Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
Svaka čast mamama koje su uspjele obavljati intenzivni intelektualni rad uz malu/male bebe u kući.

Podoj ne traje 5/10 minuta i onda imaš mir 2/3/4 sata dok netko čuva dijete, a ti se uspiješ koncentrirati na pisanje ili na učenje.

Nekima to uspije tek s bebom koja ima 10 mjeseci, meni nije uspjelo ni s bebom od 1,5 godine.

Za koncentriranje na rad uz malu bebu stvarno treba imati odličnu logistiku (pralju, spremačicu, kuharicu, čuvalicu, šetačicu, potrčka za otići do trgovine-banke-HZZO-a-ljekarne ...)

Ja znam osobe koje su uz bebe diplomirale, ali su imale mame 24 sata dnevno na raspolaganju i plaćenu pomoć oko kuće. Rijetko tko si to može priuštiti.
Evo još jedne koja to nije uspjela. Odnosno, uspjela sam samo rutinske stvari odrađivati. Od logistike nemam ništa. Plaćala sam čuvalicu od prve do druge godine, ali je meni bio problem što se nikad nisam odmorila kod kuće kad sam došla s posla. Pokušala sam plaćati nekoga navečer za izlaske s mužem, dvaput nam je uspjelo, ali nije zaživjelo.