Tema je vezana uz obrazovanje, ali se odnosi na nas starije, posebno na one koji nisu polagali državnu maturu.
Željela bih steći novu kvalifikaciju (imam još cca 15 godina do mirovine), ali htjela bih u reguliranu profesiju, tj. naša komora za tu struku je vrlo stroga i trebala bih imati diplomu studija u HR, a studij je vrlo teško upisati. (logopedija)
Teško je upisati primarno jer imam maturu, ali onu iz 90-tih, nemam DM. Čak bih se možda i upustila u plaćanje online studija, ali vrlo je malo takvih u EU, i nisam sigurna da bi komora priznala, a nemam 20-30tis eura za "hobby" s kojim ne mogu kasnije ništa ...
Kakav su vaša iskustva, vaših znanaca, ima li smisla uopće ulaziti u priču studiranja i prekvalifikacije s 50+?
(op. da sam krenula prije 7 godina kada sam prvi put imala tu ideju, mogla sam se i upisati jer nije bila tolika navala kao sada, i već sam mogla biti pri kraju kompletnog studija) ... primarni razlozi su što bih htjela imati svoju privatnu praksu, izaći iz sustava javnih službenika, ne bih se htjela vratiti u korporativni svijet ... ostali razlozi su: volim učitii pripremati ispite; izgubila sam elan na sadašnjem poslu i treba mi promjena

)
Odgovori s citatom