littlemom prvotno napisa
Bez ljutnje, ali malo kao da te peru predrasude. Nismo svi isti. Ako ti i ja nismo intelektualci ne znači da nitko nije. U osnovi svega zapravo stoji ona sama i ONA treba biti svoj prioritet jer ako odbaci sebe nije moguće očekivati da će biti ni dobra mama, a kamoli dobar radnik čime god da se bavila.
Svi nešto volimo iz duše kada je u pitanju rad. I to je dio nas, to smo mi.
Ona ne treba prvenstveno sebe odbacivati, a kako je znanje i čitanje i pisanje i istraživanje dio nje, nerealno je odricati se toga jer se odriče sebe!
Balkanu si pripisala jedan dio, a Balkan progovorio iz tebe jer zamisli žena treba sebe staviti na ne znam koje mjesto umjesto prvo, jao kako je to sebično i loše. I to ti je balkansko uvjerenje koje BOGU HVALA već duuugooo ne drži vodu. Sretna i zadovoljna žena je ona žena koja se ne odriče niti jednog dijela sebe. I samo takva žena je dobra majka, dobra kći, sestra, žena, prijatelj - jer je zadovoljna sobom. I tek kao takva može biti produktivna i u radu, a onda financije dođu kao točka na i.
Nema dalje, doba naučenog žrtvovanja je prošlo, Balkane moj....i neka je Bogu hvala!