Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: upis u sportski razred - srednja skola - Zagreb

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno upis u sportski razred - srednja skola - Zagreb

Pozdrav svima,
    molim iskustva - sin upisuje ove godine srednju i planira upisati strukovnu - sportski razred - ne zeli gimnaziju, ali niti nema bodova za gimnaziju tako da to uopce niti nije opcija. Na koji nacin odnosno koja je procedura za dobivanje “sportskih” bodova. Trebam li se obratiti klubu, Nacionalnom sportskom savezu i koji su kriteriji za dobivanje bodova za sportsku uspješnost ?
    Hvala svima puno unaprijed.

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Važno je na vrijeme iskazati interes za upis u u sportski razred. To se radi prije prijave programa. Uz ostale podatke treba odmah unijeti i podatke o sportu kojim se bavi i o klubu. Nakon toga nacionalni sportski savezi na svojim web stranicama objavljuju rang liste prema kriterijima sportske uspješnosti. Tim bodovima se pribrajaju bodovi na temelju školskog uspjeha i eventualni dodatni bodovi.
    Ne znam točne kriterije bodovanja za sve sportove. Mojoj kćeri su računali medalje s državnih natjecanja, ali ne i međunarodnih, a klub nije imao ništa s tim jer nacionalni sportski savez vodi preciznu evidenciju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Draga Pandora, hvala. Radi se o ekipnom sportu. Znaci samo se kad pocnu e-upise iskaze interes i upisu podaci kluba, a ostalo unosi Nac. sportski savez?

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nema na čemu. Bitno je samo na vrijeme unijeti podatke o sportu i klubu jer se sportske rang-liste objavljuju već sredinom lipnja, prije prijave programa. Tko zakasni, naknadno nema više mogućnost prijave u sportske programe. Prošle godine je to bilo moguće već krajem svibnja.

Meni je bio koristan CARNETov info kanal na Viberu. Na dnevnoj bazi sam dobivala podsjetnike. To mi je olakšalo snalaženje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala mozes poslati link za Carnetov Viber ?

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

pepeljuga, sve info za upise inače imaš na web stranici https://srednje.e-upisi.hr/#/

tu ti je qr kod za viber https://srednje.e-upisi.hr/#/Podrska

sad je taj hodogram na e-savjetovanju ali obično se datumi ne mijenjaju, pogledaj ovdje za sportaše

https://www.srednja.hr/novosti/objav...im-smjerovima/

prvi korak ti je od 26. 5. do 6. 6. 2025. - tad ćeš moći ući u sustav za upise i upisati gdje dijete trenira, u kojem klubu

sve skupa zvuči komplicirano, ali kad krene je jednostavno, samo se treba jako paziti na datume

p.s. često bude i webinar od carneta kako teku upisi, jako je korisno
    Posljednje uređivanje od Willow : 10.05.2025. at 07:04

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala svima na savjetima, ove godine uvode i modularnu nastavu tako da…
    Moj sin ima i individualizirani pristup nastavi sto se sad pokazalo kao otezavajuca okolnost jer razredi upisuju po 3 ucenika s ind. ukoliko ne predje prag, bez obzira na sportske bodove ne moze se upisati.
    Na zalost mislim da nam je jedina opcija privatna skola jer se bojim da nece upasti u sportske odjele drz. strukovnih skola jer nece imati bodove (hot.turist. skola je ove god isto uvela prag za sportske odjele) .
    Ima li netko iskustva s privatnom skolom Katarina Zrinski na Selskoj ?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj pepeljuga prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala svima na savjetima, ove godine uvode i modularnu nastavu tako da…
    Moj sin ima i individualizirani pristup nastavi sto se sad pokazalo kao otezavajuca okolnost jer razredi upisuju po 3 ucenika s ind. ukoliko ne predje prag, bez obzira na sportske bodove ne moze se upisati.
    Na zalost mislim da nam je jedina opcija privatna skola jer se bojim da nece upasti u sportske odjele drz. strukovnih skola jer nece imati bodove (hot.turist. skola je ove god isto uvela prag za sportske odjele) .
    Ima li netko iskustva s privatnom skolom Katarina Zrinski na Selskoj ?
    Pa sin uvijek moze preskociti predupise i upisati redovito u skolu koju zeli, po bodovima.
    Moje oboje djece s IPom su tako jer nisu upali na predupisima obzirom da su male kvote.
    IP vrijedi i dalje, bez obzira sto su upisali redovito. Samo se mora ici u skolu i napomenuti ( mi smo napomenuli odmah na upisu, nakon sto su upali).

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ako nema dovoljno bodova , onda nista.
    Privatna skola ili neka druga koja nije prvi izbor.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Inace, nisam za sportske razrede . Iako mi je sin bio prof.sportas bilo mi je prerizicno upisivati ga u skolu koja inzistira na prof.bavljenju sportom do zavrsetka skolovanja.
    Ozljeda ili nemotiviranost i ne moze vise pohadati sportski razred ako ne trenira.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naravno da ima dovoljno bodova ne bih niti postavila ovo pitanje - ali njega jedino “sportski bodovi” mogu spasiti. S obzirom da nije bas za ucenje nikava gimnazija bilo drzavna bilo privatna ne dolazi u obzir. A niti on to zeli. Ako jos netko ima sl. iskustva molim da podijeli

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

a koliko će imati bodova na ocjene otprilike? ravnajte se onda po tome, mora zadovoljiti bodovni prag

ne znam jel ima prag za nutricionistu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa Vidi poruku
    a koliko će imati bodova na ocjene otprilike? ravnajte se onda po tome, mora zadovoljiti bodovni prag

ne znam jel ima prag za nutricionistu
    na zalost oko 56-58 bodova

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

a onda nek stisne da ima bar 57, to mu je dosta za hotelijersko turističku ako će imati dosta bodova na sport

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •