Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Zdravlje srca kod tinejđera

Datum pristupanja
    Feb 2025

Početno Zdravlje srca kod tinejđera

Pozdrav,naime imam 15 godina i u zadnje vrijeme preskakivanje srca tipa da jako bezo lupa(najviše je bilo 147) i imam osijećaj da preskoči udarac i kao da stane na tipa 3 sekudne i izgubim dah pa onda nastavi.Otkucaji su brži kad udahnem a uspore kad izdahnem i ona su nešto “jači”.Osijećam se i jako slabo i kao da mi je tijelo “teško” vrtoglavica,povremeno nizak tlak i nedostatak zraka.Najviše me brinu te pauze u disanju jer me jako prepadnu i kao da srce stane i osijećaj praznine u srcu te kao da je jako slabo i popušta.Radili su mi tri puta ekg i preskoka nije bilo sve uredno,radili su nalaze krvi koji otkrivaju dali ima problema sa srcem i bilo je uredno,nalaz štitnjaće uredan,rentgen pluća i srca uredan.Prepisali su mi beta-blokator,ali su rekli da ga sada uzimam samo po potrebi.Doktorica me unatoč nalazima poslala još i kardiologu,ali to ću vjerojatno dugo čekati,s mene ovo jako brine.Strah me da je nešto sa srcem,zatajenje srca,aritmija koja se ne može uloviti…Imam i nol ispod lijeve lopatice.Također imam duže vrijeme probleme sa probavom pa me zanima može li to nekako biti povezano sa radom srca i disanjem??Hvala unaprijed i oprostite na dugoj poruci.
    žensko,15g,160cm,60kg,

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj gimnazijalka123 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav,naime imam 15 godina i u zadnje vrijeme preskakivanje srca tipa da jako bezo lupa(najviše je bilo 147) i imam osijećaj da preskoči udarac i kao da stane na tipa 3 sekudne i izgubim dah pa onda nastavi.Otkucaji su brži kad udahnem a uspore kad izdahnem i ona su nešto “jači”.Osijećam se i jako slabo i kao da mi je tijelo “teško” vrtoglavica,povremeno nizak tlak i nedostatak zraka.Najviše me brinu te pauze u disanju jer me jako prepadnu i kao da srce stane i osijećaj praznine u srcu te kao da je jako slabo i popušta.Radili su mi tri puta ekg i preskoka nije bilo sve uredno,radili su nalaze krvi koji otkrivaju dali ima problema sa srcem i bilo je uredno,nalaz štitnjaće uredan,rentgen pluća i srca uredan.Prepisali su mi beta-blokator,ali su rekli da ga sada uzimam samo po potrebi.Doktorica me unatoč nalazima poslala još i kardiologu,ali to ću vjerojatno dugo čekati,s mene ovo jako brine.Strah me da je nešto sa srcem,zatajenje srca,aritmija koja se ne može uloviti…Imam i nol ispod lijeve lopatice.Također imam duže vrijeme probleme sa probavom pa me zanima može li to nekako biti povezano sa radom srca i disanjem??Hvala unaprijed i oprostite na dugoj poruci.
    žensko,15g,160cm,60kg,
    Hello,
    Probava je čest uzrok poteškoća koje osjetiš kao nepravilan rad srca. Mogući uzrok opisanih simptoma je hijatus hernija (kada se početni dio želuca "provuče" iznad ošita i stoji na neprimjerenom mjestu, pa pritiska srce. Mislim da nije česta pojava kod tinejdžera, ali bolesti su obično demokratične - mogu pogoditi bilo koga.

Ovdje vidi malo više o tome: https://krenizdravo.dnevnik.hr/zdrav...mi-i-lijecenje
    Ima i slika koje objašnjavaju stvari.

Još malo tuđe pameti vidi ovdje: https://poliklinika-binova.hr/savjet...rca-od-zeluca/

Naravno, nezahvalno je davati dijagnoze na temelju forumskog posta. Probaj od obiteljskog liječnika zatražiti uputnicu za gastroenterologa.

Ono što možeš napraviti za sebe: pij puno tekućine, nemoj raditi nagle pokrete (pogotovo ne po vrućini), diši polako i duboko.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Meni ovo zvuci kao anksioznost i panicni napadaji.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Jesu li posebno gledali željezo u krvi? Meni je ovo bilo kad sam imala anemiju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Molim te, ako živiš s majkom, ocem, ili nekom starijom osobom, povjeri im se i zamoli da te odvedu liječniku.

Ako misliš da te neće razumjeti, znaš li gdje je tvoja liječnica /tvoj liječnik opće prakse? Možda da odeš sama.
    Ili nazovi Plavi telefon, oni će ti pomoći.

Datum pristupanja
    Feb 2025

Početno

Naručena sam kardiologu tj. idem privatno da provjerim da nebi bilo nešto sa srcem.Sad su se visoki otkucaji smirili,u pokretu su 80-100 ali me brine što sad imam niske otkucaje u snu i mirovanju pa imam taj grozan osijećaj da će mi srce stati svaki čas.Znam da niske otkucaje imaju sportaši i aktivne osobe ali ja uopće nisam aktivna.Ne znam je li to prenisko za nekog od 15 godina,54-62 vecinom prije spavanja i tokom odmaranja kroz dan pa cijelo vrijeme duboko i tesko dišem jer mislim da će mi srce stati.Nadam se da je od panike.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Normalan u mirovanju može biti 60 otkucaja.
    Kako mjeriš?
    Drago mi je da ideš kardiologu. Sigurna sam da će sve biti u redu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Često se dogodi da ljudi od brige previše razmišljaju o nekim pojavama u tijelu.
    Svi se borimo s takvim situacijama i ulovi nas panika.
    Sretno i mirno!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Naručena sam kardiologu tj. idem privatno da provjerim da nebi bilo nešto sa srcem.Sad su se visoki otkucaji smirili,u pokretu su 80-100 ali me brine što sad imam niske otkucaje u snu i mirovanju pa imam taj grozan osijećaj da će mi srce stati svaki čas.Znam da niske otkucaje imaju sportaši i aktivne osobe ali ja uopće nisam aktivna.Ne znam je li to prenisko za nekog od 15 godina,54-62 vecinom prije spavanja i tokom odmaranja kroz dan pa cijelo vrijeme duboko i tesko dišem jer mislim da će mi srce stati.Nadam se da je od panike.
    Ovo može imati i druge uzroke, psihosomatske.

Datum pristupanja
    Feb 2025

Početno

mjerim preko tlakomjera i mobitela

Datum pristupanja
    Feb 2025

Početno

hvala,ma znam da je bar 70% toga anksioznost i sve ali jednostavno ne mogu vjerovati da je to pa si umišljam lekumiju,rak kostiju ili kože i najnovije-als.Znam da je ludo ali fizički simpromi me izluđuju.Ne mogu se diči iz kreveta jer teško dišem i ne mogu normalno jesti,ne dišem normalno boli me i steže u prima,bol u prisma na dodir u području srca,bol u lijevoj lopatici nozi ruci i ramenu.Pa zašto samo lijeva strana boli(i ispod rebara) a ne i desna i kako da se onda ne brinem kad je na lijevoj strani srce i može bit svašta.Imam i osijećaj da mi je nešto u grlu i jako me guši.Moram nekak doći sebi prije škole,ne znam stvarno al nadam se da nije ništa.Isto imam random bolove po cijelom tijelu najviše kod rebara s desne strane

Datum pristupanja
    Feb 2025

Početno

znam patim od paničnih napadaja ved dugo godina ali nije ih bilo jedno vec 2 godina a svi kazu da je to al jednsotavno nije ni blizu tome slicno

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Srce je na sredini, a ne lijevo.
    Bilo bi dobro da potrazis i psiholosku pomic ili pomic psihijatra da ti pomogne nositi se sa strahom i napadajima panike.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

znam patim od paničnih napadaja ved dugo godina ali nije ih bilo jedno vec 2 godina a svi kazu da je to al jednsotavno nije ni blizu tome slicno
    Ok,u obradi si. Pogledat ce te i kardiolog. Osnivne pretrage si obavila. Da je nesto ozbiljno fizicki sigurna sam da bi i barem neki nalaz bio los.

Datum pristupanja
    Feb 2025

Početno

Kardiolog kaže nikad nije vidio zdravije srce,ali ako se preskoci ponavljaju naoraviti holter iako koliko sam čula preskoci i aritmije kod zdravog srca nisu opasni,uskoro idem psihijatrici jer izgleda da me puca hipohondrija.jedan problem ode zamislim si drugi,trenurno me muci piskanje dok disem i to dosta jako i mogu duboko udahnuti ali disem dosta duboko i brzo kao da mi je nešto zapelo u grlu i guši me dok ustanem pomaknem se i sl. i normalno moje misli odmah odu na plućnu emboliju ili nedaj Bože nešto slično.Jučer je kardiolog provjerio i kisik u krvi i bio je 100% pa je onda valjda disanje povezano s anksioznošću.Kad god bi doktori provjeravali nebi bio ispod 95%.Kod plućne embolije bi se vidjelo manje kisika ili se varam?Uglavnom hipohondar sam i ne mogu si pomoći pa se može reći da sam luda oko zdravlja iako imam samo 15 godina.Hvala svima na podršci i savjetima
    (p.s. uzimam helex 0.5 neko duze vrijeme pa ako netko ima iskustava s tim jer mislim da su ovo piskanje i tesko disanje mozda povezani s tim jer je navedeno u nuspojavama)

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Draga gimnazijalko, sretno u borbi s hipohondrijom i anksioznošću, šteta da godine odu u strah. Može se! Plitko i teško disanje bih ti ja - babuskara s neta - smjestila u hipohondriju i anksioznost. Prihvati se ozbiljno psihijatrije, nema smisla da ti život bude ograničen tim strahovima, nitko od nas ne zna koliko ima pred sobom, super bi bilo živjeti koliko-toliko zauzdanih strahova. Sretno ti bilo!

Datum pristupanja
    Feb 2025

Početno

hvala vam puno,ma znam da je sve što govorite istina ali teško je s tim fizičkim simtomima i kad se svaki dan osijećaš bolesno pa jedno prođe dođe drugo,nadam se da će psihijatrica nekako i moći pomoći

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •