Pokazuje rezultate 1 do 50 od 138

Tema: Odreci se karijere?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Beti,
    Nisi pomislila ako tebi nije bio problem nekoliko godina ne raditi i biti doma, da to ipak moze biti problem nekoj drugoj zeni?

Evo meni bi bio, ne mogu zamislit da budem kucanica duze od onih 12mj koliko u RH zene obicno koriste.

Ja sam vec na porodiljnom "oglupila", ne mogu ni zamislit da sam cijelo vrijeme u baby temama i dugogodisnja kućanica.

Svaka cast onome ko zeli i moze, ali nismo svi isti i to treba uvažiti.
    Ne možes uvijek imati ovce i novce. Netko se nekad mora žrtvovati, na uštrb djece i/ili karijere i/ili braka.
    Sve to prođe. Evo ja sada, pod stare dane, uzivam na poslu, pomladila se opet I bas me briga za godine provedene kao nezaposlena. Naputovah se i nauživah slobode.
    Ne kažem da je moj način univerzalan, ali mozda otvaracica teme vidi da postoje razni načini za nastavak živora.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne možes uvijek imati ovce i novce. Netko se nekad mora žrtvovati, na uštrb djece i/ili karijere i/ili braka.
    Je, ali nije svaka karijera vrijedna toga da ju se nastoji očuvati, a znanstvena i akademska karijera to, barem po mom mišljenju, sigurno jesu, tako da potpuno razumijem pokretačicu teme.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Je, ali nije svaka karijera vrijedna toga da ju se nastoji očuvati, a znanstvena i akademska karijera to, barem po mom mišljenju, sigurno jesu, tako da potpuno razumijem pokretačicu teme.
    Ja razumijem pokretacicu teme, ali cinjenica jest da se pokretacica teme i njezin partner moraju odluciti sto ce zrtvovati dok su djeca mala. To odlucuju ljudi i bez karijere kad ulaze u brak i odlucuju se na djecu.
    Cinjenica je da vecina zena stavi pauzu na napredovanje i odraduju rutinske zadatke dok su djeca mala jer nemaju energije, vremena ni mentalnih kapaciteta. Cak i u idealnim okolnostima. Jedine koje znam da su zavrsavali fakultete, radili i stvarali karijeru jesu zene koje su neplanirano ostale trudne u ranim dvadesetima kad su imale hrpu energije i vrlo podrzavajuce partnere s kojim su zivjele na istoj lokaciji. Pa cak su i one napredovanje u struci ostavile za kasene trideste kad su im djeca vec bila gotovo u srednjoj.
    Ali kao sto sam vec napisala drustvo nam servira da se moze sve i da se za sve ima vremena . Sto bas nije realno jer ogranicenja uvijek postoje. Dan je samo jedan, svi imamo ogranicene resurse i ogranicenu energiju.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Sve to prođe. Evo ja sada, pod stare dane, uzivam na poslu, pomladila se opet I bas me briga za godine provedene kao nezaposlena. Naputovah se i nauživah slobode.
    Ne kažem da je moj način univerzalan, ali mozda otvaracica teme vidi da postoje razni načini za nastavak živora.
    Pa ja mislim sama činjenica da je žena majka (pričam o normalnim osobama) već to podrazumijeva odricanje i žrtvu.
    Ne razumijem zašto bi se trebalo odreći braka ili posla radi djece???

Djeca su blagoslov, kruna ljubavi, ona upotpunjuju naš život i daju mu smisao, nisu teret (iako je zahtjevno i teško dok su još mali), al također traže angažman oba roditelja (ako pričamo o skladnom braku i dobrim odnosima supružnika), naravno uz iznimku nekih posebnih zanimanja kada muževi ne žive s obitelji, no to je možda 5-10% obitelji. Kod velike većine djeca žive u obitelji zajedno s roditeljima na istoj lokaciji.

ja evo ne bih mogla godinama ne radit, jednostavno ne bih, nedostajalo bi mi radno okruženje, kolege, intelektualni stimulans. Iako bih rado da mogu radila na 4-6h dnevno

Nisu svi poslovi isti, ja kao i Angie smatram da je njena akad.karijera prevažna da je se samo tako zapostavi. Stavit na mirovanje, OK, al cijeli taj dio sebe koji te upotpunjuje kao osobu uklonit iz svog života, e to ne. A da ne govorim koliko je bitna financijska neovisnost žene majke, to valjda ne treba ni spominjat.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 30.08.2024. at 11:14

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •