Citiraj Anja99 prvotno napisa Vidi poruku
Kod nas osobe sa radnim dozvolama ne postoje. Jos je i gore, dobijas otkaz cim saznaju da si trudna, ali mi nismo u EU, ovo je EU i da trudnica nikakva prava nema. Mislila sam da ta slavna EU ima neke prednosti.

Poslano sa mog SM-S918B koristeći Tapatalk
Opet sam zbunjena.
Osoba s radnom dozvolom za rad ima prava dok traje dozvola za rad. Znaci nista otkaz na bolovanju i porodiljnom, iako ne radi ( a rad je razlog zasto je dobila dozvolu da useli neku zemlju , koristi socijalna prava i prava iz zdravstvene zastite/osiguranja). Znaci, nije na cesti, nije deportirana i dobiva potporu kao i drugi gradani iako ne radi ( a to je razlog zasto je dobila pravo da zivi u toj drzavi). I sad drvlje i kamenje.

Inace, ne tako davno ja sam kao osoba rodena, odrasla i sa 13 godina staza u ovoj drzavo odgadala trudnocu 5 godina jr sam radila na ugovorima koje su mi produzivali svakih 6 mj. Pa da sam osrala trudna izgubila bih posao ( ugovor mi ne bi produzili) i dobivala bih minimalnu naknadu kao nezaposlena. Tako da iz mig kuta ti u ovom trenutku imas izuzetno velika prava u odnosu na mene prije desetak+godina.