Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: Staklokeramička ploča za kuhanje

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Staklokeramička ploča za kuhanje

Koja vam se marka staklokeramičkih ploča za kuhanje pokazala najbolja? Doma imamo Electrolux i nemam nikakvih primjedbi. Za more smo također kupili Electrolux i ta je pukla sama od sebe mjesec dana nakon postavljanja. Sad je trebamo zamijeniti i ne znam što napraviti - ići na istu a nadati se drugom rezultatu ili probati nešto novo?

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Pratim temu.
    Planiram kupiti ovu Samsung https://www.elipso.hr/bijela-tehnika...NG-CTR164NC01/

Ima li netko iskustva sa Samsung staklokeramičkim pločama za kuhanje?

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

S obzirom na to da je jedina ploča za koju sam ikad čula da je pukla Electroluxova, možda ipak da ne ideš na nju?

Moja mama ima 2 Gorenje i ja jednu i one su sve u redu, toliko anegdotalno.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Koja vam se marka staklokeramičkih ploča za kuhanje pokazala najbolja? Doma imamo Electrolux i nemam nikakvih primjedbi. Za more smo također kupili Electrolux i ta je pukla sama od sebe mjesec dana nakon postavljanja. Sad je trebamo zamijeniti i ne znam što napraviti - ići na istu a nadati se drugom rezultatu ili probati nešto novo?
    Meni zdrava logika govori da ovo nije problem ploče nego vjerojatno montaže - negdje je bilo pritegnuto kako ne treba ili podloga nije ravna, tako da je ploča bila napregnuta i tijekom grijanja ili hlađenja je mogla puknuti. Nemam vlastitog iskustva, ali na web stranici proizvođača upravo to piše:
    https://www.electrolux.hr/support/su...uknuto-staklo/

Inače, navodno se te ploče mogu i popraviti.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I mi to mislimo, Peterlin, ali serviser nije htio priznati krivnju... Zato i razmišljam o promjeni marke, ne toliko radi samog Electroluxa nego da više nemam posla s tim serviserom.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Kao strastveni kuhar na plinu, pojma nemam o bilo kakvoj alternativi. Sad moram iz nekih razloga prijeći na indukcijsku. Je l to to što pita Angie? Što da uopće gledam kod tih indukcijskih ploča? Ima li neki baš ono super feature ili neki koji nema nikakvog smisla? Po čemu se uopće razlikuju, osim po raspodjeli grijanih ploha?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije isto
    staklokeramička i indukcija su različite ploče

pazi koje suđe imaš (ja sam nakon 20 godina kupila opet staklokeramičku ploču - ne idukciijsku - zato jer zepter lonci koje imam ne idu na indukciju, a skuplji mi je jedan lonac od ploče za kuhanje ...; na moru ima indukciju, ali i ikeine lonce koji mogu na indukciju)
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 22.11.2024. at 13:55

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I mi to mislimo, Peterlin, ali serviser nije htio priznati krivnju... Zato i razmišljam o promjeni marke, ne toliko radi samog Electroluxa nego da više nemam posla s tim serviserom.
    Da, slažem se... Možda da pitaš tamo susjede kakva su iskustva s drugim lokalnim serviserima, bez obzira na proizvođača. Ja nemam sjajno iskustvo s Electroluxovim servisom ni u Zagrebu ni inače.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ja sam imala electrolux i pukla je sama od sebe, istina nakon 20 godina. sreća pa nisam bila u kuhinji jer je bilo stakla po cijelom boravku.
    imala je 4 plinska kola.
    sad sam kupila novu, ali sam odlučila uzeti inox. što je sigurno, sigurno je.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ikeine indukcijske ploče su meni super. Jedino što je meni bitno da ima Power boost (to imaju skoro sve), timer i da imaju odvojene sve brojeve za svako kolo. Prilično je nespretno kad ti nešto kipi, a ti prvo moraš odabrati koje kolo želiš smanjiti, a onda stiskati minus deset puta.
    Postoje još i funkcije spajanja i razdvajanja kola, ali koja je šansa da imaš četiri dovoljno mala lonca da stanu na jednu polovicu ploče.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja se nikako ne snalazim s indukcijom. Nemam je ja osobno,ali sam bila u objektima di je ima (turisticki najam apartmana, kod prijatelja...).

Meni je recimo bio problem da ako odignem lonac s ploce nakratko, ploca se ugasi radi zastite...ono wtf...moguce da nije tako kod svih modela.

Isto s mjesanjem neke hrane da ne zagori, a ja sam naviknula kuhat da ne stojim uz štednjak uvijek nesto drugo obavljam po stanu...

Pa to kad kipi, ne znam vise sto pritiskat kolo, + ili -...

Uglavnom nije za mene bolje reći ne vidim nikakve prednosti sto bi me ponukalo da je kupim umjesto staklo-keramicke koju imam. O nabavci posebnog posudja za indukciju bolje da ne govorim.

I inace obozavam kuhat na plin, struja mi je nuzno zlo i ne volim je, iako imam 2 kola na struju.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 23.11.2024. at 00:29

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sto biste cure izdvojile kao prednost indukcije? Zanima me.

Ja na plinu zaista brzo postignem željenu temperaturu, pa mi to ne igra ulogu.

Ok, indukcija se lakse cisti sigurno nego moja 2 plin + 2 struja kola.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Lili nije kad dignes posudu da se zgasi zbog zastite vec se prekune elektromagnetsko polje za koje je neophodno zeljezo koje ima posudje. Dakle bez lonca ploca iako je "upalis" ne radi.
    Prednost je brzo zagrijavanje. Ako imas klince nema otvorenog plamena i sl.
    A sto se tice +/- "tipkica" pa mnogi se u pocetku nisu snalazili ni sa pametnim mobitelima i tipkovnicom i javljanjem na poziv i sl. A sad svima prstici lete.
    Sto se tice posebnog posudja skoro svo posudje nasih baka radi na indukciji bez problema tako da ne bih rekla da je to nesto tako posebno.
    U kuci nemam indukciju, ali ako budem mijenjala plocu mijenjat cu je za indukciju najvjerojatnije.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja planiran izbaciti plin zbog djece i zbog nekih istraživanja da je izgaranje plina štetno u zatvorenim prostorijama.
    https://www.jutarnji.hr/domidizajn/s...vanja-15512069
    https://www.telegram.hr/zivot/stetne...nim-nesrecama/

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    Lili nije kad dignes posudu da se zgasi zbog zastite vec se prekune elektromagnetsko polje za koje je neophodno zeljezo koje ima posudje. Dakle bez lonca ploca iako je "upalis" ne radi.
    Prednost je brzo zagrijavanje. Ako imas klince nema otvorenog plamena i sl.
    A sto se tice +/- "tipkica" pa mnogi se u pocetku nisu snalazili ni sa pametnim mobitelima i tipkovnicom i javljanjem na poziv i sl. A sad svima prstici lete.
    Sto se tice posebnog posudja skoro svo posudje nasih baka radi na indukciji bez problema tako da ne bih rekla da je to nesto tako posebno.
    U kuci nemam indukciju, ali ako budem mijenjala plocu mijenjat cu je za indukciju najvjerojatnije.
    Hvala na pojasnjenjima.

I sto onda bude s tim kolom ako ja poslije zaboravim vratiti lonac ili odlucim ne vracat? Ono privremeno ne radi ili se ugasi "trajno"? Ne trebam vise nista po tipkama prckat. Drugi issue mi je da sad trebam naocale za blizu, a svako stavljanje naocala za sitnicu me izludjuje. Ne znam ni dan danas na svom stednjaku napamet koji gumb koje kolo.

Meni se plin jako brzo zagrije tako da mi to,l ne igra nikakvu ulogu.

Nemam nikakvo posudje koje bi islo na indukciju, mozda jedan lonac doslovce.

I dalje mi se jedina prednost čini ciscenje ploče.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Sto biste cure izdvojile kao prednost indukcije? Zanima me.

Ja na plinu zaista brzo postignem željenu temperaturu, pa mi to ne igra ulogu.

Ok, indukcija se lakse cisti sigurno nego moja 2 plin + 2 struja kola.
    Indukcija je brža od plina, lakša za čišćenje, i ne prlja lonce (mislim na ono kad plin ostavlja čađu na loncu). Imala sam i plin i na indukciji ne zagara ništa više nego na plinu. Ako te smetaju plus i minus, kupiš ploču koja ima brojeve za svako kolo pa samo stisneš broj koji hoćeš. Na indukciji ne možeš spaliti krpu ili rukav, a dok kuhaš ostatak ploče je hladan pa možeš na njoj npr. držati ulje ili zdjelu sa smjesom dok pečeš palačinke. Obožavam indukciju, toliko da kad idemo na more nosim sa sobom prijenosno indukcijsko kuhalo i jedan veliki lonac.
    Kad odigneš lonac, ploča prestane raditi, ali kad ga vratiš nastavi gdje je stala. Neke ploče možda imaju prekratko to vrijeme, moja čeka barem minutu-dvije.
    Što se tiče posebnog suđa, problem su jedino tave i kafetijere koje uglavnom nisu za indukciju. Ima ih sada puno koje su ok, ali treba pripaziti. Lonci skoro svi osim Zeptera idu na indukciju.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj kajsa prvotno napisa Vidi poruku
    Ja planiran izbaciti plin zbog djece i zbog nekih istraživanja da je izgaranje plina štetno u zatvorenim prostorijama.
    https://www.jutarnji.hr/domidizajn/s...vanja-15512069
    https://www.telegram.hr/zivot/stetne...nim-nesrecama/
    I ako/kad nestane struje nema ručka?

Ne znam kako ostali al ja uvijek malo proluftam nakon kuhanja bilo na plin ili struju.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 23.11.2024. at 08:44

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Ne gasi se ploca kod svih indukcija kad dignes lonac. Na mojoj se ponovo upali kad ga vratis, kad npr preces palacinke. Ali slazem se da je iritantno kad se skroz ugasi.
    Bilo mi je vazno da osim +\- za namjestanje jacine ima i skalu po kojoj mozes klizati prstom, tako da npr. mogu smanjiti odmah s 9 na 1 bez da prstom moram tapkati 8x po - tipki jer me to isto nervira.
    U kuci ima znatno manje ljepljive prasine, lonci su cisci i nema vise ribanja plinskog stednjaka. Imala sam veliki smeg s 5 ringova i mrzila ciscenje.
    Mi smo uzeli indukciju s ugradjenom napom i stvarno sam prezadovoljna, ali je kostala poprilicno.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Hvala cure ovo za lakse pranje čađe s dna lonaca meni znaci puno.

Silno tipkanje i to gašenje/negašenje bi me živciralo.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 23.11.2024. at 15:40

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kuhala sam godinama na plinu, onda godinama na struji-staklokeramička ploča, zadnjih godina imam indukciju - nikad se ne bih vratila na prve dvije varijante.
    Od lonaca sam se morala riješiti samo 2, svi ostali su bili ok s indukcijom, tako da nema govora da se treba mijenjati kompletno suđe (s iznimkom zepteraša, sad čitam da oni ne mogu)

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

O pa super, znaci ide Ikeino posudje i tave?
    Pa zasto onda svi govore da treba mijenjat posudje?

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na svakom loncu/tavi na dnu su oznake na koji izvor topline ide, jednostavno je provjeriti
    ja sam imala dosta metalnih lonaca, oni svi idu. samo ta neka 2 manja nisu mogla

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ikeino inox posuđe ide svo, ono teško crno ne ide, a tave onako, dosta ih ne ide. Na dnu mora biti nacrtana spirala, a možeš i probati lijepi li se magnet na dno.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ma samo pitam jer me zanima. Ne mislim kupovat indukciju, nije to za mene.
    A i pitanje koliko se vidi dno svakog lonca i tave od te čađi

Bas cu zavirit jednom.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Problem je kad čađavi lonac staviš na podložak na stolu pa začađaviš i njega, a usput i pokoju krpu. Ali u principu ispravan štednjak ne bi smio stvarati čađu.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa Vidi poruku
    Problem je kad čađavi lonac staviš na podložak na stolu pa začađaviš i njega, a usput i pokoju krpu. Ali u principu ispravan štednjak ne bi smio stvarati čađu.
    ma stvara ga plamen plina na loncima...al da vjerojatno bi se to moglo riješiti nek issue s diznama i sl.al uvijek prečeg posla

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

e provjerila sam Ikeini lonci bi išli,al ovi Solingen lonci ne. Barem im na dnu nema oznake spirale.
    A lonci su mi pola-pola (Ikea-Solingen).
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 24.11.2024. at 21:13

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

e provjerila sam Ikeini lonci bi išli,al ovi Solingen lonci ne. Barem im na dnu nema oznake spirale.
    A lonci su mi pola-pola (Ikea-Solingen).
    Probaj zalijepiti magnet na dno, ako se lijepi mogu na indukciju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja imam dio Solingena, stari njemački lonci (FAver ili sl.) ne mogu niti oni, kao niti Zepter
    Neki wmf-ovi isto ne mogu

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    I ja imam dio Solingena, stari njemački lonci (FAver ili sl.) ne mogu niti oni, kao niti Zepter
    Neki wmf-ovi isto ne mogu
    Dakle definitivno nije bas da maltene idu svi lonci, ne treba novo nabavljat.

Meni su Solingen lonci odlicni.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

svatko će procijeniti
    staklokeramička ploča cijene idu od 250 eura pa naviše
    moja je bila oko 500 eura
    jedan lonac oko 500 eura (moji su 25 godina stari, svaki dan u upotrebi)
    jeftinije mi je promijeniti ploču, čekati 3 minute dok uzavre voda, nego mijenjati set lonaca

na moru imam indukciju i ikeine lonce
    brzo zakuha, ali se gasi čim se odigne npr. tava (nisam znala da ima opcija i da se ne gasi, možda su to novije verzije ploča) i ono što me smeta je zvuk koji proizvodi moja indukcijska ploča - neko zujanje, pa nikada ne znam je li došlo do kvara ili nije, je li jače ili slabije ...

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Zujanje isto ovisi o cijeni Moja se lagano cuje kad je na P.
    Moji imaju dost staru Bosch indukciju. Mislim 10 g i ne gasi se odmah kad dignes lonac. Mi smo uzeli neku pomocnu portabl indukciju od wmf-a jer smo se selili i bili bez kuhinje neko vrijeme i ta mi je uzasna. Glasna, gasi se kad dignes lonac.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koliko para toliko muzike (tj. toliko manje zujanja)

moja indukcija je ikeina, uz kuhinju sam kupila, nije ni najjeftinija, ali ni najskuplja (mislim da je bila oko 2500kn)
    nisam se informirala prije kupnje
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 25.11.2024. at 09:28

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Moja je Bora s integriranom napom. Necu ni reci koliko je kostala ali ju volim skoro ko i muza. Moram za tu cijenu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na hr stranicama ne pišu nigdje cijene

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Aaa uu još i zujanje...nije to za mene nikako, jako sam osjetljiva u slušnom smislu.

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja imam indukciju gorenje.
    Nakon plina se preporodila s njom.
    Nema ribanja, struganja, prebrišeš i to je to.
    Ako nešto iscuri iz lonca, ona se automatski ugasi, imam neki super boost (zagrije lonac od 5l, u vrloooo kratkom roku).
    Svi lonci su mi kupljeni baš za indukciju (još dok ju nisam imala).
    A i ikeini idu na indukciju tako da to mi je super.
    Samo ću reći, da je moj ujo prije par godina mijenjao gradski plin za indukciju jer je to isplativije, tako da eto.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I još jedna stavka za one koji kupuju indukciju: obratite pažnju na jačinu struje koju imate u stanu/kući, izvod struje na koji ćete spojiti indukcijsku ploču

ja ne znam to ponoviti, ali bilo je mijenjanja osigurača, dodavanja, podjele među električnim elementima u kuhinji...trofazne, jednofazne, ukupna snaga voda itd.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •