-
Roditeljski dopust, trudnoća
Pozdrav, trenutno sam na RODITELJSKOM DOPUSTU do 4.5.2025., godine (rodila sam 06.05.2024. godine i bila sam od početka trudnoće na komplikacijama.), i na rodiljni dospust sam prešla 45 dana prije poroda.
Suprug i ja planiramo uskoro i drugo dijete, zanima me ako ostanem trudna do isteka roditeljskog dopusta (4.5.2025.), prelazim li onda sa roditeljskog na RODILJNI DOPUST ili KOMPLIKACIJE? I kolika bi mi naknada iznosila?
Hvala i Lp!
-
Bilo bi svakako prvo iskoristiti go od prošle godine , možda i od 2023(taj moraš ako je ostalo kaj iskoristiti odmah po povratku) u slučaju da nisi . Cilj je da prije otvaranja komplikacija ili rodiljnog imaš NAJMANjE 2 plaće
Što će reć ako ciljaš od 4.5 prvu plaću bi trebala dobiti u lipnju 2025, drugu u srpnju 2025, što će reći da možeš na pune iznos planirati tek u toku kolovoza( sad su se drastično mjenjale cifre
iznosa na pozitivno) imaš još upravo na go iz 2025. Pa skombiniraj ak je to tak tebi
Posljednje uređivanje od jelena.O : 31.01.2025. at 19:07
-
U principu opusti se i uživaj , pa ako složite da imaš i pokriće., ispod te dvije plaće prije nove komplikacije ili rodiljnog ( nastupa 28-42 dana prije planiranog rođenja) inače si na minimalcu ( i ta cifra je SD nešto veća)
https://lidermedia.hr/biznis-i-polit...ka-2025-160772
Posljednje uređivanje od jelena.O : 31.01.2025. at 19:15
-
A možeš napraviti i još jednu kombinaciju, ako imaš kog dati čuva dijete najmanje 2 mjeseca, uzmeš pol radno vrijeme , pa ti se preostali porodiljnog može i vremenski udvostručiti , a već u džepu imaš neki mjesec plaću pol od firme i pol od hzzo
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma