gimnazijalka123 prvotno napisa
Hvala na odgovoru.Većina nastavnika zapravno misli da sam problematična i da mi se ne da učiti.Kao netko ko je sve razrede prošao s 5(nekad 5.0 nekad 4.80) ovo mi je šok isko sam svvjesna da ja više nisam u osnovnoj školi i da ne može sve biti isto.Školska psihologica me stalno zove na razgovore,a drugi profesori i kolege iz razreda protumače da imam neku mentalnu bolest,da radim probleme i sl.Bilo je čak i komentara da kod nje idem na psihoterapiju.Planiram,ako će mi škola dopustiti,učiti i polagati gradivo od kuće,možda tu i tamo doći napisati ispit ili odgovarati.Čujem da neki učenici iz mog razreda planiraju na kraju tražiti predmetne ispite za neke predmete.Sad ne znam ima li potrebe da ga pišem jer ne izostajem puno iz škole,ne znam
ni koliko ću sad izostati.Više u smislu da učim doma,a pišem ispite i sve u školi.I naravno da mislim puno učiti i redovito i ne mislim da ja mogu bolje sama nego s profesorom,ali nekad je zbilja tako.Nekad dođemo na sat a profesor kaže „Današnja lekcija je ____nađite u udžbeniku i zapišite što je važno,ako nećete ne morate.I tako uglavnom radimo do kraja sata,sami.A kad dođe ispit onda bude neko pitanje o nekoj na primjer zanimljivosti koje nema na prezentaciji ili u knjizi već nam to obično profesori ispričaju i onda bude katastrofa.Vidim da mi se tu javljaju i profesorice ili bivše profesorice pa Vas i druge ako znaju pitam.Koji je najbolji način da što
bolje polovim gradivo sama,da uspijem položiti(ako bude potrebno)?Osim što znam da moram puno i redovito učiti.Kako da podijelim to?Jel najbolje sve skupa ili po manjim cjelinama,neke “bitnije” predmete prvo…?