Pozdrav svima,
molim informaciju (nadam se da ce jos nekom pomoci pa unaprijed isprike na duzem postu
Pozdrav svima,
molim informaciju (nadam se da ce jos nekom pomoci pa unaprijed isprike na duzem postu
Dakle učenici sa IP se javljaju u županijski ured za prosvjetu ) tako je u mom gradu ) a za ZG ne znam .
Tj roditelji .
Upise učenika sa IP trebali bi s vama odrađivati pedagog ili psiholog.
Dijete prolazi obradu od strane zavoda za zaposljavanje, pregled meficine rada i dobije pismenu preporuku za nekoliko smjerova.
Obicno se uZg taj popis dobije u skolu kod szrucne sluzbe, koja ga posalje roditelju zajedno s formularims za Gradski ured.
Roditelj i dijete ispune papire o prioritetima od navedenih smjerova sa zavoda za zaposljavanje.
U izbor se upisuje smjer /zanimanje i skola u kojoj ymjer postoji.
Popunjeni papir se vraca u skolu koja nosi papire grupno ili se osobno dostavlja u gradski ured.
Ako dijete ne ude u upisne kvote na predupisima izlazi na redovite upise on line zajedno sa ostalom djecom.
Nakon svih dugotrajnih pregleda, HZZ da preporuku i koja je svrha predupisa ako dijete s IP ne moze upisati ono sto oni preporuce (radi bodova i bodovnog praga u nasem slucaju)?
Drugo, ako se hipotetski kandidira samo 3 ucenika za skolski program kolika je i kvota po razredu za IP, ali ovaj 3. nema bodove ali ima to prazno mjesto u kvoti za IP sto se onda dogadja - mjesto ostane prazno ili?
pa ne znam kako se to dogodilo, ali bas sam se raspisala, probat cu editirati. Hvala
nisam mogla editirati temu, pa sam poslala ostatak poruke u postu.
Posljednje uređivanje od pepeljuga : 01.06.2025. at 10:34
dijete mora svakako imati bodove za bodovni prag, ako nema, ne može to niti prijaviti, može onda jedino konkurirati s redovnim kandidatima i u drugim školama / programima
dakle, ako se prijave 2 kandidata koja prelazi prag a teoretski je 3 mjesta, onda se popune samo ta 2, ostalo se popunjava na redovnim upisima
Hvala, ali koji je point prof. usmjeravanja, ako nadlezne sluzbe napise preporuku za ucenika s ID a on te programe ne moze upisati jer nema bodova
Ako treci nema bodova ( tj. Ne prelazi bodovni prag) mjesto ostaje prazno i ima vise mjesta na redovitim upisima.
Ako se ne prede bodovni prag sustav te u startu eliminira.
Koja je svrha preporuke za program bez bodova? Ne znam. Mozda se kao i ucenik nadaju cudu? Ili jednostavno ne znaju matematiku.
Te preporuke se daju usred školske godine, prije nego što se zna koliko će netko imati točno bodova, zar ne? Osim toga, postoje isti smjerovi u različitim školama, pa onda ako ne možeš upisati taj smjer u željenoj školi, možds ga možeš upisati u nekoj drugoj.
Preporuke su iskljucivo za zanimanje ili smjer.
Moze se upisati bilo gdje , u bilo kojoj skoli , ako postoji.
Tj. ne moze se upisati nego natjecati za upis na predupisima sa ostalima.
Moje je dijete dobilo preporuku za samo dva smjera jer ima zdravstveno ogranicenja . I to za smjerove koji upisuju 4,5 razrreda u Zg i Zg zupaniji. Znaci mogla se natjecati za citavih 5 mjesta na predupisima.
Sreca da je imala bodove za redoviti upis, pa je upisala redovito nakon sto nije upala u onih 5 na predupisima.
Posljednje uređivanje od sirius : 02.06.2025. at 11:56