Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: boli nas trbuščić!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno boli nas trbuščić!

Evo i nas s problemima... moj miš izgleda ima grčeve, ali ne one klasične kolike. Nakon obroka, a ponekad i pred kraj podoja cendra, zacrveni se, maše rukicama i nogicama. Ponekad to završi podrigivanjem, ponekad kakanjem, a ponekad dugim i glasnim prduckanjem, a sve to može biti i dulje vrijeme nakon jela, nakon što zaspi. Donekle pomaže kad ga podignem na rame, a masaža trbuščića dosad nije pomogla. Osim toga, zadnjih nekoliko dana ima zelenu kakicu – ali samo onu zadnju navečer. Preko dana i noću ima cca 4 normalne zlatnožute stolice, koža i okice su ok, raste naočigled, pa mislim da nije gladan. Po onome što sam čitala, problem bi mogao biti jaki let-down? Nisam primijetila da se zagrcava na početku podoja, a dok dojimo iz druge dojke zna iscuriti par kapi. I još nešto – zadnja dva dana stalno je na cici, između podoja najčešće prođe pola sata ili manje. Osim toga, ne želi se skinuti sa cice i više od pola sata, iako većinu vremena ne jede. To me podsjeća na situaciju s otprilike dva tjedna koju sam pripisala skoku u rastu, ali on sad ima mjesec dana, pa mi je to čudno. Inače jede svakih sat – sat i pol, a par puta dnevno spava dva-tri sata.
    Ufff, recite što sam zaboravila napisati... malkice sam umorna!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Da li maleni jede halapljivo?
    Možda se naguta zraka pa ga zato muči trbuščić.
    Plače li za vrijeme dojenja, ili ga u plaču stavljaš na dojku?
    Sad je vrijeme za skok u razvoju, pa neka te ne zbunjuje to što je češće na cici. Znam da to može biti iscrpljujuće, ali to vrijeme je samo vaše - uživaj!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pa da, ponekad čujem da proguta zrak, a i kad ga gnjave ti grčevi čujem da mu ronda po crijevima. možda bi trebao češće podrignuti, ali ako ga probam otkopčati sa cice protiv njegove volje, požalim. :D
    a misliš da bi i ovo mogao biti neki skok? ako je tako, neka, onda znam da će proći! :wink:

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

To mu je od progutanog zraka.
    Možeš ga kuckati prstom između lopatica kad ti je na ramenu i tako po zvuku znati ima li zraka ili ne. U svakom slučaju se isplati podrignuti pošteno bebu prije spavanja i biti na miru.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

dobro, a može li i zelena kakica imati veze sa zrakom ili je ipak nešto drugo u pitanju? kad se to događa samo navečer...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Zelena kakica dokazuje prisustvo kisika u stolici.
    Ajde, nek ti ne bude teško nazvati SOS ili pedijatricu, jer stvarno ne znam detalje.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Jesi li sigurna da izlazi zelena ili je možda samo dulje u peleni prije nego je vidiš? (recimo, pokaka se na početku spavanja a presvlačiš ga kad se probudi)
    Normalna stolica pozeleni na zraku.
    Da li možda ima veze s nečim što ti jedeš ili piješ (puno sokova)?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ne bih rekla da ima veze s hranom, a i ne stoji dugo. sigurno izlazi zelenkasta. s druge strane, uvijek se javlja navečer. ne kužim... u svakom slučaju, u utorak smo na prvoj kontroli kod pedijatrice, pa ću pitati.

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da bi se beba nagutala manje zraka, dobro je dojiti ju tako da joj mlijeko ne curi prema dolje u usta, nego da ga vuce prema gore - ili u lezecem polozaju, ili ju u sjedecem podboci dovoljno a ti se nagni unazad (polusjedeci polozaj), tako da je ona malo vislje od bradavice.

skok u razvoju ne mora biti povezan s tocno odredjenim razdobljem u mjesecima, a niti sa zrakom u trbuscicu. to je sasvim odvojeni problem, mislim, beba moze imati pojacane potrebe zbog raznih razloga (a mozda je prespavala cijelu noc pa su se dojke prepunile, to moze kratkotrajno smanjiti slijedecu proizvodnju)

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Daješ li možda bebaču išta drugo osim svoga mlijeka, npr. čaj? Stolica može i od njega pozelenjeti, a može i kao posljedica grčeva.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

isključivo dojimo, a problem zraka pokušavamo riješiti... za početak redovito podrigujemo. :wink: i ako mi se učini da mu mlijeko prejako krene, malo izdojim. probati ćemo par dana, pa se javimo!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •