-
boli nas trbuščić!
Evo i nas s problemima... moj miš izgleda ima grčeve, ali ne one klasične kolike. Nakon obroka, a ponekad i pred kraj podoja cendra, zacrveni se, maše rukicama i nogicama. Ponekad to završi podrigivanjem, ponekad kakanjem, a ponekad dugim i glasnim prduckanjem, a sve to može biti i dulje vrijeme nakon jela, nakon što zaspi. Donekle pomaže kad ga podignem na rame, a masaža trbuščića dosad nije pomogla. Osim toga, zadnjih nekoliko dana ima zelenu kakicu – ali samo onu zadnju navečer. Preko dana i noću ima cca 4 normalne zlatnožute stolice, koža i okice su ok, raste naočigled, pa mislim da nije gladan. Po onome što sam čitala, problem bi mogao biti jaki let-down? Nisam primijetila da se zagrcava na početku podoja, a dok dojimo iz druge dojke zna iscuriti par kapi. I još nešto – zadnja dva dana stalno je na cici, između podoja najčešće prođe pola sata ili manje. Osim toga, ne želi se skinuti sa cice i više od pola sata, iako većinu vremena ne jede. To me podsjeća na situaciju s otprilike dva tjedna koju sam pripisala skoku u rastu, ali on sad ima mjesec dana, pa mi je to čudno. Inače jede svakih sat – sat i pol, a par puta dnevno spava dva-tri sata.
Ufff, recite što sam zaboravila napisati... malkice sam umorna!
-
Osoblje foruma
Da li maleni jede halapljivo?
Možda se naguta zraka pa ga zato muči trbuščić.
Plače li za vrijeme dojenja, ili ga u plaču stavljaš na dojku?
Sad je vrijeme za skok u razvoju, pa neka te ne zbunjuje to što je češće na cici. Znam da to može biti iscrpljujuće, ali to vrijeme je samo vaše - uživaj!
-
pa da, ponekad čujem da proguta zrak, a i kad ga gnjave ti grčevi čujem da mu ronda po crijevima. možda bi trebao češće podrignuti, ali ako ga probam otkopčati sa cice protiv njegove volje, požalim. :D
a misliš da bi i ovo mogao biti neki skok? ako je tako, neka, onda znam da će proći! :wink:
-
To mu je od progutanog zraka.
Možeš ga kuckati prstom između lopatica kad ti je na ramenu i tako po zvuku znati ima li zraka ili ne. U svakom slučaju se isplati podrignuti pošteno bebu prije spavanja i biti na miru.
-
dobro, a može li i zelena kakica imati veze sa zrakom ili je ipak nešto drugo u pitanju? kad se to događa samo navečer...
-
Osoblje foruma
Zelena kakica dokazuje prisustvo kisika u stolici.
Ajde, nek ti ne bude teško nazvati SOS ili pedijatricu, jer stvarno ne znam detalje.
-
Jesi li sigurna da izlazi zelena ili je možda samo dulje u peleni prije nego je vidiš? (recimo, pokaka se na početku spavanja a presvlačiš ga kad se probudi)
Normalna stolica pozeleni na zraku.
Da li možda ima veze s nečim što ti jedeš ili piješ (puno sokova)?
-
ne bih rekla da ima veze s hranom, a i ne stoji dugo. sigurno izlazi zelenkasta. s druge strane, uvijek se javlja navečer. ne kužim... u svakom slučaju, u utorak smo na prvoj kontroli kod pedijatrice, pa ću pitati.
-
da bi se beba nagutala manje zraka, dobro je dojiti ju tako da joj mlijeko ne curi prema dolje u usta, nego da ga vuce prema gore - ili u lezecem polozaju, ili ju u sjedecem podboci dovoljno a ti se nagni unazad (polusjedeci polozaj), tako da je ona malo vislje od bradavice.
skok u razvoju ne mora biti povezan s tocno odredjenim razdobljem u mjesecima, a niti sa zrakom u trbuscicu. to je sasvim odvojeni problem, mislim, beba moze imati pojacane potrebe zbog raznih razloga (a mozda je prespavala cijelu noc pa su se dojke prepunile, to moze kratkotrajno smanjiti slijedecu proizvodnju)
-
Daješ li možda bebaču išta drugo osim svoga mlijeka, npr. čaj? Stolica može i od njega pozelenjeti, a može i kao posljedica grčeva.
-
isključivo dojimo, a problem zraka pokušavamo riješiti... za početak redovito podrigujemo. :wink: i ako mi se učini da mu mlijeko prejako krene, malo izdojim. probati ćemo par dana, pa se javimo!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma