Dianula prvotno napisa
Dragi roditelji, jako mi tesko pada ova tema, nije da moram prestati dojiti oz zdravstvenih razloga niti ja osobno to zelim, ali sljedeca je situacija.
Ocekujem blizance, a moja mala od uskoro 2 godine nikad vezanija za cicu. Posljednja 2 mjeseca se borim s bolovima jer su joj porasli zubici i uzasno me boli kad doji, a ona trazi sve cesce. Ja ne znam je li to razvojna faza ili zbog loseg iskustva s vrticem (koji se dogodio jos u 9.mj i vjerujem da je to prevazisla) ili zato jer ne dam dudu koju su joj tata i baka uveli da se moze lakse uspavati kad mene nema.
Bila sam lijepo svsla.dojenje samo na jutarnje, spavala je s dudom ili bih je mazila i nesto pricala. Evo vec 2 tjedna kako se budi nekadnj svakih sat vremena nocu i doziva sisu. Ako odbijem, vrti se, baca, vristi. Ne znam je li ljuta ili tuzna. Ne zelim joj stvoriti traumu, a bojim se da bi veca bila kada dodju bebe i stoga dam odlucila da prestanem dojiti.
Mislite li da cu izgubiti vezu s njom ako prestanem dojiti naglo? Pokusavam zamjenu flasicom dati u noci, ali ona opet, i ako popije, opet hoce kiku i opet u placu zaspi.
Ne znam kako postupiti, ali najgore mi je dnevno spavanje jer ne zeli bez sise zaspatj. Ako ju dojim,.ne ispusta je. Nema sanse izvadit. Ako izvadim, odmah plac i budjenje.