Mmare22 prvotno napisa
Pozdrav svima. Molila bih za iskustva te riječi utjehe za naš slučaj.
Pokusat cu skratiti sto vise.
Beba od 1.mjeseca krece plakati i vristati na sisi te je odbijati i dojiti po 2 minute. Navecer doji nesto bolje i duze. Nastavljamo s dojenjem jos mjesec dana, ali ponasanje je isto. Sve smo pokusali, sve savjete i polozaje koje su navele SOS Rodine savjetnice za dojenje koje smo kontaktirali nekoliko puta. Ponasanje je bilo isto. Nakon 2 mjeseca muke i vristanja na dojci prelazimo na bocicu jer smo mislili da ce stanje tu biti ipak malo bolje i da cu moci pratiti kolicnu jela i tako biti mirnija. Izdajam se, ali beba u budnom stanju pojede max 40 ml i isto krene s vristanjem i odbijanjem. Vise izdojenog mlijeka sam bacila nego sto je ona popila tako da nakon pola mjeseca izdajanja odustajem te prelazimo na adaptirano. Na sve moguce nacine je hranim. Dnevno uspije popiti 500 - 600 ml uz tesku muku te najvise popije u noci gdje sakupi 250 do 300 ml, ali sada sve teze jer se probudi i krece vristati. Po danu dok spava je ne uspijem nahraniti jer se probudi.
S obzirom da od pocetka beba dobro spava u prva dva mjeseca je napredovala po 500 g, treci mjesec 400 g, cetvrti 300 g. Napredovala je jer je dosta spavala pa vjerujem da nije trosila. Sada je sve vise budna i sve se vise trosi pa pretpostavljam da ce sada poceti lagano stagnirati ili padati na kilazi.
Odradili pregled gastroenterologa - iskljucena organska oboljenja. Jos nismo spremni da odemo u bolnicu da je kompletno obrade jer mislimo da nece pronaci nista. Beba uredno spava, kada pojede nesvejesno nema refluks, ne bljucka nije nervozna. Ono sto mene najvise muci je STO NIKADA, ALI NIKADA NE TRAZI JESTI. Je li se ovakav slucaj ikome dogodio? Znaci ne da beba pojede neke minimalne kolicine u budnom stanju nego da uopce ne jede i ne trazi jesti. Gledam i ne mogu vjerovati da nije gladna i da ne trazi. Ne vidim izlaza.
Jedan dan smo je ostavili da vidimo hoce li traziti, ona nije zaplakala od gladi i cijeli taj jedan dan je pojela 200 ml u noci.
Pokusali smo sve sta vam padne na pamet u ova 4 mjeseca, razmak izmedu jela, osobe koje je hrane, razlicite bocice, polozaje. Sve je isto. Svaki dan mi je kao godina. Sada smo nasli neki nacin na koji funkcioniramo, a to je da lezi u kolicima te dok joj dajemo jesti je zaigravamo te nesvjesno pojede od 50 - 100 ml. Iza toga se ponasa isto, kao da nije popila.
Prije toga smo je hranili na pilates lopti tako da bi je uspavali te kada bi skoro utonula u san onda bi prihvatila bocicu i pojela max 50 ml. Pa onda dok se budi uguram bocicu i pojede jos 20-30 ml. Cijeli dan se svodi na hranjenje i samo hranjenje te hvatanje najboljih trenutaka u kojima ce ona nesto pojesti. Nikada ne trazi, a kad joj ponudimo popije minimalno. Psihicki sam jako jako lose jer ne vidim kraja ovome i ne znam sta da vise napravimo, ova 4 mjeseca su za mene pakao. Strah me bolnice, sonde. Strah me sto nam donosi sutra. Ne vidim izlaza. Kada je pregledaju pedijatri kazu da izgleda zdravo i da se javimo kad pocne padati na tezini.