Moja curka 2god vec 5. dan ima temperaturu koja doseze nekad 40
Blli smo kod doktorice, pluca su ok, grlo malo crvenkasto ali nista strasno. Ona tvrdi da je gripa ali mene ipak brine ta temperatura
Moja curka 2god vec 5. dan ima temperaturu koja doseze nekad 40
Blli smo kod doktorice, pluca su ok, grlo malo crvenkasto ali nista strasno. Ona tvrdi da je gripa ali mene ipak brine ta temperatura
Kupiti test u apoteci i testiraj na gripu da budes sigurna.
I moje cure su imale danima visoku temperaturu (39,4 najviša). Bila je gripa. Snižavali s lijekovima, užasno puno vode pile te spavale i ležale skoro tjedan dana.
Mojoj djeci je jakooooo pomogao lijek Tamiflu, topla preporuka!
Sent from my IN2023 using Tapatalk
Gripa nije isto što i višednevna viroza. Nadam se da je dijete od postavjlačice topica bolje i, ako nije, da dobiva stručnu pomoć. Gripa nije bezazlena, eno 16-godišnjaka na Rebru sa ozbiljnim srčanim problemima zbog gripe. U Americi bi se postupalo sasvim drugačije, većina djece bila bi cijepljena i vagao bi se risk i benefit tamiflua i risk temp. od 40 ako je to "danima". I dijete bi bilo obrisano pa se ne bi mislilo nego znalo.
Posljednje uređivanje od ina33 : 11.02.2025. at 08:54
ina, gripa je viroza, a budući da traje dulje, svakako je višednevna viroza. Tako da je to definitivno isto. A to što je virus značajno opasniji od većine ostalih, ne mijenja činjenicu da je viroza.
Ja sam reagirala jer je moje dijete jednom zgodom nepotrebno dobilo Tamiflu, i naravno imalo neugodne nuspojave, srećom ne trajne.
Isto kao što ti znaš za dijete sa srčanim problemima, ja znam 9-godišnje dijete s ozbiljnim trajnim problemima s jetrom zbog loše prepisanih lijekova.
Pokretačica teme ima jedan post, pa se ja nadam da ni ne gleda više, jer je djetetu pala temperatura. Inače bih na njezinom mjestu već prije odlaska doktoru uzela triple test i napravila bris, da se ne nagađa, nego zna. I to, u tih 5 dana, čak i da je prvi test bio negativan, ponovila bih ga za dan-dva.
Upravo tada kad je moj dobio Tamiflu, prije odlaska na hitnu napravila sam triple test, bio je negativan (nisam smotana, uglavnom to dobro odradim). Temperatura nije padala, bila je noć i mi smo otišli na hitnu jer ako nije ni gripa ni covid ni ono treće, onda nisam znala što bi izazvalo takvu visoku temperaturu. Nekih 6 sati kasnije test na gripu je bio pozitivan. Došli smo u ranoj fazi pa nam je zato i dala dr Tamiflu.
Tako da apsolutno treba vagati risk i benefit Tamiflua, samo sam ja stekla dojam u širim krugovima da se smatra "kako ti je super dr što ti je dala Tamiflu, a meni moja ne da". Tamiflu se daje u ranoj fazi gripe, a ne nakon 5 dana.
ina, ne vidim da nam se mišljenja bitno razlikuju, samo ne pišemo iz istih cipela. Ono što roditelj može sam napraviti je odvest dijete na cijepljenje i napraviti bris prije odlaska doktoru, jer mu dr prilično vjerojatno neće napraviti bris.
Posljednje uređivanje od Jelena : 11.02.2025. at 10:59
Članak "Gripa nije obična viroza", mislim da nije zaključan:
https://www.tportal.hr/lifestyle/cla...pasna-20250126
Definitivno nije isto imat gripu, imat kovid ili neku drugu blažu virozu od tri dana koja je onda isto "višednevna". Za vaganje rizika i relevantno je mišljenje doktora medicine.
Posljednje uređivanje od ina33 : 11.02.2025. at 21:35
Članak s HZJZ da gripa nije obična viroza:
https://www.zzjzkzz.hr/dokumenti/GRIPA.pdf
"Virus influence poznat je po svojoj sposobnosti da uzrokuje eksplozivne epidemije akutne febrilnerespiratorne bolesti u svih dobnih grupa diljem svijeta s teškom kliničkom slikom i posljedicama jer „ tonije obična viroza „. Gripa se najjednostavnije razlikuje od drugih prehlada po tome što gotovo uvijek „baca u krevet ili se osjećate kao da Vas je pregazio vlak“.Nikako se ne preporuča da ju „ prohodate „ jer onda može izazvati teške i trajne posljedice po zdravlje."
Ja ne znam osobno dijete kojemu je išlo na srce - to je vijest iz novina, aktualna.
Posljednje uređivanje od ina33 : 11.02.2025. at 21:40
Ne kužim point.
Slozile smo se da je viroza, samo sam ja napisala da je virus gripe znacajno opasniji od vecine virusa, a ti citirala da to nije obična viroza. Ubij me, ne vidim razliku.
Niti sam napisala da ja osobno vazem je li potreban Tamiflu. Jedan dr medicine nam rekao da treba, drugi rekao da ne treba, al da sad moramo zavrsiti kad smo krenuli. Djetetu je bilo loše čim ga popije, a moramo završiti terapiju lijekom gdje dvije dr medicine nemaju konsenzus.
U ovom slučaju, ina, martincius savjetuje Tamiflu, a dijete danima ima temperaturu. On se daje u ranoj fazi, a nisu bomboncici da se piju kad vise nije djelotvoran.