Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 88

Tema: Moje iskustvo s Prenatalom

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Moje iskustvo s Prenatalom

Dakle, moram ovo podijeliti s vama, možda nekome bude od koristi.
    Neke od vas znaju da mi je negdje oko 15. tjedna trudnoće liječnik govorio da je plod neuhranjen i između ostaloga mi preporučio Prenatal (koji sam pila i u prošloj trudnoći). Do tada sam vam ja na težini dobivala sasvim uredno - po kilo mjesečno, a na početku ni toliko (normalne sam tjelesne težine, ni mršava ni punašna).
    Pijući Prenatal, u 2 mjeseca dobila sam po 4 kg (šećer isključen, radila sam OGTT). Prošli mjesec počela sam sumnjati da mi ti silni vitamini možda potiču apetit i prestala ga uzimati, ali zato sam se opskrbila tonama voća i povrća. Rezultat: u 3 tjedna - svega kilogram, nemam noćne napade gladi i mogu reći da mi je apetit otprilike kao i prije trudnoće.
    Čula sam se s prijateljicom farmaceutkinjom - ona kaže, da, moguće je, jer u Prenatalu ima B vitamina koji stvarno potiče volju za papanjem!
    Eto, svima bilo na znanje i ravnanje, pogotovo friškim trudnicama.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Meni je od Prenatala bilo muka i užasno me zatvarao, popila sam možda 5-6 tableta, pa mi nije ni stigao otvoriti apetit...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni se isto otvorio apetit. Sad jel od Prenatala ili od trudnoće same - ne znam. Znam da sam u tri tjedna (negdje od 5 do ( tjedna trudnoće) dobila 2,5 kile - ali sam dobrim dijelom sama za to kriva. :/
    Nisam morala svaki put kad sam gladna žderat pizze, hamburgere i ostali junk-food.

Sad sam malo okrenula ploču, izbacila kruh i sendviče, a bacila se na povrće, voće i meso. Ništa prženo i pohano.

Pa ćemo vidjet za cca 4 tjedna kad sam naručena ponovo kakva je situacija na vagi.

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

dala si mi povod za razmišljanje;
    samo ja ga više ne uzimam

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Meni je Prenatal užasno teško sjedao na želudac, a i ovak i onak sam užasno povraćala, a od njega sam još dobila i proljev, tak da sam ga pila jako kratko. Ja inače na sve vrste vitamina u tabletama reagiram proljevom tak da ništ od toga ne koristim.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

drage trudnice, ako se iole normalno hranite, onda vam dodatni vitamini ne trebaju.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Marta ja sam ih baš zato i trošila jer sam morala po preporuci ginekologa jer ne jedem mlijeko i mliječne prerađevine, jednostavno ih ne podnosim, pa me bilo užasno frka, pogotovo jer nisam podnosila ni prenatal, ali hvala Bogu sve je bilo super.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Meni ista stvar. Ako pijem prenatal, užasno sam gladna ili mi je zlo.

Ionako sam se udebljala prije trudnoće pa mi je ginekologica (nakon krvnih pretraga, naravno) rekla da ga ne moram piti, jer ću se samo udebljati, a to bi bila veća šteta. Ovako pazim na mliječne proizvode, povrće i voće pa mislim da je sve ok.

Nadam se da ga neću morati piti zbog dojenja, da ne bih poslije bila ko bombica, ali stvarno ta glad nakon što ga popijem... Nenormalno :?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

o kojem prenatalu se tocno radi?
    ja imam suprotna iskustva. u prvoj trudnoci sam ga cijelo vrijeme pila i kratko nakon poroda, nikakve lose poslijedice nisam imala. kila dobila minimalno, bez napadaja gladi i sl.
    nakon nekoliko mjeseci dojenja jako sam omrsavila, a buduci da sam sklona preskakati obroke i osjecala se slabo, ponovo sam ga pocela piti. i imala sam dojam da mi je pomogao. sada kad sam zatrudnila samo sam ga nastavila piti.
    inace nisam za te vitamine i multivitamine ali jednostavno imam dojam da se bolje osjecam kad ih pijem.
    eto, to je moje iskustvo

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja sam u trudnoci pila od Twinlaba, bas iz tog razloga sto su vitamini i minerali u njemu bolje razgradivi. Zdebljala sam se 12 kg.
    Isto sam ga morala piti u pocetku trudnoce, jer nisam nista jela.

A kad sam rodila, nastavila sam piti onaj od Natural Wealtha daljnjih godinu dana i nisam se nista udebljala, dapace, izgubila sam i vise nego sam dobila.

Mislim da je to individualno, iako je tocno da B vitamin potice apetit, al smo zato mi tu da kazemo dosta

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja sam cijelu trudnoću pila Twinlabov Prenatal i još par mjeseci nakon poroda i super sam se osjećala. U trudnoći dobila 12 kg. U apoteci mi rekli neka ih pijem uz ručak, tako da nisam imala napada gladi.

lidac2004

Početno

nemam nikakvih problema a pijem ga jos od trudnoce sa Jasminom.
    u pocetku sam pila od twinlaba ali me zatvarao, pa sam presla na onaj od natural whealta.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj TONI prvotno napisa
    U apoteci mi rekli neka ih pijem uz ručak, tako da nisam imala napada gladi.
    Da, mislim da je i u tome fora - i ja sam ih pila uz jelo.

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja Twinlabov pijem od 13. tjedna trudnoće (prije sam pila samo folic) i prirast težine u trudnoći je super (prošli tjedan na pregledu sa 32+3 bila sam +8 kg).
    Iako ja imam loše iskustvo sa beta karotenom i debljanjem.
    Morala sam ga piti zbog alergije na sunce i na žalost prošlo ljeto dobila valjda3 ili 4 kg.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Meni je od Prenatala bilo muka i užasno me zatvarao, popila sam možda 5-6 tableta, pa mi nije ni stigao otvoriti apetit...
    potpisujem...meni je bio odvratan...i užasnu mučninu mi je stvarao

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ja sam pila Prenatal od Oktal Pharme i dobivala sam normalno na kilama( 10 sve zajedno) i osjecala se super.

Tonja_1 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

pila sam prenatal od twinlaba do prije tri tjedna, znači do 23.
    ginić me upozorio da se kile ljepe ali ja se dosta nekvalitetno hranim.
    dobila sam do sada 11 kg (27.tjedan) ali mi je bilo strašno muka pa sam prestala piti. ali ja sam ga pila uvijek navečer, noćne mučnine su odmah prestale pa mi je bed uopće popiti jer ću vjerovatno autosugestijom izazvazi mučninu jer ju očekujem :/ .
    jesmo i mi žrtve marketinga ili nam to stvarno treba?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

i ja sam pila Prenatal od NW u obje trudnoce, tableta uz rucak, nikakvih neouobicajenih napadaja gladi nisam imala. jos uvijek ga pijem.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I ja sam ga pila u prvoj a i sad u ovoj trudnoći. Prvi put sam se udebljala 12 kg a sad ćemo vidjeti, no čini mi se manje. Do 19+2(kad sam zadnji put bila na kontroli) sam dobila samo 2 kg. E sad, ja se dosta zdravo hranim i nisam ni inače sklona debljanju. Meni jedino kod prenatala smeta što mi je često poslije znalo biti mučno. Isto ga najčešće uzmem navečer jer preko dana se ne sjetim.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja sam ga pila uz jelo, NW.
    Stvar je u tome što zbilja nije sve za svakoga. Eto, za mene Prenatal nije i gotovo. Ipak, voljela bih da mi je ginić kazao, kao thaliji, da postoji mogućnost od debljanja. Meni, istina, hematokrit i crvena krvna slika nije baš bajna, ali zanima me je li mi doc jednostavno mogao prepisati željezo i bog?
    Nema druge, dajem se na ciklu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam pila vitamine b kompleksa , al ne u trudnoći nego
    nakon poroda kad mi je otpadala kosa.
    I natukla 4 kg ko iz šale.

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

ja sam bila počela piti prenatal i nakon par dana sva se po trbuhu osula i gin.mi rekao da prestanem piti iposlije je bilo sve ok. osim tih par današta sam ga uzimala nisam pila nikakvedruge vitamine ili nešta slično i beba je bila super,a i sada je.
    bitno je samo raznoliko i što zravije se hraniti i ne treba nikakva posebna kemija za uzimanje

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

ufff...dobro da sam ovo vidjela.
    sve nesto mucim muku s kg nakon poroda i evo vjerojatno dijela odgovora. naime pila sam Twinlabove Vitamom od kad sam saznala da sam trudna jer mi je u startu trudnoce bilo toliko lose da sam mogla progutati samo jogurt i bijeli kruh i tak cijela 3mj pa sam gubila na kilazi polako i bilo me frka za cudo moje...
    nakon poroda sam nakon mjesec dana bila tako umorna da sam nastavila piti do godinu i nesto mog klinca kad je on konacno poceo spavati skoro cijelu noc

kako smo krenuli na preglede kod homeopata polako prelazimo svi u familiji na prirodne lijekove (koliko nam to financije omoguce) kad postanu potrebni. mogu reci da mi se smanjio apetit i da sam puuuno smirenija

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

prvo bi rekla da je naravno puno bolje prehranom
    dobiti sve vitamine i minerale a ako znate da se ne hranite
    ok nije loše piti adekvatni dodatak
    drugo nisu kile došle od nikakvih vitamine nego od hrane
    i ja san pila prenatal i željezo i c-vitamin i u cijeloj trudnoći
    sam dobila 12kg i rodila bebu od 4050gr
    moja kuma je imala mučnine i kad je počela piti prenatal
    su joj prestale,tako da je to sve stvarno individualno
    a najbolje je puuuuuno voća i povrća

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naravno da kile dolaze od papice, ali čemu si još pojačavati želju za njom, što vitamini pojedinima od nas zbilja čine?

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj klia prvotno napisa
    Naravno da kile dolaze od papice, ali čemu si još pojačavati želju za njom, što vitamini pojedinima od nas zbilja čine?
    pa zato i kažem raznovrsno jesti i netrebaju ti vitamini
    osim željeza ako ti fali i po meni je to to

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Potpisujem.
    Pijem željezo više-manje cijelu trudnoću, po preporuci gin, jedem stvarno puno voća i povrća, i krvna slika mi je puno bolja nego prije trudnoće. Osim toga dosta pazim što jedem, stalno mislim na to da sve što ja jedem, jede i moja bebica. Danas smo napunili 37 tjedana, kilice su na
    +10, a inače sam debeljuca i "sve mi se prima".

stix

Početno

ja sam primjetila da mi Folic otvara apetit luđački (ima puno vitamina B), sad pijem Prenatal i ista stvar.
    Mislim da ću i ja radije svako malo na plac po svježeg voća i povrća!

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

a jeste li probale natal aktiv od (kršitelj koda)a, onaj sirup šta se uzima 20 ml dnevno ?

na prenatalu sam bila prvih 15 tjedana trudnoće i nabila kila i kila
    sad sam u 31 tjednu i počela sam uzimat ovaj i ne primjećujem da mi otvara apetit nešto neuobičajeno više

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

:? sad ste me zamislili, pila sam prenatal cijelu trudnoću i nabila 23 kila. u prošloj sam morala ležat cijelo vrijeme, tada nije ni bilo prenatala i dobila svega 13 kila. :?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

I ja imam loša iskustva s prenatalom. Nedugo nakon što bi popila tabletu povratila bih (inaće nisam imala mučnine u trudnoći). Kolegica mi je dobila jaku alergijsku reakciju, vozili su je hitno u bolnicu (skoro se ugušila) i nakon svih testiranja nisu uspjeli otkriti na što je reagirala (ono što je navedeno u sastavu nije izazvalo reakciju pa pretpostavljaju da ne piše sve što sadrži)

ruby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Sto puta sam napisala i opet ću: NE POSTOJE VITAMINI ZA TRUDNICE.
    Paula, da nemamo istu prijateljicu?

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj ruby prvotno napisa
    Sto puta sam napisala i opet ću: NE POSTOJE VITAMINI ZA TRUDNICE.
    Paula, da nemamo istu prijateljicu?
    to ti znaš i imaš neke znanstvene dokaze i ajde molim te ne viči
    čujemo svi jako dobro

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ruby nikad se nezna

I ja se slažem glede vitamina, jedino priznajem da me jako muće grčevi u mišićima i već sam došla u napast da kupim magnezij ali još sve nekako podnosim a ubrzo će sve biti i gotovo (izbjegavam šumeće i ine tablete jer sam kronični bubrežni bolesnik)

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Naravno da ne postoje vitamini za trudnice nego postoje tablete sa istim vitaminima kao i za ostale ljude samo prilagođene trudnicama.

ruby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa
    Naravno da ne postoje vitamini za trudnice nego postoje tablete sa istim vitaminima kao i za ostale ljude samo prilagođene trudnicama.
    Točno. Samo malo zbućkani !

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

da slazem se ja prestala piti prenatal ni kile nisam dobila a prestala ga piti u 31 a do tad 18,5 kg i to svaki tjedan bi dobila po kilu sad pretala i nista vis ne ide gore strasno da sam znala ne bih ga nikad pila

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja sam na pregledu prekjucer pitala doca jel da pocnem piti prenatal i ponosno rekla da pijem folic. on kaze da je folic eventualno dobro uzimati prije zaceca, a sto se tice prenatala - "bolje za tih 120 kn kupite na placu voca i povrca". isto tako, kaze da mi ne preporuca zeljezo (inace sam na granici do slabokrvnosti) prije 20. tjedna, jer u ovom razdoblju izazive ogromne probleme s probavom (koja je i inace losija zbog utjecaja hormona koji sprecavaju kontrakcije maternice)

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja sam polovicu svoje trudnoće odležala u bolnici i pila sam Prenatal i to po dvije kapsule dnevno. Inače sam jako anemična, a sa Prenatalom krvna slika mi je bila fantastična i nije mi poticao apaetit niti sam se udebljala.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja sam isto cijelu trudnoću pila prenatal i željezo i udebljala sam se negdje 11 kg i to najviše zadnjih 1,5 mj. Od svakog je organizam drugačiji neko se udeblja netko ne

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo da se i ja javim komentarom o Prenatalu...

Pocela sam ga piti jedno mjeseca dana prije nego mi se "dogodila" trudnoca i sad u 11. tjednu jos ga redovit pijem, a planiram ga piti do kraja trudnoce...
    Godinama sam bila anemicna ili su nalazi zeljeza bili na donjoj granici. Sad mi je krvna slika super, a pogotovo me veseli da su mi nokti, koji su mi uvijek bili problem - jako krhki i lomljivi, sad puno cvrsci i ljepsi
    Mislim da Prenatal definitivno pomaze...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Sad nakon poroda sam ga ponovo počela piti, imam doma gotovo nekorištenu bočicu, u trudnoći ga nisam podnosila, a sad mi je ok. Ima u njemu nešto željeza (koje mi je uvijek problematično), pa ne moram bar neko vrijeme piti Heferol. Imam onaj od Polja prirode.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Prenatal pijem od početka trudnoće i kanim piti dok budem dojila. Od viška glava ne boli, bolje da moje dijete ima sve što mu je potrebno neg da mu nešto fali, (pogotovo zato što nisam ljubitelj povrća, odnosno prisiljavam se koliko mogu), a ja ću se s kilama lako obračunati kasnije.

maca77

Početno

Cini mi se da niko nije spomenuo Elevit pronatal. Ja ga pijem negde od 15-16 nedelje. Nabavljam ga iz Austrije i Madjarske posto ga kod nas nema. Mogu vam reci da sam zadovoljna njime. Za njega kazu da moze da stegne ili razredi stolicu. Kod mene se desilo to da mi je malo razredio, a posto ja imam poblema s stitnom zlezdom (usporeno radi), a samim tim i metabolizam mi je nesto usporeniji, cini mi se da mi je Elevit pomogao da se nadje neka ravnoteza u mom organizmu.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sumnjam da je debljanje od prenatala. Pila sam ga prva 2mj i nesto malo prije trudnoce i jedino mi je bilo jos mucnije od njega, pa sam stala. Sad kroz 5mj sam dobila neke 3-4-kg :shock: iako ne pijem vec dugo prenatal, ujutru jedem neko pecivo i voće, ručam normalno a za večeru si uvijek nakrizam fetu lubenice...Pijem dosta tekucine i ne jedem izmedju obroka...I opet sam se udebljala :? , iako i setam u prosjeku 1-1.5 h dnevno (valjda cu vise kad prestanu ove vrucine) Neznam, imam osjecaj da i od vode bujam...

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Astralis, voda ti se zbilja skuplja pojačano u tkivima tijekom trudnoće. Tako da ne mora sve biti salo. Ali to ćeš znati tek nakon poroda.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Molim za objašnjenje koja je razlika između Prenatala i Folne kiseline? Ja sam mislila da je to isto.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Folna kiselina spada u skupimu B vitamina, a Prenatal je naziv proizvoda koji se sastoji od skupine vitamina i minerala posebno pripremljenih za trudnice i dojilje - a jedan od sastojaka je i folna

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mašo, možda misliš na različite preparate?
    Folic+ ti je kalcij+d vitamin+folna kiselina i pije se prije začeća i prva tri mjeseca trudnoće, a Prenatal vitaminska formula u kojoj imaš još brdo drugih vitamina i pije se tijekom čitave trudnoće i dojenja.
    Odnosno, ne pije se, ako ti ne paše.
    U prošloj mi je trudnoći gin preporučio Prenatal, tobože zbog željeza, no crvena krvna slika je pod kraj trudnoće svejedno bila katastrofalna. Sad ne pijem nikakve preparate i isto je niska. No, u međuvremenu sam saznala da je to zbog povećanja vodenog sadržaja u krvi što je za trudnice normalno, tako da se time više apsolutno ne opterećujem.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj klia prvotno napisa
    Astralis, voda ti se zbilja skuplja pojačano u tkivima tijekom trudnoće. Tako da ne mora sve biti salo. Ali to ćeš znati tek nakon poroda.
    a to da... :/ osjetim pogotovo po vecim vrucinama kad mi nateknu noge. I prije sam zadrzavala vodu pogotovo u nogama (celulit ) a sad pogotovo, kao 2 panja i ono osjecam napuhnutost vrlo cesto...Vjerovatno je voda...

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •