Pokazuje rezultate 1 do 50 od 138

Tema: Odreci se karijere?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Uf, ja si uopce ne mogu zamisliti da se preselim pod takvim uvjetima.

Percepcija prosjecnog Nijemca je stranac=stranac. Uopce ne vide razliku između Albanca i Hrvata, da se ne zavaravamo. Ok, Nepalac izgleda drugacije, ali ce mu s istim "žarom" otvorit vrata svog doma kao Hrvatu. Vidjet ce razliku između obrazovane osobe koja govori Njemacki i neobrazovane koja ne govori. Drugo su stranci međusobno. Zato je puno lakše ostati u getu stranaca. Ulazak u tu skupinu je jednostavan, a razgovori često budu dosadni za intelektualca. Upravo to izbacivanje frustracija kroz razgovore - "a kod nas je drugačije, mi ovako i onako" je totalno zatupljujuce. Da bi se Nepalac integrirao, morao bi pratiti vijesti, imati stav o Milanovicu ili politici zapošljavanja mladih, o nedostatku premijernih predstava u nacionalnom kazalistu i uvođenju novih tramvajskih linija. Malo karikiram naravno, u svom stilu, ali hocu reci da je bitno pratiti svakodnevne teme i uciti jezik. Ali ako suprug ne cini isto, opet je banana, jer su ipak par i mogli bi zaglaviti među strancima.
    Sve je točno, aliiiii bratemili s malim djetetom i uskoro blizancima teško je i u idealnim uvjetima i doma, a pogotovo ovako... Jednostavno - čini mi se da nije trenutak za napredak u karijeri. Istina, takvi prekidi često uspore, a ponekad i zaustave karijeru u usponu, ali štaš... sirius je u pravu kad kaže da ti se dogodi život. To je tako.

Iz vlastitog iskustva (a imala sam samo dvije trudnoće jednu za drugom, bila u gradu u kojem živimo, tj. nikakvo inozemstvo nije u pitanju) život stvarno ponekad uvjetuje neke odluke. Nakon povratka s porodiljnog dobila sam zahtjevno radno mjesto u upravi jednog društva. Izdržala neko vrijeme, aliii kad su mom starijem detektirali razvojne poteškoće (teška nagluhost, kašnjenje u razvoju neurološkog sustava, a dodatno i slabovidno oko) koje su tražile angažman roditelja, otišla sam u svoju staru firmu do koje imam 5 minuta pješice, bacila se na koljena pred direktora (figurativno, pitala sam ga može li me zaposliti na obično nezahtjevno referentsko mjesto) i to je bilo to. Nikada do danas nisam požalila tu odluku. Imala sam puuuuno sreće da sam to uopće mogla organizirati i da su me htjeli i mogli mi dati taj posao. Ne znam kako bih to danas, vremena su se promijenila.

Moji sinovi su odrasli (drugi je također imao određenih teškoća), a mm i ja smo odlučili da je puno važnije uložiti vrijeme u njihovo zdravlje nego u svoju karijeru. Odsustvo iz struke u trajanju od nekoliko godina ostavilo mi je rupe koje nikada nisam uspjela zakrpati, ali se otvorilo drugo područje i opet dobro. Pouka priče - kad ti život zalupi vrata, obično se negdje otvori najmanje jedan prozor i kreneš dalje.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 11.11.2024. at 09:28

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Potpis na Peterlin.

Slično je bilo i kod mene ... nikada se nije više ponovio onaj zamah u karijeri kao prije trudnoća.
    Kada su bili mali, odbijala sam sve što je tražilo putovanja, neki veći angažman ... djeca i njihovo zdravlje imali su veći prioritet.
    Slično je bilo i sa suprugom, i on je hrpu poslova odbijao ... sve zbog brige o djeci.

Sada, sa 50+ godina (iako su djeca odrasla) neki napredak u karijeri, zanimljive poslove a pogotovo povišice plaće mogu zaboraviti. To je rezervirano za mlađe.

S druge strane, otvorili smo neke nove interese i aktivnosti u kojima svi skupa uživamo (a nemaju veze s našom strukom).
    Eto, nije nam žao

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •