Pozdrav svima,

moja trudnoća se poklopila s preseljenjem u novi stan kojeg smo preuređivali u kojem je sve novo. Zvuči super, i je, ali meni "miris novoga" jako smeta. Osjećam ga stalno, a nekad mi zna doslovno muka doći od toga. Imam osjećaj da me i glava nekad boli od mirisa. "Miris" o kojem pričam je isključivo miris namještaja, nemamo nikakve umjetne osvježivače i sl. jer mi od toga isto bude muka. Prema researchu kojeg sam napravila, radi se o tzv. VOCs odnosno ispravanju kemikalijica iz namještaja - kako da se toga riješim?

Soda bikarbona nije napravila neku razliku, nabavila sam neke vrećice aktivnog ugljena, one jesu malo poboljšale situaciju, ali ja i dalje to osjetim i meni to i dalje jako smeta. Trenutno vidim spas u nekom Air Purifieru s filterima od aktivnog ugljena koji navodno skupja VOCs, ali skupi su pa bih voljela možda ako netko s time ima iskustva dobiti potvrdu da to zbilja radi.

I ne znam koliko ovo strašno zvuči, ali mužu i ostatku obitelji koji često dođu i na dulje, ti mirisi ne smetaju pa situacija (nadam se) i nije toliko alarmantna, nego sam ja osjetljiva, ali svejedno bih voljela što je više moguće riješiti problem i radi sebe trenutno, i radi bebe koja će nam doći.

Što se trudnoće tiče, u drugom tromjesečju sam, a izraženiji njuh sam imala i prije trudnoće.

Pls help i hvala unaprijed