Vidim da još nije otvoreno, a ja jučer i prekjučer počela s tradicionalnim sitnim - kranclama i milijun komada (nešto kao husarski).
Skupljam ideje za dalje....
Vidim da još nije otvoreno, a ja jučer i prekjučer počela s tradicionalnim sitnim - kranclama i milijun komada (nešto kao husarski).
Skupljam ideje za dalje....
To, Angie!
Ja sam napravila tortu Nugat fantazija, ali ne za Božić pa je već i pojedena![]()
ja sam svoje kolačiće morala sakriti, jer su nestajali većom brzinom nego što sam vadila plehove iz rerne.
nego, vidim u Konzumu gotove košarice od prhkog tijesta, pa sam mislila uzeti ih i puniti nekom finom kremom od pistacija, ima li tko dobar recept?
te kšarice su prikladn eza voćne košarice
znaš li koliko koštaju i po koliko komada su pakirane?
Piše da su vafl pa bi možda valjalo nešto kao za salamicu ili bajaderu?
to je vafl, nije prhko tijesto
u te vafl možda neka čoko krema, ali voćne ne, jer će se raspasti
ajoj sori to sam našla sad na netu i nisam pravo ni pogledala, al u dućanu sam vidjela da imaju i prhko, ne znam cijenu
Božićni kolači za 2024:
čokoladni raspucanci
vanilin kiflice
kuglice od smokve
male prhke orehnjače
medenjaci
ja ću valjda isprobati bajaderu s kikirikijem
Ovi čoko-rum kolačići mi izgledaju preeefino, ali mi se čini i dosta posla, da ne govorim da ni nemam ovakav kalup https://zadovoljna.dnevnik.hr/clanak...---818580.html
Pa imaš neku čašu?
Ja ove godine najradije ne bih radila kolačiće. No sigurna sam da će se ipak naći na stolu.
Kupila sam košarice s Angienog linka i punit ću ih smjesom za bajadere po spajaličinom receptu, samo što ću staviti pistacije da bude trendi.
Sinoć smo ispekli 2 doze snowballs, i sin je najavio da će napraviti nepečenu roladu od kokosa.
Toliko do Stare godine
Duplić
Posljednje uređivanje od Jurana : 23.12.2024. at 10:40
ja sam baš podbacila ove godine, al takve su nekakve okolnosti bile...
napravila sam:
husarske (dupla doza)
starinske prutiće od oraha
krancle (dupla doza)
keksiće s brusnicama i narančom i od pola doze s čokoladom i lješnjacima
a planirala još svašta, od raspucanaca do trokutića s lješnjacima..... al nek ostane za drugi put :D
Zvijezdice, keksi s brusnicama, raspucanci, paprenjaci vanil kiflice, mađarica, bajadera i mozda slozim neku tortu. Cak razmisljam i o kremsnitama.
Ali to je to. Realno i to nam je na kraju previse.
jesam li ja jedina koja je zapela i koja ne zna što bi (a najradije ne bi ništa mijesila/pekla ...)
Prvo ideja za one kojima se ne da : vrlo ugodno su me iznenadili Miješani kolači koje proizvodi Mlinar. U Konzumu je kilogram 12 eura. Sitno su izrezani i kvalitetom su iznad ostalih kupovnih kolača iz samoposluga.
Za vikend sam pekla tortu Medovik, imamo ostatke nje i ispeći ću još 2 ture keksića snowball. Za svaki slučaj imam kilogram Mlinarevih u ledu
sutra ujutro treba doći serviser, ma užas... pa sam za vikend samo jednu turu pišingera napravila, prvi put radim nešto s oblatnama, ali jednostavno nisam znala što napraviti bez rerne. a i ovo sam vjerojatno zbrljala, nisam imala recept na grame nego sve nešto odokativno. Sad moraju stajati dva dana, pa ćemo vidjeti jesu li čemu.
imate neki dobar recept za kolače bez pečenja?
daaaaa
a zbilja sam pretužna, jer sam baš imala vremena za peći ove godine.
Spajaličina bajadera:
250 g badema
250 g maslaca
250 g mljevenog petita
11 zlica vode
200 g šećera
Rolada od kokosa: https://web.coolinarika.com/recept/r...6-0242ac12001f
S njom mi je jedini problem što mi je preslatka pa onda smanjujem šećer pa izgubi na čvrstoći, teže se oblikuje, ali je isto ukusna
Posljednje uređivanje od Jurana : 22.12.2025. at 12:03
Kuglice od smokava su kod nas omiljene: https://forum.roda.hr/threads/2752-Kuglice-od-smokava- ali i druge vrste kuglica (posebno dobre su one koje u sredini imaju višnju iz višnjevca, jer te mogu stajati, a ako uzmeš višnje iz kompota - to se hoće pokvariti).
Moj stariji sin voli crnu roladu od mljevenih badema (iz glave: unutra osim mljevenih badema ide 1 jaje, 100 g otopljene čokolade i šaka grožđica + malo ruma) i druge rolade s oblatnom i bez nje (kokos i čokolada).
Od kolača s kremom:
Lažna mađarica (s keksima ili od gotovih kora)
Tiramisu (s piškotama)
Cheesecake s donjom korom od mljevenih keksa https://web.coolinarika.com/recept/b...e-0242ac1200cb
Ako se želiš baš jako zafrkavati bez pećnice, napravi germknedle. Oni se kuhaju na pari. Meni je to prekomplicirano.
Zaboravila na bajadere - za njih isto ne treba pećnica. Ne znam iz glave, ali mislim da je moj recept sličan ovome: https://recepttura.com/bajadera/
kupi rozen kore i začas napraviš, evo super recept
Čokoladni rozen kolač (VIDEO)
e super, hvala na receptima! jutros bio majstor, nadam se da je riješio jer ja popodne krećem peći ono što sam jučer zamijesila, a to su keksići s brusnicama i narančom, pola smjese s čokoladom i lješnjacima, i još raspucanci od limuna - koje sam totalno zeznula i vidjet ćemo što će ispasti. Naime, u zadnje vrijeme puno koristim pirovo brašno, pa sam tako i raspucance radila s njim, ali nisam računala da će toliko potamniti kad mu dodam vlažne sastojke. A raspucanci od limuna bi trebali biti svijetlo-žuti, moji će biti malo proljevaste boje
dobro ću ih zavaljati u štaub šećer, ali bojim se da neće puno pomoći ni to
Bitno da su fini!
Bijelo, al svejedno.potamni u dodiru s vlažnim sastojcima