Sinčić mi je prebolio dvije gadne upale uha,i sad kad smo radili kompl. krvnu sliku ustanovljena mu je blaga anemija i prepisane ferosanol kapi u kombinaciji s c vitaminom,ima li tko iskustva?Hvala![]()
Sinčić mi je prebolio dvije gadne upale uha,i sad kad smo radili kompl. krvnu sliku ustanovljena mu je blaga anemija i prepisane ferosanol kapi u kombinaciji s c vitaminom,ima li tko iskustva?Hvala![]()
O ovome sam vec pisala, upala uha i anemija su usko vezana za povecanu konzumaciju kravljeg mlijeka. Moja vrlo bliska prijateljica radi kao nutricionista za djecu, posebno za djecu sa posebnim potrebama (Valley Medical Centar of SJ) i ona je tko zna koliko puta spomenula da ima puno djece koja su po kilazi normalna ili debela ali usput i anemicna. Kravlje mlijeko nema puno zeljeza u sebi, i isto tako dolazi do zaustavljanja absorbcije zeljeza iz drugih namirnica. Isto tako od kravljeg mlijeka se proizvodi dosta "mucusa", tako da su ceste upale usiju kod djece koja konzumiraju vise kravljeg mlijeka ili koje doji mama koja pije dosta kravljeg mlijeka.SUNNY prvotno napisa
Recimo samo to da moja djeca nikada nisu imala upalu uha od kada ne piju kravlje mlijeko. Mozda samo puka slucajnost? Cisto sumnjam!
Dižem temu jer smo nakon upale pluća i xy antibiotika postali anemični. Željezo, hemoglobin i hematokriti ispod granice - nemam nalaze kod pedice su. Dobili smo Ferrum lek, ali nam je pedica odsutna i stalno se mijenjaju zamjene pa nam je jedna rekla da trebamo sa Cvitamnom druga da ne, malo su i kontradiktorne oko doze i sva sam zbunjena...
Ja ga još dojim (16 mjeseci) i kravlje mlijeko nisam davala - to pišem zbog posta iznad.
Kako ste vi davali? Koliko dugo? Koju dozu? C vitamin?
Itko?
Pogledaj u starim postovima koje sam pisala. Nas je Spirulina spasila. To je morska alga u prahu koju stvljaš u razrjeđeni sok. Moja M je u roku 2 mjeseca došla sa Hg 96 na Hg 118. Danas ima 131, i dalje pije Spirulinu. Ista stvar, moja sestrična se u 6. mjesecu doslovce rušila u nesvjest svaki dan, počela je piti S, u 9. mjesecu je bila u granicama normale. Već je preporučuju i hematolozi.
Moram napomenuti da je moja M pila Ferrum 6 mjeseci prije nego šzo je počela piti S. I nije se diglo ništa.
Moj maleni imao je Hb 84, pio je Ferralan ili sl. kapi koje se kupuju u Italiji (ako kome treba pročitat ću s bočice) u kombinaciji s biljnim čajem i kapsulama od fitoterapeutice. Nakon 3 mjeseca sve je u normali
Molim te vidi naziv da pitam pedicu ako nam se slijedeći nalazi ne poprave.
Hvala!
gdje se može spirulila kupiti
Koliko je bila stara kad si joj počela davati Spirulinu?twin prvotno napisa
Ema Nina je također nakon dvije kure antibiotika (živio vrtić!) postala anemična.
Dobili smo Ferum lek sirup, ali je dobila jaki proljev. Pedijatrica je rekla da joj dajem manje količine dok se ne privikne, ali mene je strah ipak. Očito tijelo odbacuje i nisam sretna s tim riješenjem.
Što je to "Spirulina"?
Ima li netko kakvo drugo iskustvo?
Uopće ne konzumira kravlje mlijeko. Još ju dojim. Svjesna sam ljudske "nepotrebe" konzumiranja kravljeg mlijeka, ali ovdje to ne stvara problem!marilu prvotno napisa
OK, skuzila sam što je Spirulina, ali gdje nabaviti?
Djeca u infekcija(posebno uzrokovanim bakterijama) postanu anemična.MartinaK prvotno napisa
To je fziološki i stanje se popravi samo nakon što se organizam oporavi(osim ako je u pitanju iznimno jaka anemija čiji uzrok leži negdje drugdje).
Da bi se stanje proglasilo anemijom osim hemoglobina trebalo bi napraviti i druge testove...
Sirius, to je točno i zato smo cijelu sliku napravili u kojem je FE bio 7, Hb 97 itd. On se super oporavio nakon upale pluća, ali je željezo se nije vratilo u normalu. Inaće, pišem vam update jer smo bili kod pedice. On njoj izgleda super i nismo ponavljali krvnu sliku već je smanjila željezo i dala nam Aquasource algu koja je odlična za klince sa anemijom. Prvo sam pitala za Spirulinu i odmah je rekla da je to odlično, ali na kraju se odlučila za algu. Naša je pedica homeopat pa je otvorena za alternativna liječenja, ali sam imala neugodnosti kad sam u ljekrani pitala da li imaju Spirulinu u prahu za dijete.
U svakom slučaju evo jedno mišljenje pedijatra.
Spirulina je također alga i smije se davati djeci. Moja M ju pije od 10. mjeseci života i 15 mjeseci ne znamo za bolesti, a u prvoj godini smo se ubijali svaki mjesec. Vidi se na njoj da puca od zdravlja pa nam je pedica rekla da smo definitivno primjer što Spirulina čini djeci. M super jede od kad je pije, ja vidim rezultate a to mi je najbitnije. O krvnoj slici ne trebam ni pričati, ona se popravila u roku 2 mjeseca, s tim da smo vadili i feritin, UIBC... Daje se pola čajne žice do 12 godina.
Nova sam u ovoj problematici pa ću vas zamoliti za pomoć.
Zanima me postoje li negdje neke provjerene tabele hrane sa količinom željeza te iskoristivošću? Pretpostavljam da postoje i neke kombinacije hrane koje potpomažu iskorištenje željeza iz nekih namirnica kao i one koje se ne preporučaju.
Spirulina me također zainteresirala. Gdje i u kakvom obliku se nabavlja?
Spiruline ima u Bio&Bio - ne idi u običnu ljekarnu jer će te na pasja kola što djetetu daješ... još uvijek iama traume od jedne brkate![]()
Meso i tamno lisnato povrće je dobar izvor, ali uvijek u kombinaciji sa C vitaminom. Npr. napravimblitvu s krumpirom i maslinovim uljem, a nacijedim jedan limun na to ili nakon mesa sokić ili ako je dijete veće svježu salatu s limunovim sokom. Ovo ti je moje shvaćanje i kak ja radim. Nešto stručno baš nisam našla.
Nama tj. mom 16-mj. sinu pedijatrica je prepisala Legofer. Ima li netko iskustva s njim?
Podizem temu, moja beba od 8 mjeseci je anemicna: zeljezo1.4, hemoglobin 91, hematokrit ispod granice. Dobili smo ferrum sirup i vitamin c u tableticama. Beba je iskljucivo dojena 5 i po mjeseci a onda smo krenuli sa dohranom...danas ima 2 obroka i ostatak doji po zelji. Zna li netko ista o ovom vitaminu c? I ako imate kakav pametan savjet o anemiji za tako malu bebu pisite. Beba obozava obrok s teletinom koju sam uvela cim sam saznala za anemiju i povrcem dok slabo prihvaca voce.