D.će uskoro 13. Godinama ne koristi običnu olovku ( već piši briši ), govori da ga zvuk obične i tehničke olovke smeta, drvenih bojica, pastela ,nekih markera, ne samo kod sebe već nekad i kod susjeda u klupi, zvuk kod okretanja stranica kod knjiga... Najgore mu je rad s ugljenim štapićima. U nižim razredima učiteljica je imala razumjevanje i odvajala ga od ostalih kod rada s ugljenima. Zvuk krede po ploči, ne javlja se na predmetima ako treba pisati po ploči. Glasni mu zvukovi ne smetaju. Prošle sam godine pričala s razrednicom koja je obećala upisati bilješke nekim profesorima, ne znam jel to uradila jer nitko nije komentirao niti reagirao. Sad u 7.prof.kemije inzistira da se radna ispunjava običnom olovkom...Ne znam jel povezano što ne podnosi podrezane nokte, doslovno taj dan izbjegava uobičajeno funkcioniranje rukama. Spomenula sam to sa zvukovima LOM prilikom jednog posjeta , rekla je da ona može dati neku vrstu ispričnice za školu, planiram otići kod razrednika ( nov je od ove godine ) i pitati. Ili postoji netko tko je mjerodavniji za potvrditi takve smetnje ?
Druga stvar je što D. oduvjek jako neuredno piše. U nižim razredima je učiteljjica puno upućivala na to , tražila da ponovno prepisuje ne bi li bilo urednije, bilo je urednije ako bi pisao jaaako sporo. Kako viši razredi traže brzinu pisanja, rukopis je postao nečitljiv, i njemu samome, pa je krenuo pisati štampanim slovima što radi i danas, ali to isto bude sporije nego da piše pisanim i opet bude neuredno. Pitam se bi li se tu dalo nešto napraviti jer npr. lektiru doslovno piše satima i primjećujem da ju piše sažetije samo da ima manje pisanja. Odličan je učenik, ali voljela bih mu olakšati neke stvari ako je moguće. Spomenula sam to LOM prilikom jednog posjeta , rekla je da ona može dati neku vrstu ispričnice za školu vezano za zvukove, a za rukopis da neka piše sporije. Razmišljam da sa svime ovime krenem od razrednika koji je mlad i ovo mu je prvi rad u školi pa ne znam što mogu od njega očekivati ? Da tražim razgovor sa stručnom službom ?