnevnice. Cim nisam od akcije, ni za avanture, gotovo, jer nezanimljiva sam i ne odgovaram njihovim zeljama. Ili se lako uvrijede i percipiraju to kao odbacivanje. U biti bi iskoristavali bilokog kao pratnju za putovanja i evente, nije im primaran karakter.
Ne mozes tu bit fleksibilan i od kompromisa, jer nesto il volis, il ne volis. Imamo razlicite interese. Ne zelim forsiranje.
Kao da moram glumiti nesto, inace me ne prihvacaju. Naravno da se mijenjati necu.
pa jesam li losa prijateljica ako mi je prevelika zrtva raditi stvari koje ne volim da bi usrecila poznanike s kojima to nije ni deklarirano prijateljstvo, niti su se dokazali?
Toleriram razlicitosti i nikad ne silim nekog da ide samnom van na nesto sto se meni ne dopada. Zato i imamo vise poznanika, svako je za nesto. No, ekipa ima suprotnu filozofiju.
cini se da ljudi cim je neko drukciji od njih, to vide negativno. Istina da se dublja povezanost ne moze postici ako nismo slicni.
No, s obzirom kako danas ljudi kukaju da su se otudjili, zasto su onda izbirljivi? Ne pasu svi sa svima jasno. Ali prekidati poznanstva radi banalnosti i zamjenjivati stare poznanike sa novima kao da su ljudi stvari? Sve je lazno.
moto danas je da je sve prolazno, dok traje traje. Svi su se pomirili s tim i nitko nema ni namjeru pravog prijateljstva. Meni je to gubljenje energije. Rado bi da imam povijest s nekim, a ne stalno ispocetka.
Nemam vise ni snage za ici u krug tako. Cini se da ako izgubis prijatelje iz skole, u odrasloj dobi ni ne mozes naci pravu prijateljicu vise?
Ljudi su u svojim krugovima, u poslu, obitelji. Inace se ne uklapam u generaciju, a ni u mladje, jer nemam djecu i nemamo onda puno dodirnih tocaka.
Potrosila sam se u povrsnim poznanstvima mislec da ce se razviti u prijateljstva, ali nisu nikad.
Ne znam kako uopce pristupiti danas novim ljudima?
Svi traze, uzimali bi i zamjeraju cim ne funkcionira tako.
Ili misle da pod duboki razgovor spada jednosmjerno iscrpljujuce opterecivanje bez mjere s negativom.
ne mogu naci prijateljicu s kojom bi se bas poklopila, da je kvalitetna, skromnija. i cini se da privlacim krive ljude s izvrnutim vrijednostima.
Savjete koje dobivam su da se opustim i ne opterecujem s tim, da uzivam solo pa ce vec neko naici. Govorili su mi tako jos u srednjoj. I evo 40g, pa dosta mi je takvog praznog zivota, a i takvih savjeta. Razocaran si, umoran, zatvaras se u sebe. Ima gorih stvari, ali sto kad se osjecas usamljeno i sam i s poznanicima?
Imam nostalgiju za prijateljstvima iz skole. Ne bi ih obnavljala jer je nemoguce, okolnosti i oni su se skroz promjenili. Nego, zar vise nikad necu imati s nekim taj osjecaj da sam ko doma kak smo si dobri?
Da sam samotnjak i da mi je super ovako, okej, ali nije. jer nije moj izbor.
Inace sam flegma, povucena i mirna po prirodi, al ako i upoznam nekog simpa, osoba je skroz pasivna, ne inicira kontakt, ne odrzava, nego zanemaruje odnos.
(Kad pisem svi, mislim na veliku vecinu, a valjda ima i zdravih i kompatibilnih ljudi, samo ne znam zasto mi ne dolaze? trazim, nema ih.)
Rado bi zenske prijateljice da mozemo o emocijama, ali sam primijetila da se cure vise ni ne znaju saliti, preosjetljive su, ne mogu biti svoja kraj njih u strahu da ce se naljutiti. Svima trebam ici uz dlaku. Ego do neba. Zato mi je lakse s muskim prijateljima, vise su logicni. Al ne zelim se dovoditi u situacije gdje ce to opet biti neiskreno iz drugih pak razloga.
Netko ima srece pa iz prve klikne i nadje svoje BFF, a netko nikako naci match. Nema opcija, moje sorte.
Eto, to su neka moja razmisljanja i ventiliranje, pa da cujem komentare. Nemojte biti zloceste pliz. stalno sam kanta za necije frustracije.
Ideje kako i gdje da upoznam prijateljice, nisu bas od pomoci, jer sam se stvarno trudila puno, ali ok, moze ajde. Hvala.