Ima li netko novijeg iskustva sa DV Izvor u Gjure Dezelica? Trenutno su nam djeca upisana u DV Krijesnice, ali nismo zadovoljni s dosta toga pa nas zanima kako je u Izvoru.

Cura nam ima 3 godine i smjestena je u Kordunskoj 7, u podrumu, jedna jedina grupa. Prostorija je jako mala i upisano ih je 22 na 2 tete. Njegovateljica je malo tamo, malo u jaslicama na Kordunskoj 1. Glavna teta je jako nezainteresirana, druga glavna teta je otisla na dugotrajno bolovanje nakon 3 dana, zamjena je otisla u drugu grupu nakon mjesec dana, sad smo na trecoj zamjeni koja me vec zvala da mi objasni da mi je dijete emotivno nestabilno jer nikako da se prilagodi svim tim promjenama. Dvoriste imaju u koje skoro nikad ne idu, vecinu vremena su unutra (i po lijepom danu), igracke su svaki dan iste. U jaslicama u Kordunskoj 1 je svaki dan bila neka tema (slikanje vodenim bojama, ucenje pjesmica, izradivanje stvari) i cesto su isli van, skoro svaki dan. Bila je okruzena drugom djecom i tetama iz drugih grupa i nije bilo problema. Soba u kojoj je trenutno je toliko mala da kad stave sve krevete, ima samo uski prolaz od vrata do vrata. Nekad joj daju citati kad joj se ne spava, nekad mora tiho lezati. Prozori nemaju rolete, nego neke zavjese kroz koje puno svjetla prolazi, nekoj djeci smeta, nekoj ne. 15 djece iz prosle grupe su se raselili po Vrapcu, Podsusedu i Sesvetama kad je bilo prebacivanje u 4. mjesecu, tako da je sada u novoj grupi s novim tetama, pretpostavljam da ce tako biti i iduce godine jer u centru ima malo lokalne djece. Zamolila sam da ju prebacim iduce godine u grupu za engleski s nadom da zadrzi bar jednu tetu za iducu godinu, receno mi je da je grupa puna (imaju 1 grupu za 4-5 godina i 1 za 6-7) i da ne mogu garantirati mjesto. Imali smo odmah prvu godinu incident s odgojiteljem koji je bio iznimno agresivan i anksiozan jer je dobio jaslice, a inace je sa starijom grupom, izderavao se na djecu od 2 godine da bi se stisli od straha, trazila sam premjestaj jer mi je cura svakim danom bila u sve vecem strahu i visila bi po meni i plakala histericno da me moli da ju ne ostavljam, da ju je strah. Naravno da sam trazila drugu grupu, odbijena vrlo glatko, to je sve dio prilagodbe, trazila direktno ravnateljicu i dobili smo drugu grupu. U meduvremenu mi je receno da ce ju mozda iduce godine vratiti k njemu jer je sad vec dovoljno sazrijela, ne mogu raditi ustupke vise. Uglavnom ocekujem da ce braco koji ce iduce godine imati 3 biti stavljen u taj podrum jer tamo dvije godine zaredom stavljaju sve koji im ne stanu u Krajisku, a imaju 3 godine. Seka nam dolazi doma i pokakanih gaca jer tete ne cuju kad zove da ide na wc, ali to je manji problem, ucimo se doma brisati dobro guzu. Uglavnom, nismo bas sretni pa nas zanima ima li negdje drugdje vise srece ili je to sve negdje slicno.