Pozdrav svima,
molim pomoc. Mogu li i kako ostvariti pravo na pola radnog vremena ili rad od doma radi djeteta koje ima individualizirani pristup nastavi i dijagnozu poremećaja pažnje ?
Moje dijete je dijagnozu dobilo s 10 godina (sad ima 15). Radi problema u školi (neposluh, iznimno loše ponašanje, poremećaj pažnje, loše ocjene) tijekom OŠ sam cijelo vrijeme radila s njim koliko sam mogla i stigla, plus iz nekih predmeta je imao i instrukcije. Od njegove osnovne škole (profesora) nisam baš dobila nekakvu podršku. No uz njegov i moj trud i volju situacija u 8 razredu se napokon poboljšala u prvom redu njegovog ponašanja i odnosa prema okolini i obvezama u školi, i počeo je dobro učiti, samim tim i dobivati bolje ocjene. Na zalost zbog losijih ocjena od 5. do 7. razreda nije uspio upisati željenu srednju školi.
Ja sam u međuvremenu promijenila posao, dosta vremena gubim i na prijevoz i da skratim, prestala sam sina i kontrolirati i učiti s njim. I sad u 1. razredu srednje situacija se toliko pogoršala, tako da se bojim da bi mogao pasti i razred. O njegovom ponašanju i frustracijama, neodlasku u školu da i ne govorim.
Zbog toga bih ako je moguće htjela raditi na pola radnog vremena kako bih se mogla posvetiti sinu. Ne znam da je li ti to uopće moguće. Našla sam na Internetu Pravilnik kojim se propisuju se bolesti odnosno stanja djeteta za stjecanje prava zaposlenih i samozaposlenih roditelja na rad s polovicom punog radnog vremena radi pojačane brige i njege djeteta do njegove navršene treće godine života, no da li je moguće ostvariti pola radnog vremena ili barem rad od doma jer jako puno vremena gubim na prijevoz do radnog mjesta i sa starijom djecom ?
ako netko ima bilo kakvu informaciju, savjet molim da podijeli![]()

Odgovori s citatom