Pokrivena pita s ogrozdima

Za tijesto:
25 dag brašna
15 dag maslaca
2 žlice šećera
1 jaje

Fila:
1/2 kg ogrozda
1/4 l vode
2 žlice šećera

1/2 l mlijeka
2 žutanjka
1 prašak za puding vanilija
3 žlice šećera

3 bjelanjka
15 dag šećera u prahu


Zamijesite prhko tijesto od brašna, maslaca, šećera i jajeta, zamotati u foliju i staviti u frižider na 2 sata.

Operite ogrozde, skinite ih s grozdića, pa prokuhajte 15 minuta sa šećerom i vodom. neka se hlade u cjedilu.

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Razvaljajte tijeste, prekrijte njime dno i stjenku okruglog kalupa.
Nabockajte tijesto i pecite 20 minuta.

Pomiješajte četiri žlice mlijeka, žutanjke, prašak za puding i šećer. Pristavite preostalo mlijeko,
pa kad provre, uspite mješavinu i skuhajte je. Premažite pudingom ispečeno tijesto i po njemu
ravnomjerno rasporedite ogrozde. Stucite snijeg od bjelanjaka i šećera u prahu, premažite njime voće
i pecite još 10 minuta na 220 stupnjeva.