počele su ljetne vrućine, odgovaraju nam hladni napitci, voće, sladoledi, jogurti i sl.
Dajete li djeci hladne namirnice (direktno iz hladnjaka)?
počele su ljetne vrućine, odgovaraju nam hladni napitci, voće, sladoledi, jogurti i sl.
Dajete li djeci hladne namirnice (direktno iz hladnjaka)?
jogurti=da
sladoled=ne
voce=jeo je dinju iz hladnjaka ali nije bila jako hladna
sok iz hladnjaka sa vodom sobne temperature (omjer 1:3)
jos da dodam da ponekad hoce popiti rizino mlijeko iz hladnjaka
Ne dajem direkno iz frižidera, pogotovo ne po velikim vručinama. Ja čak više volim piti vruči čaj, kavu, kakao i tako tijelo prilagoditi vanjskoj temperaturi, nego ga šokirati ledenim napitcima.
Djeci dajem hranu i piće sobne temperature, osim naravno sladoleda i kolača.
Ne. Ja se razbolim pri pogledu na ledeno. A mislim i da nije zdravo. Umjereno u svemu.....(Do sladoleda nismo stigli)
mi isto tako nismo stigli do sladole, a još uvijek mu ništa direktno ne dajem iz frižidera, npr. jogurt mu izvadim bar jedno pola sata do sat prije i onda ga dajem...nekako me je još strah davati odmah iz frižidera![]()
andrej voli hladno, on bi direktno iz frižidera a ja ipak malo ranije izvadim. ali ako su mu mlijeko ili čaj malo topliji od sobne temperature, odmah počne puhati.![]()
ovo ljeto jede i sladoled, mogao bi ga tamaniti na vagone. tata ga je naučio da liže i rastapa u ustima, da mu nije "ando" za zube.
ja mu dajem jogurt iz frizidera...mene je pak strah ostaviti pre dugo vani jogurt da se po ovim vrucinama ne pokvari... mozda bi trebala barem desetak minuta :/ ...jako mu pase...
i dinju isto iz frizidera ...
vodu ne... sokice skoro uopce ne pije...
uh,mislim da vise necu bas tako direkt iz fridza...
ja ponudim, ali on, nakon što proba, neće.
Ne. Cak i jogurt stavim na 20-30 sekundi u mikrovalnu...![]()
Zaboravih reci da se to odnosi na Ivana, emsima dajem i hladno. I da, kod nas su tropske vrucine od 15-16 stupnjeva...![]()
Ja jogurt ostavim pet-deset minuta vani, sok razrijedim sa vodom sobne temperature, sladoled jede naravno zaleđeni, voće isto iz frižidera.
Btw. onaj apricotin sladoled sa bombončićimagrr - super je za decu jer je u kartonu ali ti bombončići su stvarno naast.
mima![]()
andrej jede vincekov sladoled iz čašice. kad kupujemo ledo nastojim pronaći onaj u lopti, ali ako nema andrej se fino snalazi s kornetom pa čak i "sengujicom". bombončiće ne kupujem ni u ludilu, da ne moram liječiti traume...
(jogurtu je dosta desetak minuta vani, pogotovo ako ga prebacite u zdjelicu i malo promiješate)
kod nas; šta stoji u frižideru, to jedemo bez "utopljavanja"
slatkač jede isto onaj u lopti i nisam primijetila da mu je prehladan; čist ga fino tamani![]()
dok je bio manji, znala sam izvaditi jogurt par minuta prije nego mu ga dam, ali rijetko, jer najčešće zaboravim :/
al frižider nam nije narihtan da jako hladi
Jel oni onda sami jedu sladoled iz te lopte?
Nda, Lea hoće sladoled kad smo u šetnji, zato je ovaj sa bombončićima dobar jer se uopće ne cijedi kad je u tom kartonu.
pa ne cijedi se ni čašica: uzmeš dvije žličice, sjednete na klupu i pustiš je da sama uzima male zalogaje (da se ne cijedi), a ti ubacuješ ostalo.
ma ja bojanu dam da jede sam, gdje god bili i kako god poslije izgledaoms. ivy prvotno napisa
![]()
mislim, nema šanse da mi uopće dozvoli da mu ja trpam u usta; ali slatkač ne jedemo često, samo ponekad na boćarskom, a poslije ionak idemo doma
al da se natrlja kompletno, to je točno ://
Probat ću, da, taj u lopti, nisam niti znala da ga ima.
Sad mi je jasno otkuda polovice loptica po pješčanicima![]()
Ne dajem mu ništ direktno iz frižidera, odn. nisam do nedavno - ovo se odnosi na voće i jogurt.
Sladoled jede od prošle godine i nakon kojekakvih eksperimenata sa čašicama, štapićima i kornetima definitivno je favorit Ledo kornet od čokolade. To što se zamaže od nosa do prsa, nema veze jer se sa štapićem zamaže od nosa preko prsa, ruke, lakta i nogu.![]()
A što ono korneti imaju po vrhu kao posipano? Jesu li to nekakvi lješnjaci?
Lješnjaci i čokolada... to obično mama makne da djetetu ne smetaMima prvotno napisa
![]()
tnx
ja sam mu zaprvo jedan dan potpuno nesvjesno dala hladno voće i u pola obroka sam se šokirala kada sam skužila što sam napravila. Nastavila sam dalje i molia Boga da mu se grlo ne upali i sl.
Sve je prošlo OK
Sladoled i sokići su za sada (pa koliko ustrajem) van upotrebe
LOOOOOOOOOOOOOOOOL :DMalaSirena prvotno napisa
Eh, majčina je ljubav pregolemaMalaSirena prvotno napisa
![]()