Kod nas u školi je bio slučaj gdje je psihologinja dala preporuku da dvoje djece ne ide u isti razred. Ja bih već sad otišla kod psihologa u vrtiću i porazgovarala s njom već o situaciji u vrtiću. Ako ostajete u kvartu škola/vrtić, onda vam možda i ona može dati preporuku školi da ih razdvoje, kao i pomoći u rješavanju problema u vrtiću. Ne znam jeste li u vrtiću kod prebacivanja jasno iskomunicirali zašto prebacujete dijete. Ako ste pokušali u rukavicama, onda ne čudi ako su opet spojili djecu. Ja sam i u vrtiću (u drugu grupu) i u školi (druga škola) razgovarala o prebacivanju djeteta i nisam ga na kraju prebacila ni u jednom slučaju, vrtić smo izdržali, pri čemu je problematično dijete bilo pod većim nadzorom, a s problematičnim djetetom u školi se puno radi izvan škole. Oboje djece ima "papire", ali ne mora moje dijete biti žrtva.

Samo treba biti svjestan da je mala vjerojatnost u školi da barem jedno dijete ne bude problematično.
Mi imamo samo dva razreda u generaciji i razdvajanjem po preporuci vrtićkog psihologa, svaki je razred dobio jedno dijete, tako da nisi nikako mogao izbjeći.