Citiraj Biki LM prvotno napisa Vidi poruku
Ja sam iz jednog malog mesta otisla u Beograd,misleci da tamo tretiraju zenu kao zenu,a ne kao zivotinju kao sto je slucaj u nasem porodilistu,al sam se grdno prevarila. Tamo nema nikakva psiholoska pomoc,ni jedna lepa rec,odvratni doktori,jos odvratnije sestre. Jedina normalna sestra tamo mi je rekla da ne vidim bebu i ja sam je poslusala,jer mi se to u tom trenutku ucinilo najispravnije.
Kod nas nije slucaj da mozes sam da organizujes sahranu u porodicnoj grobnici kad je dete mrtvorodjeno. Imas mogucnost ili da ga zakopaju sa medicinskim otpadom ili da platis kremaciju i da pepeo bude rasut u Bebi vrtu( posebno mesto na jednom Bg groblju gde rasipaju pepeo mrtvorodjenih beba). Beba se upisuje u knjigu kao mrtvorodjena sa prezimenom i merama. Moja beba nema cak ni ime,jer tako "zakon nalaze".
To mi je apsolutni nevjerojatno. Jesi li sigurna? Mozda su ti oni nabrojali opcije jer misle da ne zelite preuzeti tijelo ili pepeo , organizirati obred i sahraniti dijete na groblju ako to zelite? Svakako bih provjerila da li postoji ta opcija.