Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
Pa to je ogroman privilegij koji mi imamo ovdje na Blakanu da imamo 12 mj porodiljnog, ovo po nekim EU zemljama (Nizozemska) i USA je nehumano.
Al zašto je ne bih mogla reći da sam tada postala sporokužeća i da mi je mozak malo zakržljao na porodiljnom, kad to zaista jest u mom slučaju. Čak mislim da je to priroda tako uredila i da rade hormoni na svoj način u tom razdoblju.

Iako sam ja imala super porodiljne jer sam imala svoje mame frendice s kojima sam svakodnevno išla u višesatne šetnje s bebama i družila se.

Evo kad smo imali rad od doma u koroni, tad sam definitivno shvatila da ja nisam tip osobe koja može provodit više od pola dana doma kući i stalno nešto po stanu radit, sve vidim perem, čistim, kuham, spremam, nema krajaaa... ovako izađem nema me, vratim se pa se onda primim i dapače tad budem puno produktivnija i brža.
Moji porodiljni nisu bili tako zabavni, niti sam ih smatrala izletom.
S prvim djetetom na sisi vratila sam se na posao kad je imao 5,5 mj i radila dvokratno 3 dana u tjednu. Otac je brinuo o djetetu nakon svoje smjene , od 6-14 u pogonu. Za ostalo vrijeme uletavala je mama s drugog kraja grada.
Promjenila sam posao kad je dijete imalo godinu i 3 mj jer je muz dobio posao vozaca i vise nije imao radno vrijeme. Krenula sam sve ispocetka uciti na nivom radnim mjestu.
Drugo dijete je imalo zdravstvene poteskoce. Nisam vidala nikog ni isla u setnje jer je bilo na operacijam i izolirano da se ne razboli. Pocela sam komunicirati i izlaziti u drustvo tek kad je imala 3 godine. Na posao sam se vratila kad je imala 7 godina.
Hocu reci , trudnoce, djeca, sve nakon zahtjeva fleksibilnost. Treba znati koji su ti prioriteti u zivotu i sto ces staviti na prvo mjesto u tom trenutku.
Meni osobno bi bilo super da mi je oba puta najveci problem bio to sto sam poglupavila.
Ne kazem da netko nema pravo zaliti za danima kad mu je karijera bila na prvom mjestu , tuga je potpuno razumljiva.
I ja sam zalila za nekim idejama kako sam zamisljala trudnocu, porod i majcinstvo, ali razmislis o prioritetima, obiteljski slozite plan i vozis dalje.