Pokazuje rezultate 1 do 50 od 138

Tema: Odreci se karijere?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne možes uvijek imati ovce i novce. Netko se nekad mora žrtvovati, na uštrb djece i/ili karijere i/ili braka.
    Sve to prođe. Evo ja sada, pod stare dane, uzivam na poslu, pomladila se opet I bas me briga za godine provedene kao nezaposlena. Naputovah se i nauživah slobode.
    Ne kažem da je moj način univerzalan, ali mozda otvaracica teme vidi da postoje razni načini za nastavak živora.
    Pa ja mislim sama činjenica da je žena majka (pričam o normalnim osobama) već to podrazumijeva odricanje i žrtvu.
    Ne razumijem zašto bi se trebalo odreći braka ili posla radi djece???

Djeca su blagoslov, kruna ljubavi, ona upotpunjuju naš život i daju mu smisao, nisu teret (iako je zahtjevno i teško dok su još mali), al također traže angažman oba roditelja (ako pričamo o skladnom braku i dobrim odnosima supružnika), naravno uz iznimku nekih posebnih zanimanja kada muževi ne žive s obitelji, no to je možda 5-10% obitelji. Kod velike većine djeca žive u obitelji zajedno s roditeljima na istoj lokaciji.

ja evo ne bih mogla godinama ne radit, jednostavno ne bih, nedostajalo bi mi radno okruženje, kolege, intelektualni stimulans. Iako bih rado da mogu radila na 4-6h dnevno

Nisu svi poslovi isti, ja kao i Angie smatram da je njena akad.karijera prevažna da je se samo tako zapostavi. Stavit na mirovanje, OK, al cijeli taj dio sebe koji te upotpunjuje kao osobu uklonit iz svog života, e to ne. A da ne govorim koliko je bitna financijska neovisnost žene majke, to valjda ne treba ni spominjat.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 30.08.2024. at 11:14

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •