Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
Pa ne moras biti ni 12 mj. Ako imas novaca nades nekog da se brine o djetetu kad napuni 3 mj i odes raditi kao Amerikanke ( koje imaju srece da imaju 3 mj, neke nemaju ni to) . Nije godina dana carobna brojka, to je kurtuloski nametnuto.
Ali cim se moze govoriti da porodiljni otupljuje i da si samo u baby temama, i da je to najveci problem porodiljnog...vrlo je ocito da su oni koji to mogu izuzetni privilegirani u odnosu na ostatak svijeta koji nema tu mogucnost ili one koji imaju neke druge problem pa im djeca trebaju posebnu njegu.

Pa to je ogroman privilegij koji mi imamo ovdje na Blakanu da imamo 12 mj porodiljnog, ovo po nekim EU zemljama (Nizozemska) i USA je nehumano.
Al zašto je ne bih mogla reći da sam tada postala sporokužeća i da mi je mozak malo zakržljao na porodiljnom, kad to zaista jest u mom slučaju. Čak mislim da je to priroda tako uredila i da rade hormoni na svoj način u tom razdoblju.

Iako sam ja imala super porodiljne jer sam imala svoje mame frendice s kojima sam svakodnevno išla u višesatne šetnje s bebama i družila se.

Evo kad smo imali rad od doma u koroni, tad sam definitivno shvatila da ja nisam tip osobe koja može provodit više od pola dana doma kući i stalno nešto po stanu radit, sve vidim perem, čistim, kuham, spremam, nema krajaaa... ovako izađem nema me, vratim se pa se onda primim i dapače tad budem puno produktivnija i brža.