Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Prjenos kolegija

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Prjenos kolegija

Ne znam jel se nesto mjenjalo na faxevima povodom potpisa i prenasanja kolegija.
    Uglavnom prica je sljedeca mali ima 4 izostanka sa labosa a smiju 3 puta izostati pa mu je prof rekla da samo u 3 semestru ponovo upise taj kolegij i to je to.
    I sad ja njemu velim da je to u principu pad jer on ne moze izaci na zadnji kolokvij i automatski nije prosao taj ispit. A on tvrdi da ne nego samo upise u 3 semetru taj kolegij.
    E sad ne znam mozda sad to nekako drugacije funkcionira nego u moje vrijeme....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sve ovisi o faksu
    potraži na webu pravilnik o studiranju na njegovom faksu

nije to samo - "upisat ću ponovo kolegij"
    može imati neke reperkusije, npr. ako je taj kolegij uvjet za neki sljedeći, dakle automatsi odgađa upis tog sljedećeg kolegija; ili pak ako taj kolegij, koji mora ponovo upisati, ima 6 ECTS-a i upisuje ga u 3. semestru, zbog ukupnog broja ECTS-a koje može upisati u određenom semestru (25-35 za redovne studente), ne može onda upisati neki drugi koji je u planu za taj semestar i automatski sve dalje prebacuje)
    to su neke nazovimo to parcijale ...

Novi pravilnik o studiranju na Sveuč. u Zagrebu je od početka ove ak. godine, svaki fakultet ima svoje dodatne podakte koji su izvedeni iz tog glavnog pravilnika

tek je prva godina, izgubljeni semestar lako nadoknadi diplomiranjem u roku i neproduživanjem apsolventskog, tako da ne treba oko toga dizati paniku

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj domy prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam jel se nesto mjenjalo na faxevima povodom potpisa i prenasanja kolegija.
    Uglavnom prica je sljedeca mali ima 4 izostanka sa labosa a smiju 3 puta izostati pa mu je prof rekla da samo u 3 semestru ponovo upise taj kolegij i to je to.
    I sad ja njemu velim da je to u principu pad jer on ne moze izaci na zadnji kolokvij i automatski nije prosao taj ispit. A on tvrdi da ne nego samo upise u 3 semetru taj kolegij.
    E sad ne znam mozda sad to nekako drugacije funkcionira nego u moje vrijeme....
    Ja mislim da "i to je to" znaci da odslusa ponovo kolegij. Svakako ga mora platiti kod ponovnog upisa. Mislim da se treba kod ponovnog upisa javiti predmetnom nastavniku na prvom predavanju, ili mailom prije pocetka semestra, da vidi je l ovaj od njega ocekuje da ponovo ide na sve lab vjezbe ili samo ovo sto je izostao i priznaje li mu polozene kolokvije. Mozda imaju negdje online pravila za pojedine kolegije. Po glavnom pravilniku bi sigurno morao ponovo sve, ali ponekad se prizna.
    Ponovni upis u zimskom semestru moze znaciti upravo to sto kaze vrijeska - ako je to uvjet za nesto, onda ne moze ni to nesto upisati, bilo to sad u ljetnom ili iducem zimskom semestru. Isto tako nisam sigurna da smije upisati kompletan zimski, jer mu je ovaj kolegij vec pojeo ects bodove. Mozda smije, to neka provjeri.
    Domy, objasni mu da je njegov izostanak prilicno nepristojan. Osim sto se vi sad doma zderete i napravio vam je trosak, vjerojatno ima jos bar 5 ljudi koji ce zbog toga imati dodatnu komunikaciju, koju bi se izbjeglo da je student odgovorno dolazio na nastavu. Nije on jedini. Skupi se takvih vise. Klasika je kad se kaze da smiju izostati N puta, a student misli da N puta smije izostati neopravdano, a onda mu se zadesi da stvarno ne moze doci, ili zbog bolesti ili zbog prometnog kaosa ili... i onda nastane problem.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, plaća se razlika nepoloženih bodova. Na nekim fakultetima je oko 16 eura po bodu, a ovdje npr. farmacija navodi da je kod njih 21,21eur

https://fbf.pharma.hr/UserDocsImages...024.-2025..pdf
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 29.01.2025. at 09:47

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •