Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
Je, ali nije svaka karijera vrijedna toga da ju se nastoji očuvati, a znanstvena i akademska karijera to, barem po mom mišljenju, sigurno jesu, tako da potpuno razumijem pokretačicu teme.
Ja razumijem pokretacicu teme, ali cinjenica jest da se pokretacica teme i njezin partner moraju odluciti sto ce zrtvovati dok su djeca mala. To odlucuju ljudi i bez karijere kad ulaze u brak i odlucuju se na djecu.
Cinjenica je da vecina zena stavi pauzu na napredovanje i odraduju rutinske zadatke dok su djeca mala jer nemaju energije, vremena ni mentalnih kapaciteta. Cak i u idealnim okolnostima. Jedine koje znam da su zavrsavali fakultete, radili i stvarali karijeru jesu zene koje su neplanirano ostale trudne u ranim dvadesetima kad su imale hrpu energije i vrlo podrzavajuce partnere s kojim su zivjele na istoj lokaciji. Pa cak su i one napredovanje u struci ostavile za kasene trideste kad su im djeca vec bila gotovo u srednjoj.
Ali kao sto sam vec napisala drustvo nam servira da se moze sve i da se za sve ima vremena . Sto bas nije realno jer ogranicenja uvijek postoje. Dan je samo jedan, svi imamo ogranicene resurse i ogranicenu energiju.