-
Problem sa uspostavljanjem dojenja - beba prejako sisa
Pozdrav svima!
Imam problem sa uspostavljanjem dojenja - bolne bradavice.
Sin mi je star 10 dana. Mlijeka imam i više nego što treba, on jako rado siki i preferira je u odnosu na flašicu i dudu koju mu nudim u periodima kad ne mogu da se izdojim dovoljno ili ne mogu da ga smirim.
Naime, od početka beba ima prejak stisak i za tri dana bradavice su mi postale jako osjetljive, počela je krv teći iz njih pri podoju.
On ima mala usta pa ne može uzeti baš ono cijelu areolu odozdo pa skupa sa bradavicom, ali hvat smo provjerili sa patronažnom i prilično sam sigurna da on nije problem. Prvog sina sam dojila 16 mjeseci sa uobičajenim problemima poput potrebe za šeširićima, štrajkovi, 2 mastitisa, 4 mjeseca je htio dojiti samo ležeći. Nisam neki ljubitelj dojenja iskreno, ali svi ti problemi su bili rješivi a sad stvarno ne znam kako da riješim ovaj jer više ne mogu trpiti podoje koji bole da režu od početka do kraja. Na desnoj dojci imam ragadu i nakon dojenja kad se stvorila otvorena rana odlučila sam izdajati da je odmorim pa ću probati opet.
Nisam optimistična više, danas sam se prvi put baš puno isplakala jer kako kažem, iako nisam neki ljubitelj dojenja kao što žene kažu da uživaju u dojenju, želim svojoj bebi obezbijediti najkvalitetniju hranu i radi toga bih baš volljela dojiti. Pogotovo kad vidim kako on rado siki.
Nisam optimistična jer je lijeva bradavica puno bolja, nema ragadu i nije otečena, kad sam dan odmorila od dojenja bila je bolja situacija s podojem ali samo podoj-dva i onda je opet isto boljelo kao prije. Prilikom podoja osjećam bol isključivo u bradavici i na mjestima gdje su njegove desni koje stisnu kao dušu da mi isisava. Da dodam, on nije nemiran na dojci, samo je žestoko stisne na početku, a kasnije sisa ritmično i odlično, ali i dalje boli tamo gdje su mu desni.
Također, ima malo nešto bijelog na desnima pa koristimo Rojazol zadnja tri dana ali od njega ne vidim ikakve promjene.
Postoji li mogućnost da je problem jednostavno bebin prejak hvat? Nigdje nisam mogla naći takav slučaj, uvijek se krivi nepravilan položaj, podvezan jezik (sjeknuli su mu frenulum), soor (kao što rekoh, bol je isključivo tokom podoja iz bradavice i na mjestima gdje me stišče desnima), mastitis (koji isto nemam).
Mogu li bradavice naviknuti na takav jak stisak bebinih desni? Za koliko vremena? Ima li neko sa ovakvim iskustvom? Ima li nešto što nisam, a mogla bih probati?
Mimo toga, beba lijepo napreduje zasad, piški, kaki, spava, voli se držati a voli i da sam radi gimnastiku.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma