Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Temperstura vec 5. dan

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ina, gripa je viroza, a budući da traje dulje, svakako je višednevna viroza. Tako da je to definitivno isto. A to što je virus značajno opasniji od većine ostalih, ne mijenja činjenicu da je viroza.

Ja sam reagirala jer je moje dijete jednom zgodom nepotrebno dobilo Tamiflu, i naravno imalo neugodne nuspojave, srećom ne trajne.

Isto kao što ti znaš za dijete sa srčanim problemima, ja znam 9-godišnje dijete s ozbiljnim trajnim problemima s jetrom zbog loše prepisanih lijekova.

Pokretačica teme ima jedan post, pa se ja nadam da ni ne gleda više, jer je djetetu pala temperatura. Inače bih na njezinom mjestu već prije odlaska doktoru uzela triple test i napravila bris, da se ne nagađa, nego zna. I to, u tih 5 dana, čak i da je prvi test bio negativan, ponovila bih ga za dan-dva.

Upravo tada kad je moj dobio Tamiflu, prije odlaska na hitnu napravila sam triple test, bio je negativan (nisam smotana, uglavnom to dobro odradim). Temperatura nije padala, bila je noć i mi smo otišli na hitnu jer ako nije ni gripa ni covid ni ono treće, onda nisam znala što bi izazvalo takvu visoku temperaturu. Nekih 6 sati kasnije test na gripu je bio pozitivan. Došli smo u ranoj fazi pa nam je zato i dala dr Tamiflu.

Tako da apsolutno treba vagati risk i benefit Tamiflua, samo sam ja stekla dojam u širim krugovima da se smatra "kako ti je super dr što ti je dala Tamiflu, a meni moja ne da". Tamiflu se daje u ranoj fazi gripe, a ne nakon 5 dana.

ina, ne vidim da nam se mišljenja bitno razlikuju, samo ne pišemo iz istih cipela. Ono što roditelj može sam napraviti je odvest dijete na cijepljenje i napraviti bris prije odlaska doktoru, jer mu dr prilično vjerojatno neće napraviti bris.
    Posljednje uređivanje od Jelena : 11.02.2025. at 09:59

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •