Znaci ovak u boravku imamo klimu i to je ok. E sada imam dugacak hodnik i 3 sobe i kupaonu i to bi nekako trebala skemijati da ubacim nesto negdje da moze sve ohladiti. E sada sta i kako nemam ideuu....
Znaci ovak u boravku imamo klimu i to je ok. E sada imam dugacak hodnik i 3 sobe i kupaonu i to bi nekako trebala skemijati da ubacim nesto negdje da moze sve ohladiti. E sada sta i kako nemam ideuu....
Teško da će ti bilo kakav klima iz jedne sobe hladiti drugu...
Ako staviš u hodnik, malo će temperirati sobe, ali hodnik će biti leden i bit će jako nelagodno.
Kad su vruće noći, kampirate u dnevnom boravku.
Ili klimu u još jednu sobu, npr. jednu dječju, pa nek im to bude soba za učenje i spavanje u najtoplijim danima, a roditelji spavaju u dnevnom...
Ja imam takvu situaciju, uglavnom klimu smo stavili u dječju sobu kpjanje najviše osunčana i u dnevni boravak.
Posljednje uređivanje od Vrijeska : 29.06.2025. at 12:13
A pokretna klima jel ima netko sa tim iskustva
ja bih rekla da je to nužno zlo, npr. za podstanare koji ne smiju montirati klimu
slabo se rashladi u vrućim danima, dosta koštaju, treba imati odvod za cijev (tj. najlonska maska se stavi na poluotvoreni prozor i onda se kroz to gurne cijev prema van)
bolje je kupiti jeftiniju klimu (npr. ima za 500 eura, ali montaža je sada minimalno 500 eura, tako da računate oko 1000 eura minimalno)
Mislim da ti je najbolja opcija još jedna klima u hodnik. Tako mi imamo na moru.
Ak se smijem ubaciti.. Nama je riknula klima u Zg. zna li netko preko koga najbrže doći do nekoga da nam stavi novu jer mi se čini da je to sada nemoguća misija. Stara klima ima 20g tak da mislim da nema smisla popravljati. Imam osjećaj da ću krepati na ovim vrućinama.
Ako mozes, stavi u neku prostoriju tako da puse kroz vrata u drugu. Mi imamo jednu klimu u kuhinji i puse prema dnevnoj sobi, jer su spojene. To mi pokriva i dnevnu sobu i kuhinju. Stavila sam klimu za 35 m2 i dignula krilca na visoko da dobaci do dnevne. U spavacim sobama nemamo klimu, al u njima nismo preko dana.
Naša spavaća soba i dječja soba su zapadno orijentirane.
Onda možete zamisliti kako je to u popodnevnim satima.
Naše rješenje već godinama su stropni ventilatori !!!
Znači, na ovakvim vrućinama, kada je i noću neizdrživo, stropni ventilator vrti cijelu noć. Mi imamo one s lopaticama. Vidim da sada postoje i one kao plafonjere, ali s tim nemam iskustva.
Tih je, a osjećaj je slabijeg ili jačeg povjetarca, zavisi na kojoj brzini ventilator radi. Ne puše direktno po glavi i spas je cijelo ljeto.
I spavam normalno,bez osjećaja vrućine.
Mi smo prije dvije godine ostali bez klime baš kada je počeo toplotni udar, jedva smo prezivjeli to.
Kupili klimu, našli nekim čudom čovjeka i klima je bila namontirana.
Kako je klima u dnevnom boravku, ne rashladi baš druge sobe ali u dnevnom je milina.
Zato smo kupili ventilator (rashladni) i on nam je u sobi. I sada smo kupili stropni ventilator u Lidlu. Meni je super, muz nekaj njurga.
Dječja soba je na sjevernoj strani i njima je hladnije u sobi nego nama, koja je na istočnoj strani.