Indukcija je brža od plina, lakša za čišćenje, i ne prlja lonce (mislim na ono kad plin ostavlja čađu na loncu). Imala sam i plin i na indukciji ne zagara ništa više nego na plinu. Ako te smetaju plus i minus, kupiš ploču koja ima brojeve za svako kolo pa samo stisneš broj koji hoćeš. Na indukciji ne možeš spaliti krpu ili rukav, a dok kuhaš ostatak ploče je hladan pa možeš na njoj npr. držati ulje ili zdjelu sa smjesom dok pečeš palačinke. Obožavam indukciju, toliko da kad idemo na more nosim sa sobom prijenosno indukcijsko kuhalo i jedan veliki lonac.
Kad odigneš lonac, ploča prestane raditi, ali kad ga vratiš nastavi gdje je stala. Neke ploče možda imaju prekratko to vrijeme, moja čeka barem minutu-dvije.
Što se tiče posebnog suđa, problem su jedino tave i kafetijere koje uglavnom nisu za indukciju. Ima ih sada puno koje su ok, ali treba pripaziti. Lonci skoro svi osim Zeptera idu na indukciju.





Odgovori s citatom