Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
Ok. Lili.
Ako ce osuda covjeka dovesti da nam sija sunce odlicno.

Ja nigdje nisam rekla ni da ne treba suditi niti da ne treba kazniti.
Ja samo kazem da ako se stvari ne promijene moze nam se ponoviti.

A ovo ja poznajem jer sam u okruzju. Ne znam. Ja se ne bih usudila tako nesto tvrditi bez da znam. Informacije dobivene od trrce strane su stvarne?
Osim toga ako poznajemo imalo GDPR znamo da ni ti ni ja ne bismo smjele znati. I da je dijeljenje privatnih i osjetljivih podataka krsenje prava za zastitu podataka.

I opet se zelim vratiti na pitanje hoce li ljudi koji su nastradali dobiti sve sto im treba.
Hoce li malodobna djeca dobiti pomoc? Jer opet napominjem ovo ce ih obiljeziti za cijeli zivot.

Ono sto su moja djeca dobila u skoli pri jesnoj delikatnoj situaciji je roditeljski sastanak u kojem nam je objasnjeno da moramo razgovarati s djecom i da im trebamo pomoci.
Mislim da u ovom slucaju hoce jer je situacija nedozivljena do sad. Barem prvo vrijeme i sa resursima s kojima se raspolaze. Nazalost, oni koji ce dugotrajni patiti vjerojatni ce se morati pouzdati i na svoje roditelje ( i njihove resurse) nakon sto vrijeme bude odmicalo.

Sto se tice sustava i mentalnog zdravlja maloljetnika...psihologa i psihijatra cekas mjesecima za prvi pregled. Terapija i sustavna podrsku je gotivo nemoguce dobiti cak u Zagrebu. Manje sredine da i nespominjem.