Kako odrzavate bijeli ves bijelim. Ja uglavnom perem bijeli ves na 90 ali recimo bijele majice koje imaju neki tisak na sebi ne perem tako nego sa sarenim. I onda sa vremenom onako posivi...kako da vratim bijelinu i svijezinu?
Kako odrzavate bijeli ves bijelim. Ja uglavnom perem bijeli ves na 90 ali recimo bijele majice koje imaju neki tisak na sebi ne perem tako nego sa sarenim. I onda sa vremenom onako posivi...kako da vratim bijelinu i svijezinu?
Posljednje uređivanje od domy : 13.10.2024. at 18:26
Operes sa bijelim na nizoj temperaturi, 60 oC, koristis dobar detergent tipa ariel ili persil za bijelo, dodas neko sredstvo s aktivnim kisikom i nikad ne peres s tamnim vesom.
Ok a moze li se ako je vec posivio izbjeliti i kako ako moze?
Ja imam iz DM-a ono sredstvo za izbeljivanje, stavim prvo da malo odatoji u lavoru,a kasnije operem s tim sredstvom.
Osim varikine (koja je nezamjenjiva za teške slučajeve) dobra su i sredstva s aktivnim kisikom, npr. Formil White iz Lidla ili Dexal u prahu s plavim granulama, iz Eurospina. Ovdje ima nešto od toga: https://www.eurospin.hr/sve-za-cist-dom/
Donji veš, čarape i ručnike perem na 90, a majice i hlače na 40. Nikad ih ne perem sa šarenim vešom baš zbog toga da mi s vremenom ne posive.
A jel mogu staviti tog sredstva za izbjeljivanje jer ce unistiti tipa slike slova...jer nijedna majica mi nije full bijela
Ja sam prala s DM-ovim izbjeljivačem, nije mi oštetio slova, a izbijelio je posivjele stvari.
Ovaj https://www.dm.hr/denkmit-sredstvo-z...355487162.html
Posljednje uređivanje od Svimbalo : 19.11.2024. at 14:57
Ja da ne perem sa šarenim, ne bih oprala nikad, jer imam jednu bijelu stvar, sin dvije do tri.
Pod bijelim vešom smatram ručnike, kuhinjske krpe i donji veš (bijeli), i to iskuhavam na 90, tako da nikad nisam miješala s nečim šarenim. I bijele majice s reklamnim natpisima isto često ubacim i nikad natpisi nisu izblijedili.
Isto tako, jedna mašina bijelog tjedno. Ja čak i majice na print šibnem u sušilicu, nikad natpis nije otpao s majice.
Ja namjerno kupujem bijele jer volim iskuhavati takvu robu, sta ja znam, tako sam naučila... rob navike.