Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Putovanja za vrijeme porodiljnog

Datum pristupanja
    Feb 2025

Početno Putovanja za vrijeme porodiljnog

Sto mislite o putovanjima za vrijeme porodiljnog? Gledate li na to "ispod oka" zbog koristenja drzavnog proracuna ili Vas ne zamara?
    Nedavno sam se vratila s dopusta na posao i zadnji mjesec smo putovali na daleke destinacije i sada trpim blagi "mobbing" kolega.
    Nisam to smatrala necime cime ce se ljudi zamarati, ali ocito sam prenaivna. Sutra nam se moze dogoditi da si ne mozemo priustiti takvo nesto i ne zelim se osjecati lose zbog toga sto zivimo u trenutku, ali vidim da ljudi na gledaju drukcije.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hahahaha
    Koristenje drustvenog proracuna. Nekako sumnjam da bi drustveni proracun pokrio troskove putovanja cijele obitelji u toplije krajeve.
    Nisi nikom duzna polagati racune, ali nemoj bas ocekivati sveopce odusevljenje jer imas novaca za egzoticne destinacije, a oni mozda nemaju za burek.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ljubomornih će uvijek biti, nema to veze s državnim proračunom (možda ima veze s hvalisanjem i objavljivanjem fotki na instagramu, facebooku s destinacija koje nisu dostupne većini ljudi pa su judi malo izirititirani)
    ti si na porodiljnom i možeš ga provoditi gdje i s kim želiš
    druga stvar je kad si na bolovanju

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ljubomornih će biti uvijek, ja bih to nazvala čistom ljubomorom. To kako ti provodiš svoj porodiljini, na koji u svakom slučaju imaš svako pravo, je tvoja stvar. Ne zamaraj se.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ma ne brigaj. Boli te pipi.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Moja poznanica je za vrijeme bolovanja na ime "čuvanja trudnoće" s mužem i starijim djetetom išla u Gardaland i na fejsu objavila fotke ludih vožnji...šta reći...

Porodiljni dopust ne ograničava čovjeka, to je kao i godišnji, možeš kamo hoćeš.

Jedino što jal ne poznaje granice.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Instagram je zlo.

Nisi putovala na čuvanju trudnoće pa neka začepe . A ako si možeš priuštiti, putuj.

p.s. nisu te simpatizirali ni prije, samo si sad kao imaju "razlog "

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

To mo dodje kao da svi zaposleni u javnim i drzavnim sluzbama ne smiju putovati jer su jelte placeni iz drzavnog proracuna.
    Di ces ti biti za vrijeme poroduljnog/roditeljskog dopusta je iskljucivo stvar tebe i tvoje obitelji.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I po zakonu porodiljni dopust je place dopust.
    Nije bolovanje kako ga mozda neki dozivljavaju. No tzv. komplikacije su skroz druga prica.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mene i bolovanje muči, kao da netko tko je na bolovanju mora biti zatvoren u kući.
    Imali smo situaciju kod MM-a da ga se prozivalo jer je na bolovnanju znao otići na kavu u birtiju, tipa vozio je malog u Osijek na terapije ali prije odlaska je svako jutro skoknuo na kavicu i po kruh
    Ili recimo prijateljica koja radi u dućanu je nakon operacije koljena otišla na put s obitelji i tamo mirovala, lagano šetala, plivala ili šta već...

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

S bolovanjima je to škakljivo, i vjerojatno ovisi o dijagnozi. Nisu slučajno nekad poslodavci dolazili s košarom voća na vrata
    Ali porodiljni je zakonom zajamčeno pravo žene da godinu dana bude uz svoju bebu, šta koga briga gdje je ona za to vrijeme.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Gdi su ti poslodavci ostavili košare?
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 20.02.2025. at 18:47

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    S bolovanjima je to škakljivo, i vjerojatno ovisi o dijagnozi. Nisu slučajno nekad poslodavci dolazili s košarom voća na vrata
    Ali porodiljni je zakonom zajamčeno pravo žene da godinu dana bude uz svoju bebu, šta koga briga gdje je ona za to vrijeme.
    Tako je. Porodiljni podrazumijeva da je majka uz dijete, a ne da je nužno doma uz dijete.

Bolovanja i čuvanja trudnoće su druga priča i lako se može dogoditi da bude peripetija ako osoba koja je na bolovanju objavljuje slike s putovanja na društvenim mrežama. Ovo vrijedi i za obična bolovanja, ne nužno za čuvanje trudnoće. Ja sam prije par godina bila na običnom bolovanju cca 2 mjeseca (nakon hospitalizacije) i kad je došao nadzor u moju ambulantu obiteljske medicine, dr. me nazvala i pitala mogu li doći... Mogla sam, ali jedva, jer sam se teško kretala (posljedice bolesti) ali eto, HZZO je imao nadzor bolovanja pa je nekoga zanimalo jesam li ja s razlogom doma. Poslije su mi se ispričavali što su me digli. Da sam bila pametnija, mogla sam reći da mi dođu doma.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Ili recimo prijateljica koja radi u dućanu je nakon operacije koljena otišla na put s obitelji i tamo mirovala, lagano šetala, plivala ili šta već...
    Ovo se, mislim, ne smije. Ma kako nelogično bilo. Mislim da se za vrijeme bolovanja mora biti u mjestu prebivališta i da bi osoba i LOM mogli nastradat zbog toga (LOM-ici doći kontrola), a osobi isto nekakva kontrola. Osim ako nema papir da ide u to drugo mjesto na operaciju/terapiju.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    S bolovanjima je to škakljivo, i vjerojatno ovisi o dijagnozi.
    Da.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Da, ali dijagnoza se ne bi smjela znati.
    Znači ako je netko 10 mjeseci na kemoterapiji koju ok podnosi ne smije recimo na more otići iz Slavonije ili ZG?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Da, ali dijagnoza se ne bi smjela znati.
    Znači ako je netko 10 mjeseci na kemoterapiji koju ok podnosi ne smije recimo na more otići iz Slavonije ili ZG?
    Naravno da smije.
    Sve ostalo je nonsense, dapače takvom bolesniku se i preporuča bilo što da predahne, malo odmaka od bolnice, rutine, bilo kakva vrsta relaxa...trenutno mi frendica to prolazi tako da...

Nije svako bolovanje isto i mialim da se itekako moze maknut iz mjesta prebivalista. Nemam osobno iskustvo jer nisam skoro nikad na bo, al jedino je to logično.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 06.03.2025. at 11:41

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ili npr netko s nogom u gipsu nema sto drugo nego bit na bo, a sad jel kod matere u Dalmaciji ili Slavoniji da ga tetoši i pomaže mu ili recimo sam u Zg....tu nista nije lažirano samo olaksana pomoc pacijentu. I bez problema inspekcija tog drugog grada ga lako moze provjeriti da nije cudesno skinuo gips hahah

Namjerno pacijenta stavljam u muski rod
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 06.03.2025. at 11:45

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sigurno HZZO/inspekcije imaju suradnju na razini zupanija.

Samo bi bilo dobro opcu praksu informirat o promjeni lokacije.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 06.03.2025. at 11:47

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •