Pokazuje rezultate 1 do 50 od 58

Tema: Sto znaci biti dobar prijatelj?

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Razgovori o emocijama i to su možda... neshvaćeni. Ja to shvaćamo onako introvertski - razgovor o tome što je bitno.. Slažem se s vrijeskom - i ja imam koloplet raznih za svašta, ali ne razmišljam jesu li pravi ili nisu, mislim ne znam ni za sebe jesam li prava ili nisam. Neku socijalnu mrežu imam koja zadovoljava razne potrebe, onda valjda ija njima zadovoljavam jer traje. .

Ne slažem se sa sirius da nema popravka ako nismo stekli i održali prijateljstva iz mladosti. Jedino ako definiramo mladost do 50-te . Ja imam i iz škole (ako je to mladost), ali i iz zrelosti, svi su mi jednako dobri, nemam uopće taj osjećaj ako nije iz mladosti, sve je propalo - moja mladost je u drugom gradu, pa možda i zato. Isto tako, ako mi netko ne paše ili se raziđe, neću a konto neke tradicije i jer je iz mladosti bit rob tog odnosa. Partner mi nije prijatelj u tom smislu, ne zadovoljava te potrebe.

Lost, budi malo pragmatičnija u doživljajima, ako možeš, bit će ti lakše. Neće psiholog druge ljude natjeravat da budu "bolji" (većina ljudi, po meni, je OK - nit su sveci, nit su hladni vrazi), nego može tebi pomoć da u smislu da ne bude potraga za Sv. Graalom "pravog prijatelja" što god to bilo kome značilo. Psiholog ti može pomoći jedino mijenjati tebe, a nešto te muči čim iz virtualnog mraka postavljaš pitanja.

Sretno u odgovorima!
    Sva prijateljstva , u svim zivotnim fazama , imaju neke svoje specificnosti.
    Ljudi djele zajdnicke interese, i zivotnu fazu.
    U mladosti se pretresa o ljubavima, spoznaji sebe, smislu zivota ...na potpuno drugi nacin nego u zrelijoj dobi
    Ljudi sa drugacijim zivotnim iskustvom ne znam koliko imaju strpljenja za razgovore koji ih sjecaju na mlade dane i dileme koje su tada imali. Jednostavno nisu u istoj zivotnij fazi. Kao sto ljudi koji nisu u vezi i nemaju obitelj vjerojatno nemaju zivaca za razgovore o dilemama koje se imaju u toj zivotnoj fazi. Ono sto bi ljude mglo povezati je zajednicki interesi i/ili slicno zivotno iskustvo, pod uvjedtom da karakteri nisu bas kruti.
    Ali kao i u ljubavi, mora se uloziti trud , ali nema nista na silu. Kemija i klik se dogodi ili ne dogodi.
    Posljednje uređivanje od sirius : 17.07.2024. at 07:39

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •