Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Vađenje trajne 6 ice s 12 god

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno Vađenje trajne 6 ice s 12 god

Danas je D.išao kod zubara zbog bolova gornje 6ice( na kojoj je bila plomba otprije), dr.je stavila lijek i predlaže da se ta 6ica izvadi, kaže da D. ima široke zube, te će doći do kompresije kad 7 izađe ( sad je počela izlaziti) i 6ica će se krhati. Planiram tražiti i 2.mišljenje i zanima me ako netko ima iskustva s vađenjem trajnih zuba u toj dobi. Hvala unaprijed.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj cappy prvotno napisa Vidi poruku
    Danas je D.išao kod zubara zbog bolova gornje 6ice( na kojoj je bila plomba otprije), dr.je stavila lijek i predlaže da se ta 6ica izvadi, kaže da D. ima široke zube, te će doći do kompresije kad 7 izađe ( sad je počela izlaziti) i 6ica će se krhati. Planiram tražiti i 2.mišljenje i zanima me ako netko ima iskustva s vađenjem trajnih zuba u toj dobi. Hvala unaprijed.
    Sto te tocno zanima? Procedura? Ili da li ima smisla estetski ili medicinski?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moj stariji sin je u toj dobi morao na vađenje svih četvorki, pretkutnjaka. Ima usku čeljust i široke zube koji su se gužvali. Obavio je to u Gundulicevoj. Nosio je mobilni aparatić i kasnije fiksni. Sve mu se lijepo sredilo.

Sami zahvati su bili uz lokalnu anesteziju. On je to podnio bolje nego bih ja, ali on je od malih nogu trpeljiv i podnosi bol. Isplatilo se, zubi su mu sada ravni i zagriz kako treba.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moj sin je isto tako vadio obje donje četvorke. Očigledno je da je trebalo. S aparatićem su se zubi lijepo izravnali. Nije to doživio kao neki problem.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Meni su htjeli vadit 4ke na kraju nisu. Gore nemam šestice (ili sedmice?) svi su se lijepo poredali zubi.

Dolje su ostali svi moji zubi i jako su mi nagurane dvojke na jedinice, iako sam izvadila umnjake, ovih 14 zuba je previše za moju donju čeljust.

Tako da ako je šestica već u banani shvaćam prijedlog stomatologice. Čemu vadit zdravu četvorku ako je ta šestica već upitna.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni su htjeli vadit 4ke na kraju nisu. Gore nemam šestice (ili sedmice?) svi su se lijepo poredali zubi.

Dolje su ostali svi moji zubi i jako su mi nagurane dvojke na jedinice, iako sam izvadila umnjake, ovih 14 zuba je previše za moju donju čeljust.

Tako da ako je šestica već u banani shvaćam prijedlog stomatologice. Čemu vadit zdravu četvorku ako je ta šestica već upitna.
    Da, ako je sestica mrtva , onda radije vade sesticu , ne cetvorku. Iako se obicno vade dva ziba , pogotivo gore, zbog simetrije. Ako je u pitanju ortodoncija.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Da, ako je sestica mrtva , onda radije vade sesticu , ne cetvorku. Iako se obicno vade dva ziba , pogotivo gore, zbog simetrije. Ako je u pitanju ortodoncija.
    Jasno logicno.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Vadilo jedno dijete. Nama je to bio šok, trazili i drugo mišljenje, al bilo je isto. Bezveze smo i sebe i dijete stresirali.
    Sve je proslo OK. Danas sam sama sebi smiješna.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Hvala vam svima na odgovorima, bilo mi je upitno jel se može vaditi samo s jedne strane ili će onda i s druge vaditi neki zub. Kroz dva tjedna idemo kod naše zubarice u DZ pa ću više saznati...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Vjerojatno ce trebat,al ce ti dijete bit zahvalno jednog dana.

Ja sma imala godinama dosadne bolove jer umnjaci nisu mogli izaci van dolje, svakih 6 mj bol prema usima dok nisam rekla dosta i vadili su mi ih van al su ih morali razbijat, tucat to bude ko gradjevinski radovi u ustima, natekla tjedan dana izgledala ko vjeverica obraza punih ljesnjaka...

Moji umnjaci nisu nikad imali mjesta pa nisu nikad ni izasli do kraja mozda jedna trecina,al su pokusavali godinama

Spasi dijete tih čudesa kasnije, a i imat ce estetski ljepse poredane zube.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku

Spasi dijete tih čudesa kasnije, a i imat ce estetski ljepse poredane zube.
    Ovde se ful slažem s lili. Filozofirala sam s vađenjem umnjaka tijekom studija i odgađala bez pravog razloga (boliiit će me, imam sad ispit pa ovo pa ovo i onda sam ih vadila kad je bilo prekasno). Evo me sad nagruvanih zuba, loše vilice, zeznutog temporomandibularnog zgloba (boli me kod uha), a sve nepotrebno da se riješilo na vrijeme. Moja čeljust je isto mala za te velike lepezaste zube, a sami zubi su dosta kvalitetni pa živa šteta što sam napravila propust koji me danas puno košta - em estetski, em rizik za paradontozu, em bolovi, em ošo zglob bvze itd. Svaka nepravilnost zuba dođe na naplatu tegobama u dobi 50 plus. I nije sve rješivo u dobi 50 plus, ne završavaju svi ortodonski tretmani u toj dobi sa starom vilicom, starim zubima, happily ever after, a kod mlade osobe je to skoro pa neupitno. Sretno curki!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 23.10.2024. at 21:36

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hvala vam svima na odgovorima, bilo mi je upitno jel se može vaditi samo s jedne strane ili će onda i s druge vaditi neki zub. Kroz dva tjedna idemo kod naše zubarice u DZ pa ću više saznati...
    Meni su u djetinjstvu izvadili samo jedan, cetvorku gore lijevo. To ovisi o konfiguraciji zubala.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Sad već prihvaćam da je to izgleda najbolje za njega. Kako je početkom godine prošao operaciju slijepog crijeva valjda me prepala vijest da opet treba neki "zahvat "...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •