Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 71 od 71

Tema: Dan žalosti

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja razumijem tebe, lili, da imas potrebu odredit krivnju. Al, s populistickim visi pedro nista se rijesit nece. Sto je rjesenje? Po meni, vise love i za skolstvo i za zdravstvo, a manje za financiranje privatnika, ucinkovitije upravljanje, transparentnost. Pa kad dodje neko takav onda svi kukaju da je prije lepse bilo i nije bilo smeca itd. Nema brzih flaster rjesenja koje ti, lili, trazis. Jasno mi je zasto ih trazis, to je normalna ljudska potreba. Al, visi pedro ne rjesava ama bas nista i kreira nove i jos gore probleme. Visi pedro (ucitelji ivakvi, ucitelji onakvi) je i dovelo do ovoga da se u skole dosetava tko hoce jer ce se, u protivnome, mama il tata popodne dosetat s odvjetnikom. I onda bi se ucitelji trebali.za svoju lovu borit jos i s tima.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 23.12.2024. at 08:39

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Netko mora biti kriv sigurno. Čitam i komentare na portalima u kojima se krivi sustav. Kao da je sustav nešto daleko ili imaginarno, a ne ljudi. Netko u cijelom tom lancu, odnosno sustavu, donio je odluke koje su dovele do ovakve tragedije. Ne kažem da je liječnik kriv, jasno da ne može nekoga hospitalizirati prisilno jer majka tako moli.

Očito su krivi oni koji su toliko krali da su uništili zdravstvo, oni koji nisu ništa poduzeli po pitanju sigurnosti hrvatskih škola nakon događaja u Beogradu, itd., ima tu krivaca osim ubojice. Iako tko zna kako će i to završiti, već su počeli članci o tome kako on vidi svijet drugim očima, ministrica ga posjećuje, očito se i tu kuha neki utjecaj na formiranje mišljenja javnosti.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Stavimo po strane na čas mentalno bolesnog dečka i zašto su ga pustili, ono čega nismo svjesni je da bilo tko može mentalno puknuti i počiniti sličan zločin. Ono što mene zanima je isto što je i otac nekog djeteta iz te škole rekao - kako može bilo tko ušetati u školu, ne mora reć ni dobar dan jer nikoga ni nema na ulazu. Mentalnih bolesnika ima puno i ne mogu svi preventivno biti zatvarani. Meni se prije četiri mj činilo da bi mi kolegica mogla puknuti po šavu i bila sam ozbiljno zabrinuta, ali nije, i sve da joj je pozvana neka služba ona bi ispričala i odglumila da je sve u redu, a ispod površine ključa, i to službe najboljih stručnjaka ne mogu nekada ustanoviti. Ljude se zatvara poslije zločina, ne unaprijed jer su pomišljali na zločin, tada bi jako puno ljudi bilo zatvoreno, ne bi bilo dovoljno zatvora.

Pitanje koje bih ja postavila "the sustavu" je kako škole učiniti sigurnijima?
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 23.12.2024. at 13:47

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Sustav čine ljudi, ali netko tim sustavom upravlja. Netko je jednom rasturio domove zdravlja i centre za socijalnu skrb, netko je zabranio zapošljavanje domara, portira i čistačica po školama, netko je potpisao da knjižničar postaje dio školske stručne službe, da škole od 700 učenika ne smiju zaposliti psihologa itd.
    Netko je odlučio da se ocjene mogu brisati potezom pera iz inspekcije županijskog središta (čak i bez dolaska u školu, zamislite!), da se pedagoške mjere brišu na kraju školske godine, da učenik može biti upisan u 8. razred bez dva položena predmeta iz 7.r. i tako...sve je to netko potpisao.
    Kao što je potpisao da negdje tamo više nema mjesta za psihijatra, da ravnatelj javne ustanove mora biti podoban...ijao...koliko je to potpisa odgovornih osoba!

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Kao prvo, izrazavam svoju najdublju sucut roditeljima preminulog djeteta i svim sudionicima ovog uzasnog dogadjaja.
    Bez obzira na razmjere uzasa ovog sto se dogodilo, nitko me ne moze uvjeriti da su nase skole opasna mjesta.
    Ovo nije nesto sto se kod nas cesto dogadja i nase skole su relativno sigurne. Ovakve stvari je dosta tesko sprijeciti.
    Cak i da je skola bila zakljucana, da je na porti stajao zastitar ili tko vec, onaj tko je naumio uciniti ovakvo nesto, ucinio bi. Najmanji je problem odglumiti ljubaznost na ulazu, predstaviti se i uci u ustanovu.
    Dovoljno je pogledati SAD gdje je osiguranje u skolama vjerojatno stroze (to je moja pretpostavka), a ovakve stvari se relativno cesto dogadjaju.
    Veci problem vidim u sustavu zastite mentalnog zdravlja. Osoba koja je mentalno bolesna ima pravo u svakom trenutku odbiti ili prekinuti lijecenje (osim u iznimnim situacijama) i to je pravo koje je meni upitno od samog pocetka. Ima li osoba koja ima tezak psihicki poremecaj potpuno razvijenu svijest i sposobnost odlucivanja o vlastitom lijecenju? Mozda je nadlezni psihijatar stvarno pogrijesio u procjeni, sto je meni koja sam radila u sustavu mentalnog zdravlja dosta tesko za povjerovati, ali treba i tu istraziti odgovornost.
    Postavlja se i pitanje tko je davao novac mladicu za kupovinu nozeva preko interneta.
    Ukratko, smatram da je danasnji prosvjed usmjeren na krivu adresu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

, da se pedagoške mjere brišu na kraju školske godine, da učenik može biti upisan u 8. razred bez dva položena predmeta iz 7.r. i tako...sve je to netko potpisao.
    Kao što je potpisao da negdje tamo više nema mjesta za psihijatra, da ravnatelj javne ustanove mora biti podoban...ijao...koliko je to potpisa odgovornih osoba![/QUOTE]
    U moje doba mogo si ići u daljini razred iako si imao zaključenu kulju , ali ta kulja nije smjela biti iz matke i hrvatskog jezika ali si morao u idućem razredu to ispraviti i taj razred i naredni.ali opet je bilo onih koji su padali u po dva put isti razred.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 23.12.2024. at 16:33

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Da, 150$ za nož nije malo, iako mogao je isto napraviti nožem od 5€. Koja bi to uopće bila dijagnoza pri kojoj manično upadaš i nasrćeš na svakog tko ti je na putu? Točno takvo rastrojeno stanje se ne može maskirati umjetnim smješkom i pristojnošću portiru. Vidljivo je odmah. Ono što me zanima jesu obrasci koji se ponavljaju, masovna ubijanja u školama u usa, pa srbija, pa hrvatska. Medijsko izvještavanje, kolektivna tuga, sve isponova. Netko u ovom trenutku negdje čita o tome, razmišlja, vrti film, ne nosi se sa vlastitim unutarnjim vrtlogom, kreću intruzivne misli i "mem" ubran s medija je aktiviran. Kao što je bilo sa zavoženjem auta/kamiona u mase na okupljanjima, kao što je u nekim istočnim i južnim mjestima sakaćenje kiselinom. Opasne ideje su dostupne svima na izvolte i dospijevaju do labilnih umova koje impulzivno pod pritiskom ponavljaju što su čule/vidjele.

Postavljam sebi pitanje kako mogu svoju djecu zaštititi od nepredvidivih događaja i dolazim do strašnog zaključka da ne mogu. Ministar je danas uputio poruku da će u školama pojačati nadzor tko ulazi, ali kao što se u srbiji srušila nadstrešnica na stajalištu tako je sljedeće što se može dogoditi u školi, u čekaoni, u igralištu prsnuće neispravne cijevi, loše električne izolacije i sto čuda. Razmišljanje o svemu tome vodi u paranoju.

Što možemo procijeniti je vjerojatnost nečega. Koja je zapravo bila vjerojatnost da nam se dogodi isto ono što se dogodilo u srbiji nakon masovnog izvještavanja o tome? Ja bih rekla veća nego prije samog prvog događaja. Ali manja nego što je sada da se ponovi negdje drugdje. Zbog toga sam za to da se školska vrata zaključaju. Možda zvučim apsurdno, ali osjećat ću da su moja djeca bar promil sigurnija.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

U skoli moje djece vrata su zakljucana i trebas se predstaviti osobi na porti i reci zasto si dosao. Ja u tome ne vidim apsolutno nikakvu sigurnost. Onaj tren kad osoba otkljuca vrata, sve je moguce.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

I da, skole nisu jedina mjesta u kojima se ponavljaju ovakvi incidenti. Redovito se dogadjaju na svim mjestima gdje se ljudi masovno okupljaju. Pa odmah nakon ovog dogadjaja, dogodilo se masovno ubojstvo u Njemackoj. Smatram da je kljuc u zdravstvenom sustavu i sigurnosnim mjerama koje se provode na drugim mjestima, daleko prije nego osoba s losim namjerama dodje na mjesto zlocina.
    Posljednje uređivanje od rehab : 23.12.2024. at 17:56

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Slazem se sa stavovima rehab.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ministarka vam je obišla ubicu u bolnici?
    Ja sam mislila da se to samo kod nas dešava.
    Pa, eto šta je definitivno pogrešno u sistemu.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

A prica ima jos detalja moja pulinka, nije to sve.

Taj ravnatelj psihij.klinike Sv.Ivan je takodjer lažno svjedočio (podmićen od oca) na Sudu da se Severini oduzme sina. Poslije je promijenio vještačenje pod izlikom da je bio ucjenjen.

Svaka njoj cast da se usudi to javno objavit.

Mutna su posla ocito na psihijatriji Sv.Ivan.

Ne znam koliko su informacije pouzdane, kao ni nitko od nas, al obicno gdje ima dima, ima i vatre.

Sve zajedno veliko fuuuj...

A jadni roditelji ostadoše bez sina jedinca
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 23.12.2024. at 19:33

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Lili, bojim se da nije bas tako jednostavno. Nije ista ugroza po zivot predati dijete ocu zbog mita i pustiti van osobu koja je opasna po zivot okoline da seta okolo tek tako. Ne znam, ne mogu povjerovati i ne mogu zamisliti da je psihijatar tek tako pustio bez ikakve osnove rastrojenu osobu da sece okolo. Ta mi prica nikako ne drzi vodu. Takodjer sebi postavljam pitanje zasto baka i majka nisu prijavile obiteljsko nasilje? Mozda se tada moglo uciniti nesto vise? Nemam sve informacije pa ne mogu znati, ali iskustvo me uci da stvari najcesce nisu tako crnobijele kako izgleda nekome van sustava.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Da nadodam, vecina je u komentarima kamenovala ministricu kada je izjavila da majka napadaca ne govori punu istinu. Propustena je izjava Tomasevica koji je takodjer rekao da napadac taj dan nije bio na lijecenju, sto je u suprotnosti s majcinom izjavom.
    Majcina prica je neobicna i puna supljina, treba je istraziti.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Lili, bojim se da nije bas tako jednostavno. Nije ista ugroza po zivot predati dijete ocu zbog mita i pustiti van osobu koja je opasna po zivot okoline da seta okolo tek tako. Ne znam, ne mogu povjerovati i ne mogu zamisliti da je psihijatar tek tako pustio bez ikakve osnove rastrojenu osobu da sece okolo. Ta mi prica nikako ne drzi vodu. Takodjer sebi postavljam pitanje zasto baka i majka nisu prijavile obiteljsko nasilje? Mozda se tada moglo uciniti nesto vise? Nemam sve informacije pa ne mogu znati, ali iskustvo me uci da stvari najcesce nisu tako crnobijele kako izgleda nekome van sustava.
    Samo htjedoh reci da se radi o muljazama,a naravno da nije ista tezina slucaja. Ni blizu.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 23.12.2024. at 20:03

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Da nadodam, vecina je u komentarima kamenovala ministricu kada je izjavila da majka napadaca ne govori punu istinu. Propustena je izjava Tomasevica koji je takodjer rekao da napadac taj dan nije bio na lijecenju, sto je u suprotnosti s majcinom izjavom.
    Ne pratim inace portale a ovaj mi je slucaj pretezak za citat.
    Moguce da je propust i u obitelji, sad mi vise nista nije jasno, jel ga otac odveo u dnevnu bolnicu pa ovaj izasao ili nije ni otisao u dnevnu bolnicu??

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

To se jos ne zna. Majka tvrdi da ga je otac vodio taj dan u dnevnu bolnicu, ministrica i Tomasevic su izjavili da to nije istina.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mene zanima kako je ministrica uspjela razgovarati s napadačem prije nego ga je ispitala policija. Mislim, čudno. Pravna država, aha....

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Zanimljivo kako se nikad nije desilo da neubrojiva osoba u svom mahnitom stanju uđe s mačetom u policijsku stanicu ili teretanu. I tamo ima puno ljudi.
    Radije biraju škole i pješačke zone pune žena i djece.
    Ipak nisu sasvim neubrojivi.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Sustav čine ljudi, ali netko tim sustavom upravlja. Netko je jednom rasturio domove zdravlja i centre za socijalnu skrb, netko je zabranio zapošljavanje domara, portira i čistačica po školama, netko je potpisao da knjižničar postaje dio školske stručne službe, da škole od 700 učenika ne smiju zaposliti psihologa itd.
    Netko je odlučio da se ocjene mogu brisati potezom pera iz inspekcije županijskog središta (čak i bez dolaska u školu, zamislite!), da se pedagoške mjere brišu na kraju školske godine, da učenik može biti upisan u 8. razred bez dva položena predmeta iz 7.r. i tako...sve je to netko potpisao.
    Kao što je potpisao da negdje tamo više nema mjesta za psihijatra, da ravnatelj javne ustanove mora biti podoban...ijao...koliko je to potpisa odgovornih osoba!
    Da!!!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj kajsa prvotno napisa Vidi poruku
    Zanimljivo kako se nikad nije desilo da neubrojiva osoba u svom mahnitom stanju uđe s mačetom u policijsku stanicu ili teretanu. I tamo ima puno ljudi.
    Radije biraju škole i pješačke zone pune žena i djece.
    Ipak nisu sasvim neubrojivi.
    Rijetki su sasvim neubrojivi, to su neki instinkti iz malog mozga. Rijetki ce psihicki rastrojeni jurisat na vojnike. Zna se tko su prve zrtve.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •