Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Djelomična samostalna roditeljska skrb

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno Djelomična samostalna roditeljska skrb

U rješenju mi piše da ostvarujem pravo na djelomičnu samostalnu roditeljsku skrb, u odnosu na školstvo zdravstvo i dokumente. U mupu mi ne prihvaćaju ovo rješenje kod prijave prebivališta jer tvrde da promjena adrese ne spada pod dokumente!?!?!?

Da moram tražiti bivšeg (koji je potpuno skrenuo otkad je saznao da sam promijenila adresu) ili centar (kojem se tim treći put promjenio i nisu se javili ni meni ni soc rad u nadzoru već mj dana).

Stanodavka iz starog stana me može u bilo kojem trenutku odjaviti i onda sam tehnički bez adrese.

Ne znam uopće što da radim, hvata me panika...

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Javi se Centru - moja poznanici u slicnoj situaciji je to pomocu njih rijesila.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Evo jesam i njihov pravnik i još jedan se čude ovoj pravnici iz mupa. Onako, imaš rješenje u kojem piše majka ima samostalnu djelomičnu skrb za dokumente i sad ideš nekaj cjepidlačit ne bi li, sačuvaj bože, otac ostao uskraćen za prava, a jasno je da je moralo bit nekaj grdo da ostane uskraćen za odlučivanje u vezi djece. Ovako su me koštali pola dana jurcanja po gradu s malim djetetom. Kaj je sutkinja trebala još dodati uz "majka ima pravo odlučivanja vezano za školu, zdravlje i dokumente" da to bude jasno? Otkad uvjerenje o prebivalištu nije dokument?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Može li taj pravnik iz Centra za soc.skrb nazvat tu pravnicu u MUP-u (poslat joj mail) ili napisat potvrdu u kojoj stoji objasnjenje sto sve ta odluka Suda podrazumijeva pa s tom potvrdom da rijesis prebivaliste.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 09.07.2024. at 07:44

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ma budu dali suglasnost u centru, nadam se danas, treba se vratit pravnica s godišnjeg. Dobila sam u međuvremenu drugo mišljenje da naravno da se mora tražiti suglasnost oca jer tako sam mogla u Vukovar odselit pa neka se on snalazi. Sad gledam jel to znači da se ne smijem tamo odselit dok mi djeca ne porastu? Kaj ako tamo dobijem jedini posao u mojoj branši ili naslijedim kuću od dalekog pra pra rođaka? Sve da se ocu ne remeti komocija. On ima po rješenju vremenski okvir kad da ih viđa, pa jasno da se mora snaći. Kaj da smo u USA gdje se između gradova normalno putuje satima?

Meni je objašnjeno da samostalna djelomična pokriva sve osim izmjene imena, nacionalnosti i vjeroispovijesti.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 09.07.2024. at 08:23

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

I što ako se on ne složi? Mup će dopustiti da djeca ostanu bez prebivališta? Stvarno svašta.
    Razumijem da mogu zabraniti da preseliš u drugi grad ili drugu županiju ali par km dalje u istom gradu nema ni najmanje smisla. A o kontinuiranom prebivalištu na istoj adresi ti ovise razne socijalne olakšice.
    P.s. mislim da te bivša gazdarica ne može sama odjaviti, samo onemogućiti izradu novih dokumenata, znači imaš prebivalište dok ti ne istekne osobna.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ajme nadam se da je tako, jer evo panika me totalno obuzela, s tim da s njom nisam u najboljim odnosima. Ostavila sam joj polog i dalje me zove i pokušava iskamčiti još neke novce, a potpisala je izjavu o raskidu ugovora o najmu prije mj dana. U hzsr-u su tražili sudsko rješenje na uvid, da vide zašto su u mupu odbili. Cijeli dan čekam doma zeleno svjetlo da dođem po papir da to napokon riješim.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 09.07.2024. at 12:26

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Područje prebivališta ima veze sa školom!

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa Vidi poruku
    I što ako se on ne složi? Mup će dopustiti da djeca ostanu bez prebivališta? Stvarno svašta.
    Razumijem da mogu zabraniti da preseliš u drugi grad ili drugu županiju ali par km dalje u istom gradu nema ni najmanje smisla. A o kontinuiranom prebivalištu na istoj adresi ti ovise razne socijalne olakšice.
    P.s. mislim da te bivša gazdarica ne može sama odjaviti, samo onemogućiti izradu novih dokumenata, znači imaš prebivalište dok ti ne istekne osobna.
    Ne mora se slozit, ako Centar da dodatnu potvrdu da prebivaliste moze i majka prijavit (odnosno da naprave sta vec moraju, a napravit ce). A stvarno ti se Zuta sad nije potreba brinit o hipotetskoj selidbi u Vukovar.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ne brinem se to nego da me stanodavka odjavi i onda budemo beskućnici, ali sad sam pročeprkala intenet i vidim da to ne može napraviti, što mi daje za misliti koliko zakon stavlja u nepovoljan položaj i ljude koji iznajmljuju, ali ne brine me ni to više. Dobila sam odgovor od hzsr da će mi izdati rješenje. Jučer su mi se noge odsjekle u mupu kad su rekli da treba suglasnost bivšeg.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Ne brinem se to nego da me stanodavka odjavi i onda budemo beskućnici, ali sad sam pročeprkala intenet i vidim da to ne može napraviti, što mi daje za misliti koliko zakon stavlja u nepovoljan položaj i ljude koji iznajmljuju, ali ne brine me ni to više. Dobila sam odgovor od hzsr da će mi izdati rješenje. Jučer su mi se noge odsjekle u mupu kad su rekli da treba suglasnost bivšeg.
    Stanodavka moze otici na MUP i potpisati izjavu da vise ne zivis kod nje. Policija ce doci provjeriti i ustanoviti da je to doista tako.
    Prvi put kad budes htjela bilo sto u MUP-u uciniti, prijaviti boraviste ili novo prebivaliste, mijenjati osobnu i sl.ces platiti kaznu jer imas zakonski rok, ako se ne varam 15 dana da MUP-u javis promjenu prebivalista.

Stanodavka ce to sigurno uciniti jer u protivnom i ona je u prekrsaju i platit ce kaznu.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Super. Ne znam ni što sam čekala ove u gradskoj upravi toliko dugo. Rekli su unutar mj dana ide ugovor, međutim ništa od toga. Kako se najmanja sitnica može zakomplicirati ovo nije stvarno.

A kolike budu kazne obično?

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Od 60 do 660€ ajmee
    Okej, imam još tri dana.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Opet instanca gdje me nedorečena odluka suda dovodi u nezgodne situacije. Dakle, iako piše da imam djelomičnu samostalnu skrb, stručna služba škole se našla u nedoumici znači li to da otac ima pravo preuzeti djecu umjesto mene ili ne. Sve to ne bi bio problem kad bi on mene obavijestio, no međutim on bi u hipotetskoj situaciji došao, njih preuzeo, a ja bih ko mula došla po djecu i saznala u zadnji trenutak da su djeca već otišla s njim. Već je došao pred školu, ali nije ulazio u samu školu već čekao vani pa su učitelji ostali zbunjeni. Sada bih što? - valjda trebala unajmiti pravnika koji bi tumačio odluku sutkinje iako bi ona morala biti jasna sama po sebi. Lijepi naš sustav. Doslovno sam umorna od svega ovoga.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 22.11.2024. at 19:00

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •