-
Pokrivena pita s ogrozdima
Za tijesto:
25 dag brašna
15 dag maslaca
2 žlice šećera
1 jaje
Fila:
1/2 kg ogrozda
1/4 l vode
2 žlice šećera
1/2 l mlijeka
2 žutanjka
1 prašak za puding vanilija
3 žlice šećera
3 bjelanjka
15 dag šećera u prahu
Zamijesite prhko tijesto od brašna, maslaca, šećera i jajeta, zamotati u foliju i staviti u frižider na 2 sata.
Operite ogrozde, skinite ih s grozdića, pa prokuhajte 15 minuta sa šećerom i vodom. neka se hlade u cjedilu.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Razvaljajte tijeste, prekrijte njime dno i stjenku okruglog kalupa.
Nabockajte tijesto i pecite 20 minuta.
Pomiješajte četiri žlice mlijeka, žutanjke, prašak za puding i šećer. Pristavite preostalo mlijeko,
pa kad provre, uspite mješavinu i skuhajte je. Premažite pudingom ispečeno tijesto i po njemu
ravnomjerno rasporedite ogrozde. Stucite snijeg od bjelanjaka i šećera u prahu, premažite njime voće
i pecite još 10 minuta na 220 stupnjeva.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma