Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Smanjenje zeludca

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Smanjenje zeludca

Znaci zanima me jel itko radio taj zahvat ili mozda znate nekoga tko je to radio. Zanima me sve kakvi su rezultati, koliko traje oporavak, dali je bilo nekih negativnih posljedica...
    Nedvno sam citala temu gdje se govori o ovim novim lijekovima za mrsavljenje poput ozempica,munjara,wegovya...ali se ne mogu sjetiti naslova teme i u kojoj je skupini. Pa moze info?

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Znam tri žene, ne znam detalje koliko kg prije kasnije. Jednu vidim na treningu, trsi se i super joj ide. Ima dosta viška kože, ali mislim da je rekla da će to operirati.
    Druga frendica je prije desetak godina operirala, bila je na cca 140kg, sad je oko 80-90 kg, radi u trgovini i puno se kreće...
    Ona je zadovoljna i svima preporuča operaciju.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Nikako ne bih preporucila ozempic.
    Pročitaj malo o nuspojavama lijeka.

Ne znam nikoga tko je isao na operaciju smanjenja zeludca osim Jacquesa Houdeka :/

Meni se i lijekovi i operacija cine preinvazivni u odnosu na promjenu zivotnog stila (prehrana, trening, san) i taj klik u glavi. Odluka je kljucna, da je tesko, oooo tesko je.

Al da je izvedivo, itekako je izvedivo i u praksi dugorocnije.
    Treba mijenjat cijeli mindset, al to bi trebalo uz strucno vodstvo, sam bez podrske, jako tesko.

Svi misle da znaju sta je zdravo i dobro za organizam, al da im steka provedba zbog volje.
    Najcesce to nije uopce tako.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Trenutno sam na putu s kolegicom koju muče kile, menopauza, svasta nesto problema puno...
    I to sve stoji. Psiha trenutno u banani, al bit ce bolje kad se neke stvari rijese.

Al evo ona meni stalno govori kako ja toliko jedem, a mrsava sam, a ona tako malo, a puno viska kila. Uopce nije svjesna kolilo drugaciju hranu jedemo, mozemo same sve birat s istog stola i na dorucku i rucku.
    Uvjerena je da ja puno jedem i ne debljam se,a ona malo i deblja se.

Kod mene su za dorucak jaja, sunka, sir, svjezi krastavci..prava hrana..

Ona stalno grabi neke gluposti koje su u vrecicama pored prave hrane i naravno vecina toga je prepuna secera, i tako nekoliko puta u danu.

Probala sam njezno joj rec da se mani svega zapakiranog u vrecice kad vec imamo obilje svjeze hrane od toploga do hladnoga, voca, povrca...al ona nakon sto pojede ovu real food, udari po slatkome...nema joj do keksića, kolačića, same gluposti...i kaze ne zna zasto dobiva kile.

Ne, ne jedemo istu hranu i bok. Potrosnju kalorija da ne spominjem. Ok ja sam ekstrem s mojim treninzima.

Koliko bih ja sretna bila da ona uspije u svojoj odluci da mijenja zivot zbog svog psih.i fiz.zdravlja, bile bi joj velika podrska, ja zaista vjerujem da ce ona i krenut u tu avanturu i uspijet

P.s.
    Bila sam poslana na aerodrom kupit Twix ili Lion ja sam morala pitat trgovkinju da mi pokaze, ja ne znam ni kako izgledaju (mozda bi twox prepoznala), a kamoli da to njesra pored svega stavljam u sebe kao medjuobrok.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 17.09.2025. at 11:01

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Domy,
    Da skratim pricu hocu reci jesi stvarno sigurna da si iscrpila sve druge mogucnosti prije odluke o operaciji?

Mozda se konzultirala s nekim nutricionistom, osobnim trenerom?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

domy, nisam smanjivala želudac, ali sam imala više intervencija u abdomen pa sam i po bolnicama bila. Sa mnom je u sobi bila neka žena koja je smanjivala želudac. Realno, ona je došla zdrava u bolnicu pa je definitivno bila najviše fit nakon OP, u usporedbi s bolesnim pacijentima. Svaka intervencija je nemali rizik. Ovdje diraš u bitan organ i ako nešto krene po zlu, upropastiš si ostatak života. Priraslice će sigurno nastati. Plus moguće postoperativne infekcije (u svakoj čekaoni za kontrole ima netko s postoperativnim infekcijama i problemom zarastanja rane, nije baš tako rijetko). Svaki abdominalni kirurg će ti reći koliko je problematično raditi već treću operaciju abdomena. Nek dobiješ obični bruh, to ti je već druga. I onda ako ideš na treću - good luck. Dakle, ako ikako možeš discipliniraj se drugačije. Ne znam koliko imaš viška imaš, kakav ti je cijeli organizam i je li nešto drugo ugroženo.

Ono što lili piše je jako točno - vrsta hrane je bitna. Pristup - ulaz/izlaz bilanca, to definitivno ne drži vodu. Primjenjujući moj recept možeš izgubiti 10-15% mase bez da si gladna, ali o tome sam već pisala (nisam konzultirala nutricioniste, već sam pročitala N znanstvenih članaka). Ja volim slatko, ali sam se odrekla nekih slatkih stvari, ali druge jedem. Ja nisam ni bila jako debela, ali bome ni mršava. Najbitnije je da ako usvojiš novi način, ideje za novu hranu će ti dolaziti. Početak je težak kad pogledaš što ne bi trebala više jesti.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj domy prvotno napisa Vidi poruku
    Znaci zanima me jel itko radio taj zahvat ili mozda znate nekoga tko je to radio. Zanima me sve kakvi su rezultati, koliko traje oporavak, dali je bilo nekih negativnih posljedica...
    Nedvno sam citala temu gdje se govori o ovim novim lijekovima za mrsavljenje poput ozempica,munjara,wegovya...ali se ne mogu sjetiti naslova teme i u kojoj je skupini. Pa moze info?
    Naruci se endokrinologu. Na rebru imaju centar za lijecenje debljine , pa ces obaviti pretrage, cuti opcije i dobiti pomoc.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Naruci se endokrinologu. Na rebru imaju centar za lijecenje debljine , pa ces obaviti pretrage, cuti opcije i dobiti pomoc.
    Mislim da je ovo dobro rjesenje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •