Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Tinejdžerica koja se ponaša kao dijete

Datum pristupanja
    Aug 2024

Početno Tinejdžerica koja se ponaša kao dijete

Bok svima, ja sam Katarina i imam kćer od 14 godina i sina od 8 godina. Ne znam kako je vama ali moji se često svađaju oko gluposti, ona se u potpunosti sroza na njegov nivo, tipa ostane jedan Jafa keks i umjesto da ona bude zrelija i pusti posvađaju se

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Nikako povezat naziv teme s jednim Jaffa keksom.

Jel problematika dublja od navedenog?

Datum pristupanja
    Aug 2024

Početno

Ma Jafa keks je samo primjer koliko se nezrelo i djetinjasto ponaša, tj da je u stanju prepirati se sa djetetom od 8 godina zbog običnog keksa, čak i pohrvatio se s njim. Ali moguće da sam nespretno to sročila, Jesam ti uspjela bolje približiti

Datum pristupanja
    Aug 2024

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku

Stvar je u njenom nezrelom i djetinjastom ponašanju tj da se svađa sa djetetom od 8 godina oko jednog keksa umjesto da kao starija sestra njemu prepusti i još se potuče s njim radi toga, kao da ima 4 a ne 14 godina uff. Ali moguće da sam malo nespretno to napisala, jesam li ti uspjela bolje približiti

Datum pristupanja
    Aug 2024

Početno

U biti sad vidim da mi nije cijeli post do kraja objavljen. U biti situacija je ta kad su se počeli hrvati da sam toliko požizila da sam ih oba dvoje povukla za uši i dala sam im po guzi i njemu i njoj. Pa je moje pitanje jesam li ok postupila i što ljudi misle o tome, ima li ovdje ljudi sa sličnim iskustvom ?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Kristina431 prvotno napisa Vidi poruku
    U biti sad vidim da mi nije cijeli post do kraja objavljen. U biti situacija je ta kad su se počeli hrvati da sam toliko požizila da sam ih oba dvoje povukla za uši i dala sam im po guzi i njemu i njoj. Pa je moje pitanje jesam li ok postupila i što ljudi misle o tome, ima li ovdje ljudi sa sličnim iskustvom ?
    Nemamo. Nasa djeca su uvijek bila iskljucivo suradljiva i poslušna.
    Gdje su djeca zivjela do sad da je ovo prvi put da ih vidis da se svadaju ?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I ne znam zasto bi mu dala zadnji keks. Ona je starija. Ima da ju mladi slusaju i postuju

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ne znam...kad u kući ostane zadnji keks, ja ga pojedem baš zato da spriječim ovakve situacije

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Evo ovako nekako kao sirius i coksa, ne kuzim i dalje ozbiljnost problematike.

Ja sam kao starija 3 godine uvijek pojela vise slatkisa od mladje sestre objasnjavajuci joj pritom da imam veci zeludac i potrebe za hranom te trebam vise od nje pojest. Hahahaha...

Danas slatkise maltene ne jedem, vrlo rijetko.

Ne kuzim sta je djetinjasto u ponasanju tinejdzerice osim sto ima trenutno povecan apetit i mladji brat joj vjerojatno ide na živce
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 18.08.2024. at 16:21

Datum pristupanja
    Aug 2024

Početno

Vidim ne razumijemo se baš ili ja nisam baš dobro sročila, nije toliko stvar što je ona htjela keks zadnji ili on, nego način na koji su oboje reagirali oko toga, gdje su počeli biti neugodni jedan prema drugome, vrijeđat se, cmizdrit i na kraju su se pohrvali, što mi je baš bio šok, još da oboje imaju 8 godina pa hajde ali ona već ima 14 godina i da tako djetinjasto reagira iskreno nije mi baš to ugodno za vidjet. I naravno nije to prvi put, ima dosta situacija gdje tako djetinjasto i nezrelo reagira za svoje godine

Datum pristupanja
    Aug 2024

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam...kad u kući ostane zadnji keks, ja ga pojedem baš zato da spriječim ovakve situacije
    Imala sam baš sličnu situaciju pred dva tjedna. Ostao je zadnji keks od napolitanki i krenule su opet prepirke između njih dvoje tko će zadnji keks (cijelo vrijeme je išla sa stavom e ja imam 14 godina ja zaslužujem zadnji komad) i onda sam ja rekla "e ja ću taj keks" uzela i pojela. I oboje krenuli šizit i cmizdrit "mama kako si mogla, joj mama pa jesi ti normalna šta tebi je" i kad meni samo puko film, rekla "dosta mi je više vašeg cmizdrenja" i ja samo bez puno razmišljanja i njemu i njoj dala par puta po guzi i da vidiš, kad im se guza zatresla odmah su se smirili. Tako da u suštini djeluje ali nisam sigurna jesam li dobro postupila pa evo što vi mislite ?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ja mislim da si trol koji ubija vrijeme, ali to će admin riješiti.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Dijete od 14 godina je i dalje dijete, i to u pubertetu. Nikako od takvog djeteta ne bih očekivala odgovornost nego čak i gore ponašanje nego od osmogodišnjaka

Datum pristupanja
    Aug 2024

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Dijete od 14 godina je i dalje dijete, i to u pubertetu. Nikako od takvog djeteta ne bih očekivala odgovornost nego čak i gore ponašanje nego od osmogodišnjaka
    Sad kad tako kažeš ima nešto u tome. Znači nije neuobičajeno njeno ponašanje ? Misliš da sam dobro postupila ?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mislim da AI vjezba komunikaciju po forumima.
    Tema i komunikacija je prebizarna cak i za novinara pocetnika u sezoni kiselih krastavaca.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Tak se moja od devet svađa s malom od šest nikak da prihvati da s godinama dolazi zrelost i popuštanje manjima, ali štos je kaj su manji jednostavno tako... povlašteni kaj se većima čini nefer s punim pravom. Sljedeći put kaži im da posljednji keks prepolove.

Datum pristupanja
    Aug 2024

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Tak se moja od devet svađa s malom od šest nikak da prihvati da s godinama dolazi zrelost i popuštanje manjima, ali štos je kaj su manji jednostavno tako... povlašteni kaj se većima čini nefer s punim pravom. Sljedeći put kaži im da posljednji keks prepolove.

Ma i dalje se ne razumijemo nije bitan keks tolko lako za keks haha stvar je da cura od 14 godina se tako ponaša i reagira kao da ima 5 to mi je malo čudno pa u biti moje glavno pitanje je za sve vas koji imate tinejdžere jel i kod vas se znaju tako ponašati ? Jel to uobičajeno da pubertet tako djeluje ili je moja Nika izdvojeni slučaj ?Jer znam po sebi sa 14 godina mi ne bi palo na pamet da tako se ponašam ko derište

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Jesi li imala toliko mlađu braću?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Aha, bas se ti sjećas kako si se ponasala sa 14 i nemas pojma kako je tvoje ponasanje izgledalo tada tvojoj mami.
    Neka sami bore svoje bitke, ne mijesaj se. I ne tuci djecu. I ne urlaj. Treba biti odlucan, reći da ti takvo ponasanje nije prihvatljivo i neka prestanu. Mozda upali, ako vie odlucnost i ozbiljnost na tvom licu. A mozda i ne.
    Samo da te "utjesim" , najgori su od 14 do 18, poslije je lakse.
    I, samonek su zdravi, kad dozivis da hitna vozi dijete s plaže i ostane u bolnici, keks i razmirice ti postanu nebitne. ( ps.dobro je)
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 19.08.2024. at 07:55

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Cek sa 14 se ocekuje neka zrelost.
    Bit ce da su zbog toga u nekim arapskim zemljama dozvolili udaju u tim godinama.
    Jer to su zrele i odgovorne zene

Datum pristupanja
    Aug 2024

Početno

Pa mislim sigurno nisam bila anđeo sa 14 ali mi ne bi palo na pamet da se ponašam ko neko derište. Slažem se da postoje i gore situacije od ovoga i da je najbitnije da su živi i zdravi, ja samo na ovom forumu ističem ovi situaciju da vidim mišljenja drugih a uvijek može biti gore naravno. I ne bih rekla da ih tučem, to što sam i njega i nju malo čušnula par puta po guzi ne smatram to tučenjem jer ih uopće nisam jako, tek tolko da vide da su oba dvoje još djeca i da trebaju slušati, iako kažem, još uvijek nisam stoposto sigurna je li dobro to što sam napravila

Datum pristupanja
    Aug 2024

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Jesi li imala toliko mlađu braću?
    Jesam, isto tako 6 godina ja starija

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Roda je poznata po sloganu Ne po guzi. Tako da ovdje traziti ppdrsku za tako nesto je van pameti.
    Svadja između dva teena je iritantna i nepodnosljiva, ali normalna.
    Ja ne mogu zamisliti da neko zbog toga tuce djecu.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ne budu te naučili slušati već će te se naučiti bojati. Da bi naučili slušati ti bi morala govoriti.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Kristina431 prvotno napisa Vidi poruku
    Pa mislim sigurno nisam bila anđeo sa 14 ali mi ne bi palo na pamet da se ponašam ko neko derište. Slažem se da postoje i gore situacije od ovoga i da je najbitnije da su živi i zdravi, ja samo na ovom forumu ističem ovi situaciju da vidim mišljenja drugih a uvijek može biti gore naravno. I ne bih rekla da ih tučem, to što sam i njega i nju malo čušnula par puta po guzi ne smatram to tučenjem jer ih uopće nisam jako, tek tolko da vide da su oba dvoje još djeca i da trebaju slušati, iako kažem, još uvijek nisam stoposto sigurna je li dobro to što sam napravila
    Eh.... s ovakvim pristupom samo generiraš otpor. Ne čini mi se da je tvoje ponašanje bitno drugačije od njihovog, odnosno njihovo je ponašanje rezultat tvojih stavova. To moraš korigirati.

Moj prijedlog je da porazgovaraš sa svakim djetetom zasebno, KAO S ODRASLIMA (iako to nisu) i da saslušaš što oni imaju za reći. Sretno!
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 20.08.2024. at 10:48

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    apsolutno, i ja tako rješavam probleme
    dapače, ni ne dam im slatko jer nije dobro za njih, pa se ja žrtvujem...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •