Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Visoki/niski tlak i otkucaji srca

Datum pristupanja
    Feb 2025

Početno Visoki/niski tlak i otkucaji srca

Imam 16 godina i vec sam tu pisala.Vec vise od dva mjeseca imam ubrzan puls znaci stalno evo kad u krevetu lezim ne padaju ispod 100 gotovo nikad a u aktivnosti jako visoki cak i kad sjedim.Sve pretrage napravila vise puta sve uredno.Inace imam upalu stitnjace pa se i na to sumlja ali stitnjaca funkcionira pa nema terapije.Radila sam nedavno i holter na kojem je ulovljen samo jedan VES a ja ih u zadnje vrijeme osjecam puno ali ono nije svaki dan isto pa se ne moze sve na holteru ulovit.Uglavnom su rekli da je i to uredno minimalni otkucaji 54 max 177.Pocela je skola a ja sa tim imam velikih problema kazu od stresa je i ja pijem Zoloft i helex po potrebi i normabel ali od toga nema pomoci.Je da me smiri na koji sat dva ali ne previše ali otkucaji ostaju tu gdje jesu.Ja kužim da je srce jak mišić i da može podnijet visoke otkucaje kad se uzbudimo,kod aktivnosti i slično ali pa ne može valjda bit ni previše zdravo da je srce 24/7 pod takvim velikim opterećenjem i to već 2 i pol mjeseca.Bila na nastavi sjedila mirno i odjednom pocne lupat izmjeri profesorica 176 ono ja povraćala vrti mi se ne mogu gutat ne mogu disat.Ovo više nije za živjet.Inaće u obitelji imaju niži tlak pa i ja imam oduvijek 90:60;90/46 i sl. ali budući da cijelo vrijeme osijecam pritisak u glavi i u podrucju nosa mislim ja pa da nemam možda u tim trenutcima bas visokih otkucaja visok tlak-i eto izmjerim ja 133/100/124 da napomenem ležala sam.Ovaj gornji primjetila sam je nekako uvijek visok odprilike 130-147 a donji je inace stalno bio uredan ili nizak odprilike 46-90.Otkucaji uvijek visoki.Ja više ovako ne mogu idem psihijatrici uskoro da vidim da mi promijeni terapiju jer kaze mozda je od toga a meni već svega dosta.U novoj sam skoli i super mi je ali ne mogu živjet više s ovakvim otkucajima pa ovo je preživljavanje.Možda zbilja je od stresa ali ja ga ne osjetim mislim mozda je stres negdje u meni ali ja ga ne prepoznajem jer jesam imala stresnu godinu ali ovo se tek pod praznicima pičelo događat.Idem svuda po doktorima hitnama privatnicima i sve je oke osim evo te štitnjaće pa mi je žena u ljekarni rekla da je njezina kcer isto tako pa se je kraju ispostavilo da je štitnjaća jer i sami znate kako ta makar mala žlijezda može poremetiti cijeli organizam i da mi je tu jedina pomoć paracetamol i što više mirovanja(što nije baš nimalo moguće u mom slučaju zbog škole jer puno putujem).I psihijatrica je rekla da su simptomi paničnog napada skoro pa isti ovima od štitnjaće pa ni sama ne zna što je više jer panične već dugoo nisam imala samo te otkucaje stalno imam.Ma ne znam više što da napravim s tim ali ovako se neda živjet-i možete reć da se neke stvari u životu trebaju pretrpit i istina je ali tko ovo nije osjetio ne zna kakvo je zlo jer ja nebi najgorem neprijatelju poželjela.Sjetite se kad Vam se zadnji put srce uzlupalo kad ste bili uzbuđeni uplašeni i slično.E pa sad taj osijećaj poduplajte pa čak i troduplajte i zamislite da se neko od 16 godina tako osijeća svaki dan i svaku noć.Ima li netko d aje bio u sličnoj situaciji?

Datum pristupanja
    Feb 2025

Početno

baš nitko ne zna?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Jesi radila 24 satni holter EKG? Cisto da si 100% sigurna da su napadaji panike.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Jesi radila 24 satni holter EKG? Cisto da si 100% sigurna da su napadaji panike.
    Koliko se sjecam, je.

Datum pristupanja
    Feb 2025

Početno

jesam napisala sam gore,al pijem troje tableta za panične koje zapravo ni nemam bar je onakve kakve sam imala prije nego jednostavno cijeli dan cijelu noc i cijelo vrijeme brzi orkucaji nikad ispod 90 nikad,uzas pritisak u hlavi nemogu disat nemogu kec nemogu nista visok tlak i sve lepršanjw u srcu,tablete su mije jane par puta ni jedna ne pomaže pod stresom općenito nisams ve je trenutno super osim zdravlja eto a psihijatrica zabrinuta jer kaze i ona ne misli da su panični vec stitnjaca a tu bas i nema pomoci

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj gimnazijalka123 prvotno napisa Vidi poruku
    jesam napisala sam gore,al pijem troje tableta za panične koje zapravo ni nemam bar je onakve kakve sam imala prije nego jednostavno cijeli dan cijelu noc i cijelo vrijeme brzi orkucaji nikad ispod 90 nikad,uzas pritisak u hlavi nemogu disat nemogu kec nemogu nista visok tlak i sve lepršanjw u srcu,tablete su mije jane par puta ni jedna ne pomaže pod stresom općenito nisams ve je trenutno super osim zdravlja eto a psihijatrica zabrinuta jer kaze i ona ne misli da su panični vec stitnjaca a tu bas i nema pomoci
    Da je stitnjaca hormoni bi bili izvan granica normale. Ja bih trazila drugo misljenje kardiologa i ponovila nalaze stitnjace.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja bih (po ne znam koji put ponavljam) trazila misljenje druge psihijatrice.

Ta terapija ti ocito ne odgovara a mozda je cak i povezana kao nuspojava s tim otkucajima srca.

Meni je nakon toliko tvojih postova gimnazijalka jasno ko suza da se radi o problematici iz podrucja psihijatrije.

Zao mi je da nisi isla kod jos nekoga po misljenje, al ti ces najbolje znat za sebe.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 17.09.2025. at 11:08

Datum pristupanja
    Feb 2025

Početno

ma isla sam i svi ostavljaju zoloft i helex i normabel po potrebi nista novo

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bih (po ne znam koji put ponavljam) trazila misljenje druge psihijatrice.

Ta terapija ti ocito ne odgovara a mozda je cak i povezana kao nuspojava s tim otkucajima srca.

Meni je nakon toliko tvojih postova gimnazijalka jasno ko suza da se radi o problematici iz podrucja psihijatrije.

Zao mi je da nisi isla kod jos nekoga po misljenje, al ti ces najbolje znat za sebe.
    Nikad ne bih tvrdila da mi je jasno sa su ove smetnje iskljucivo stvar psihijatra. Pogotovo jer opis problema pise mlado maloljetno dijete , a znamo o dijagnostici samo ono sto je napisala ( vrlo zbrčkano i nejasno). U svakom slucaju da sam ja njezin roditelj i dalje bi trazila pomic obzirom da ju do sad zapravo i nije dobila jer joj nije bolje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja bih isto preporučila da probaš rješavati s roditeljima, školskim liječnikom i psihologom

možda su to nuspojave lijekova, ili možda su propisani krivi lijekovi, ili možda je sasvim nešto treće ...na forumu nemamo takvo iskustvo, a i da netko od roditelja koji ovdje pišu imaju iskustvo sa svojim djetetom, vrlo je teško i nezahvalno davati savjete preko interrneta jer rijetko kada se sve poklopi

vjerujem da se jako loše osjećaš i da se sve vrti u krug, ali uz malo strpljenja, sigurna sam da će ti biti bolje

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj gimnazijalka123 prvotno napisa Vidi poruku
    ma isla sam i svi ostavljaju zoloft i helex i normabel po potrebi nista novo
    Znaci drugo misljenje je potvrdilo da je ta terapija ok? Bas neobicno da nisu predlozili neku drugu kombinaciju. Za sebi bliske ljude znam da kad terapija nije davala rezultate da su im nesto mijenjali svaki put dok ne bi bas pogodili dobre lijekove i doze.
    Zao mi je sta da ti kazem.
    U nacelu pojednostavljeno zoloft je za dugoročno lijecenje depresije i anksioznih poremecaja, a helex za brzo i kratkorocno smirivanje anksioznosti ili panike.

Ne kuzim ako nemas vise panicne napadaje zasto ti ostavljaju Helex i Zoloft a ne isprobavaju nesto drugo? Jeste pitali jesu li ovo moguce nuspojave koktela lijekova?

Stvarno ne znam sto reci, ali ocito je da nesto jako ne stima s organizmom inace se ne bi tako lose osjecala. Premlada si za tako losu kvalitetu zivota.

Zelim ti svu srecu i poslusaj Vrijesku, pa kreni s roditeljima po stručnu pomoć.
    Iskreno ne znam više na koju stranu.

Tvoji roditelji ce odlucit za tebe jer si maloljetna.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 17.09.2025. at 15:48

Datum pristupanja
    Feb 2025

Početno

ma trazimo mi pomoc od svih mogucih lijecnika i ustanova jedni salju drugima drugi trecima pa treci opet prvima

Datum pristupanja
    Feb 2025

Početno

trpim ja vec vise od dva mjeseca a pomaka nigdje,povecali su mi sad zoloft na duplu dozu i propisali novi lijek puno jaci pa cemo vidjet

Datum pristupanja
    Feb 2025

Početno

hvala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •