Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 50 of 91

Thread: Vaspitac je ovde - ako zatreba

Default Vaspitac je ovde - ako zatreba

E drage moje!
    Posto sam po profesiji vaspitac i posto trenutno ne radim, zelim da vam budem na raspolaganju a to znaci da me mozete pitati ako vas nesto muci u vezi vapitanja deteta/dece, ako imate neki problem itd. nisam bas neki expert niti se to moze biti u toj profesiji jer su klinci neprevazidjeni izvor novoga i novoga ali imam dobru volju i zelim da zajedno resavamo njihove male i velike zagonetke!
    Moderatori nadam se da podrzavate ovaj topik .....
    Vasa Branka

klia's Avatar

Evo mene da probijem led
    Ukratko - muž i ja smo ludi posljednjih dana. M kao da je podivljao, kao da je stalno u nekoj krizi ponašanja (ima 3 godine i 4 mjeseca, ne ide u vrtić). Odjednom ga više ništa ne zanima (zasiti se svake aktivnosti nakon par minuta, makar je riječ o nečemu što ga je prije moglo zabavljati po sat vremena i duže), namjerno čini stvari koje mu branimo, navečer se bori protiv sna, skraćuje si vrijeme spavanja, stalno, stalno je u aktivnosti. Bojim se za psihofizičke posljedice takvoga ponašanja.
    Razgovor - ne pomaže. Po guzi - da i ne spominjem. Miran stolac - također. I što je najzanimljivije - zeza nas u zdrav mozak - s osmijehom na licu koji mu nikad ne silazi s usta.
    Da dalje i ne nabrajam....
    Inače je kognitivno dosta napredan za svoju dob (tako mi je rekla jedna stručna osoba iz moje okoline), no mala mi je to utjeha kad ne znam kako da to iskoristim na obostrano zadovoljstvo nas i njega...

Prvo i prvo smirite se i ti i muz!!
    E sad ovako, koliko vidim u potpisu ti si trudna, da li razgovarate sa njim o tome?
    Drugo: koliko je inace pre ovog sad ponasanja bio aktivan?
    Trece: da li je stalno s tobom?
    I cetvrto : njemu je vreme za vrtic, inace cete tesko na kraj s njim pogotov sto treba da rodis, ako ces me ispravno shvatiti!
    Odgovori mi na ova pitanja pa da vidimo dalje sta cemo...
    Pusa velika i tebi i njemu i tibi..

anchie76's Avatar

Nisam odgojitelj ali cu se ubaciti na topic

Vjerujem da vam dijete govori svojim ponasanjem da necim nije zadovoljan, nesto ga muci i smeta mu a on to ne moze izreci (da moze - rekao bi ). Mozda novonastala situacija (beba dolazi), ili mozda nesto drugo (premalo vremena s roditeljima ili jednim od roditelja) ili mozda sasvim nesto deseto. Jedino vi mozete dokuciti sto njega muci jer ga vi poznajete, tesko da mi na daljinu mozemo skuziti u cemu je problem.

Jesi citala Jespera "vase kompetentno dijete"? Ako nisi, ta knjiga bi ti mogla puno pomoci da vidis u kojem grmu lezi zec

Jedna stvar samo vezano za preporuku od strane bb2909 vezano za obavezni vrtic. Ja osobno uopce ne mislim da ce to pod svaku cijenu pomoci situaciji, nego nadasve da bi cak moglo odmoci. Vjerujem da postoji realna mogucnost da on taj odlazak u vrtic ne dozivi pozitivnim, jer dolazi nova beba i "zauzima" "njegovo" mjesto u obitelji a on mora ici u vrtic. I eto ti jos vise problema. Naravno da se sve to ne mora desiti, ali ne svidja mi se ideja da ce se slanjem djeteta u vrtic rijesiti problem "izlaska na kraj s njim".

anchie76's Avatar

Jos jedna stvar, djeca su ogledalo - doslovce. I njihovo ponasanje (bez prikrivanja istine) obicno ukazuje u samu srz problema. E sad, ti bi trebala vidjeti sto je to sto je sada drugacije u odnosu na prije. U kakvim ste odnosima ti i TM? Da li se vi (ili jedno od vas) tako ponasate prema njemu pa on mozda reflektira natrag?

Nisam strucnjak, samo tapkam po mraku u nadi da cu ti pomoci jer znam kak je to frustrirajuce

Ne anchie76 ne shvatas poentu ali nije ni vazno zar ne jer sam dozivela vec par puta da se nesto bukvalno tumaci bas onako kako je napisano, ali never mind, to izlazenje na kraj sa detetom nije ni u kom losem kontekstu niti je vrtic tamo neka rupa gde se deca salju da bi bila dobra, nego je on sad u uzrastu kada je vreme za vrtic nevezano samo za ovu situaciju nego za celokupan detetov razvoj! Ja bas mislim da bi mu vrtic pomogao jer bi tamo imao drustvo i tako dalje zna se zasto oni postoje,a ne mislim da bio ga trebali "ostaviti " tamo , nego sa njim razgovarati o tome svemu, o tome kako je u vrticu itd. da to ne shvati tako kako si ti napisala.
    Uostalom ja sam postavila par pitanja da bih znala kakav je situacija da bih mogla koliko toliko pomoci, a kad bi tako bilo d mi sve sami znamo najbolje jer smo stalno sa decom onda nam ne bi trebao ni pedijatar, ni vaspitac ni niko drugi, ni psiholog, cemu oni

anchie76's Avatar

Quote Originally Posted by bbb2909
    a kad bi tako bilo d mi sve sami znamo najbolje jer smo stalno sa decom onda nam ne bi trebao ni pedijatar, ni vaspitac ni niko drugi, ni psiholog, cemu oni
    A ne, ne da mi sve znamo najbolje.. Mi POZNAMO dijete najbolje. Bitna razlika. A da sve znamo, daleko od toga, ali svejedno treba uciti. J. Juul je izvrstan pocetak

Ok

Zdenka2's Avatar

Mi smo isto prošli tu nemoguću fazu koja je trajala do četvrte godine. I moj M. je dječak jake volje i kognitivno je uvijek bio ispred svog uzrasta. On je tada već išao u vrtić. Promatrajući ga tada, ja sam zaključila da je to izraz jedne frustracije samim sobom - htio bi više nego što može i smije, ispituje svoje mogućnosti i ispituje granice koje postavljaju roditelji i svemu pruža otpor. Mi smo tada sveli stvari na prioritete - ustrajali smo na nekim granicama, u nekima smo popuštali ili išli zaobilazno (M. neće jesti meso - onda M. odmah pojede). On ima smisla za humor, pa smo neke situacije sagledavali s njihove smiješne strane i to je palilo. Ja sam uvijek nudila i emocionalnu utjehu, jer se u mnogim situacijama ili i tome radilo ili je to funkcioniralo kao utjeha. Kad bi se smirio (bili su to pravi izljevi bijesa), tek bismo tada razgovarali o situaciji koja je bila. Danas imam razboritog i kooperativnog još malo pa šestogodišnjaka.

Neovisno o svemu, mislim da bi mu vrtić koristio - dijete nakon tri godine ima potrebu za djecom i za drugim vrstama socijalizacije, izvan roditeljskog doma i odnosa s roditeljima.

Zdenka2 svaka vam cast! Kada ne postoje neki problemi onda seuglavnom radi o periodu koji se javlja izmedju druge i cetvrte godine i traje bukvalno koliko traje, deci se samo moze pomoci sto ste vi zdenka super uspeli..
    Ali deca se cesto tako ponasaju kada se osecaju odbacenima, sto ne moraju biti ustvari ali oni tako osecaju, recimo tata ga ne povede negde on se oseca jako lose jer misli da ga tata ne voli ili da je nesto zgresio, zato sam ja i pitala kliu kakva je kod njih situacija pogotovo zbog trudnoce ali ona se vise ne javlja!
    Zdenka@ ocekujte uskoro fazu "nemirovanja" dakle slabija koncentracija, stalni ali stalni pokret i malo veci revolt za sitnice uglavnom, trajace kratko ali da znas ako se pojavi sta je i ljubi velikog decka

klia's Avatar

Evo mene, tko kaže da se ne javljam
    Dakle, mm i ja smo oboje zaposleni, ali srecom radno vrijeme je klizno i u velikoj mjeri ga obavljamo doma. U vrijeme kad nas nema M.-a je dosad čuvala baka (otprilike 4-5 sati dnevno, kako kad, nekad i krace, nekad ne svaki dan). Baka se jako bavi s njime (struka joj je povezana s djecom), puno ga je toga naucila (npr. zna sva slova,broji skoro do sto, sve boje prepoznaje ima godinu dana...) ali negdje nakon 2 i po godine pa nadalje primijetili smo tu tendenciju "zločestoće". kao da M-a hvata nekakva zivcanost, povremeni napadi nervoze koji se ne ispoljavaju kao kod nas odraslih nego kroz pojacanu zahtjevnost, cisto privlacenje paznje (eksplozija ruznih rijeci koja se stisala, sad je opet u ekspanziji i ne postoji metoda koju nismo, bezuspjesno, pokusali).
    Puno pricam s njime o trudnoci, osjecaji glede dolaska brace mu se mijenjaju, nekad me stalno zapitkuje kad cu ga vise roditi, a nekad kaze da ce ga baciti u smece. Gledamo knjige o dolasku djeteta na svijet, pricamo o tome kako ce mama bas njemu roditi bracu, kako ce ga i on kupati i mazati mu guzu, uvijek ga pitam o njegovim osjecajima i cesto mu govorim da ga volim najvise na svijetu i da cu ga voljeti i kad braco dodje.
    Vrlo je slican meni kad sam bila dijete, kazu mi da sam bila jednako "dosadna", a sjecam se da sam prkosila i trazila pozornost. Tako ga negdje duboko razumijem i naslucujem da je zbog necega nezadovoljan. Vidim da je sretan u drustvu s djecom, ali kao da ne podnosi mladje od sebe (gura ih), a starijima je fasciniran. S vršnjacima se grli, totalno se kuže, ali premalo vremena provodi s djecom (zivot u gradskom kvartu). Eh, ne voli baš ni vršnjake koji po nečemu zaostaju za njim (npr. osobito ako još nemaju dobro razvijen govor), njih tolerira, ali do neke mjere.
    Vjerujem da bi mu vrtic pomogao, ne u smislu da bi nama skinuo brigu s glave, nego zbog drustva djece i novog odnosa s odraslima, kao i pravila dnevnog rasporeda u kojem sudjeluju svi. Nazalost, u nasem gradu velik je pritisak na vrtice i nismo upali, nadamo se boljoj situaciji na jesen.
    Da, ima istine u ovome da je mozda nezadovoljan i samim sobom jer bi htio vise slobode (jasno se sjecam da sam zavidjela starijoj sestri koja je slobodno izlazila van, a ja ostajala kući). Bas nisam pametna.
    Mm mi je nedavno dobio posao koji je cekao godinama i sad se toliko daje u njega da ga ja vec zezam zbog toga (buduci da smo u istoj struci), no mozda se i tu krije razlog M-ova nezadovoljstva. Inace, kad se igra s njim, najbolji je tata na svijetu, nasmijava ga,izmislja mu lude price koje ga nasmijavaju (ja nisam ni upola toliko zanimljiva, kod mene se dolazi maziti i prolazimo jednu smijesnu Edipovu fazu gdje ujutro i navecer M salje tatu "na auto put, a mama neka ostane" i "ja cu ukrasti mamu tati"...
    Eto, razvezala se ja. Hvala za preporuku knjige , svakako cu je procitati.

Mislim da nema tu nekog velikog problema sto je najvaznije, samo puno kao i do sada pricajte sa njim, ovo sve ssto si napisala je sasvimnormalna pojava za njegov uzrast, prati ga dalje i izvestavaj me!
    Sve je ok...

Evo i mene. Ja imam vrlo živog dvoipol godišnjaka i ponekad mislim da u odgoju radim nešto krivo. U zadnje vrijeme je nepodnošljiv. Sve što tražim od njega on ne želi. Mislim na one osnovne stvari, umit se, presvući se, obuti se, pospremiti igračke i sl. ( sve tu uglavnom zajedno, ne tražim od njega da sve radi sam). Međutim to nije glavni problem. Stvar je u tome da gotovo nikada neće poslušati što mu govorimo, a posebno kada kažemo NE. Ima trenutaka kada trči po stanu i samo radi nered, baca stvari, baca igračke, valja se po podu i dere i sl. Npr. idemo u šetnju i glavna fora je gurati kolica. To mu dozvolimo dok je u granicama normale, dok sluša, dok ne trči, dok hoće dati ruku preko ceste i sl. ali ga onda uhvati faza kad počne divljati s kolicima, trči s njima ne želi dati ruku, leti na sve strane s njima i mi ga upozorimo nekoliko puta ali on ne sluša, ukoliko mu želimo uzeti kolica ili ga staviti da se vozi on se počne derati, vikati, plakati. Pokušala sam mu lijepo reći, da me posluša, da ne može divljati po cesti i sl. ali me on uopće ne želi poslušati što imam za reći, nego me inorira. Najčešće kad sam sama primjenjujem to da ga na silu stavim u kolica uz puno dreke i plakanja, i naravno da dobijem i koji udarac. Onda se smiri i nakon nekoliko minuta dobar je i posluša. Ili npr. kad idemo kući iz šetnje ili vrtića on ne želi doma, trči na drugu stranu, dere se i plače jer neće ići doma.Moram primjetiti da kad smo mi nervozniji i imamo puno posla da se to odražava i na njegovom ponašanju. Kako se ponašati u takvim situacijama i kako izaći na kraj sa neposlušnošću. Inaće je Fran takvo dijete da nikad nije na miru, osim možda kada čitamo slikovnice, vrlo je živ i stalno u pokretu.

Draga Dano za par dana stizemo u Bjelovar!!! Ha ha ako ti treba pomoc da ga pripitomim, za ovo se salim drugo....
    Malac ti je dakle u fazi negacije, nista nece, smiri se i polako, ovo je period kada on sve moze sam i gurati kolica, dosta ste ga vozili vi zar ne? Sad on to moze sam, da gura, da trci , da jede, da se sam obuce, e upravo u tom periodu on shvata, mozda malo neverovatno ali shvata da nema vise toliko vase pomoci sto je sasvim normalno i onda nekad jednostavno nece da nesto uradi sam kako bi mu vi pomogli, to ce proci do 3 godine, ponovo ce biti donekle poslusan. A posto je jako zivahan i nigde nema mira, nemoj ga sputavati koliko god to mozes, ok?
    I svoju nervozu pokusajte nekako potisnuti ili trcite svi zajedno, pokusaj ti s njim trcati, jurcati ako mozes da se on isprazni zajedno s tobom.... ponekad to zaista upali....
    I javi se kako ide.. ako jos sta trebas pisi i reci mi da li ide u vrtic?

eto i ja! toncek 18 mj, ima jaku volju da ja kao samohrana mama skoro placem. ne zeli poslusati, kod opasnih situacija ne zeli prestati kada mu kazem ili ga maknem, ne rijec opce ne dozivi, kada puknem i dreknem-znam da nije ok, ne poslusa ni tada,dapace vrati mi s drekom, pa tu je udaranje po glavi, cupanje odjece.....ma gle sve sto mozes zamisliti a ja sam na rubu snaga. u jaslicama je super a kuci mi vadi krv .vani juri od mene i nikada ne seta s menom vec samo bjezi i luduje, vristi kada mu nesto ne pase....ja radim nesto krivo-sto???? sami smo i jedino nam moja mama uleti,tata dolazi kad ima vremena ,u zadnjih mjesec dana jednom, moj buraz pomogne-njeganajvise slusa. a ja stalno mislim da sam negdje jako pogrijesila da nemam autoritet i da ne dopirem do njega. cuj istina da sam nervozna i napeta ko pracka-posao,krediti,mm koji je sve samo ne realan i....ma duga prica.
    ok, dobio je po peleni par puta,ali sam shvatila da samo dobije kontraefekt i to je izbaceno. gdje je problem u meni??

Jassi, samo pretpostavljam da mu ne fali mozda tata, mislim ne kapira on to ali neka muska osoba jer kao sto si napisala slusa najbolje tvog brata, zato mi to palo napamet

draga,ali sto ja da napravim :? pa njegovog mu ne mogu vratiti jer se ozenio s drugom-vec!!!!!! a drugog jos nemam volje ni snage ni vremena traziti mila. dakle ostaje mi samo savijet ili prijedlog koji ne ukljucuje muskarca :/

Andora's Avatar

ušla u temu da skužim šta je vaspitac

rame za plakanje i trazenje pomoci i sl :?

Osoblje foruma Lutonjica's Avatar

vaspitač = odgajatelj (teta u vrtiću)

ma to znam draga, malo sam htjela se nasaliti

Osoblje foruma Lutonjica's Avatar

andori sam odgovorila

Andora's Avatar

hvala na poduci - još kad bi naslov promjenila.....

Andora budi svestrana molim te pa se posluzi i sa ovim izrazom.... nije tako strasno

Joj jassi bas mi je krivo, e sorry sad sam u nekoj guzvi pisacu ti kasnije kad uspavam bebca...

Andora's Avatar

ajme, ovo će na kraju završit zatvaranjem odlične teme i brisanjem mog nicka

gle, ja bih se možda i poslužila tim izrazom kad bih ostala na srpskom forumu, ovako zbilja nemam potrebe za tim.
    ovaj izraz nisam čula već detetljeće i pol i svratila sam samo kako bih vidjela šta to je.
    zamisli da slovenke i makedonke pišu svojim jezikom. ma šta one... da bračanke pišu po svom trajalo bi tjednima prevest postove.

sretno

ma dajte curke svi sve kuzimo,i nema potrebe za zatvaranjem topica ili sl.

ms. ivy's Avatar

bračanke i ostale dalmatinke često i pišu u svojem dijalektu. i vidi čuda, nitko ne prigovara.

to sam htijela reci

Andora's Avatar

staviš staru bračku i hvarku i veze nemaju o čemu ova druga priča.

Dalm@'s Avatar

Quote Originally Posted by Andora
    ušla u temu da skužim šta je vaspitac
    Same here.
    Sve pet za sinonime, ali možda barem edit c=č?.
    Cas posla

Andora zaista ne zelim da se raspravljam , ali mislim da si za vaspitanje cula kao sto sam ja za odgoj itd. ali eto ja tako govorim uvek pa tako i pisem na ovom forumu i niko mi jos nije prigovorio, a isto tako mislim da su hrvatski i srpski mnogo slicniji mada se neki prave da je hrvatski ne znam sta postao, nego sto su to makedonski i hrvatski ili makedonski i srpski... kad sam rekla da se posluzim tim izrazom mislila sam na ovoj temi ako te zanima a ne da govoris srpski i ako svratis na neki srpski forum slobodno iam jedan odlican , slobodno govori hrvatski i svi ce te razumeti....

Andora's Avatar

sve pet.
    gle, nemam ja tetovirano na nadlaktici Bog i Hrvati!, nemam krunicu oko vrata i ne slušam Gradišku staru, al brate, naslov teme ne valja i nikako mi ne dolikuje jednom hrv. forumu.
    ti si za odgoj čula jer se i sam podforum tako zove, ja za vaspitanje nisam, nemam ni prilike, a ni želje..... sve do danas

evo, odlazim s teme - dosta sam išla u off topic.

Da ne ode topic u krivom smjeru evo i mene!

Sara, 4 godine, prošle godine krenula je u vrtić. U vrtiću sve super, jede , igra se i tete kažu da uopće nema problema.
    E sad, kad dođemo kući, često počinje histerija, neće van iz auta pa se dere k'o slon ako se ne vozi s tatom u garažu. Drugi puta ju tata uveze u garažu a ona udri u dreku jer se nije htjela voziti u garažu . Uglavnom, skoro svaki dan dolazak iz vrtića je plačući. Čini mi se kao da baš traži razlog da počne divljati kad dođemo kući ili u vrtiću ipak mora slušati i ponašati se po određenim pravilima pa se onda ispuše kad dođe kući . Što god joj kažem , sve radi kontra, deset puta moram ponoviti nešto da bi me poslušala.

S odlaskom u vrtić nemamo problema, osim što se ujutro teško diže a velika je spavalica, nikad nije plakala ili rekla ja neću u vrtić, samo me često zna pitati zašto mora u vrtić i do kada će to trajati.

Živimo s bakom koja je dosta popustljiva i onaj tip bake :ja ću napraviti sve da se dijete slučajno ne bi umorilo, od pospremanja igračaka pa do dizanja stvari sa poda.Pokušavam joj objasniti da time ni njoj ni meni ne radi uslugu, ali sve je uzalud.

Kada recimo pokušam biti dosljedna u nekim stvarima, recimo, ako ne pospremiš igračke, nema crtića i ideš ravno u krevet odma naravno slijedi dreka. E onda se baka ubaci, kao ja dijete maltreiram i sl, onda se na kraju baka i ja posvađamo a ona i dalje po svom.

Kaže baka, moraš sa njom fino, e ja 10 puta probam fino al’ jedanaesti put pošteno dreknem .

Mlađa, Marta 2 godine je jaaaaaaaako vezana za mene ne da mi doslovce ni minute vremena, ako Sara sjedne u krilo evo nje i odmah viče mojaaaaaaaa, mojaaa, tako da u stvari više vremena provodim s njom, ali trudim se jednoj i drugoj posvetiti vremena koliko mogu

Kad dođemo s posla, samo bacim stvari, presvučem se i igramo se do večere i spavanja.
    Doduše, moram priznati da se MM skoro i više igra s njima, jer ipak nekada moram i peglati, prati, kuhati...znate već kako to ide kod ženskog roda.

MM i ja nikad pred njima ne raspravljamo o odgoju, ako i mislimo da je onaj drugi napravio nešto krivo, samo strijeljamo očima ili to raspravimo kad njih nema.

Osoblje foruma ivarica's Avatar

korisnica foruma otvorila je topik i moze ga, po meni, nazvati bilo kako, sve dok ne koristi vulgarne i uvredljive izraze.

meni npr vise smeta sto je uopce takav super nanny topik otvoren jer je ovo forum za razmjenu roditeljskih, a ne strucnih iskustava i sve je valjda u redu dok nema savjeta koji su suprotni nekim od nasih, sto osobnih, sto udruznih stajalista. kad krenu takvi bit ce gusto.

Bio naslov dobar ili ne , dolikovalo nesto hrvatskom forumu ili ne ja sam tu i zelim da pomognem i bicu tu dokle god bude ljudi koji me trebaju!

Ivarice nisma ti ja bas neki veliki strucnjak niti sam super nanny, nemoj da te zato ovaj topik smeta, ja sam eto veliki ljubitelj dece i decje psihologije i zaista zelim da pomognem onim sto sam ucila, ja nemam magicni stapic niti imam pravo da vam prevaspitavam decu, nego eto ako neko ima neki problem koji bih mogla resiti koliko toliko, tu sam zato sam ovo otvorila... ako zaista mislite da nije na mestu zatvorite ga, jer ne volim da msetam i pravim guzvu....

Marcy koliko mogu da zakljucim ti si stvarno posvecena njima dvema i svaka ti cast za to...
    Totalno si u pravu za kcerkicu: deca se po pravilu u 90 % slucajeva ponasaju totalno razlicito u vrticu i kuci, ali to je neminovno, kada su u vrticu bubice onda su kuci mali strujici, nigde nemaju mira itd. to je upravo kako si rekla, ispraznjavanje svega sto u vrticu mora da bude glat, ako me razumes.
    Tu ti nema bas neke pomoci jer je to tako i gotovo....
    A posto je ova mladja devojcica vise vezana za tebe ova starija mozda tako privlaci tvoju paznju a i tatinu jer se vise toliko ne bavi njima ko pre i ona to oseca naravno..
    A i baka malo zeza stvar, moras prvo s njom nekako postici sporazum jer ce ona uvek imati podrsku kod nje i ti se boris tako sa vetrenjacama..

ne smeta meni da ti rjesavas tudje probleme, dapace, tvoja inicijativa mi je za svaku pohvalu.
    ali ja uvijek pokusavam razmisljati o "sto ako". ne samo u tvom slucaju nego u eventualnim slicnim. npr bilo bi mi skroz prihvatljivo da pratis topike koje cure otvaraju i javljas se tamo gdje mislis da mozes pomoci. ali to je samo moj stav.

slazem se sa ivaricom. cini mi se glupo da se sad ti tu javljas za pomoc zenama, kao da podcjenjujes moderatorice, sta ti mislis zasto su one ovdje? i ne mogu da ne kazem ali zasmetao me naslov, toliko da mi je doslo zlo

anchie76's Avatar

Mala Anica ne mogu ne primjetiti da je ton tvog posta VRLO ruzan.

cini mi se glupo da se sad ti tu javljas za pomoc zenama, kao da podcjenjujes moderatorice, sta ti mislis zasto su one ovdje?
    Zena se javila u najboljoj namjeri. Mislim da stvarno nije u redu da je se pribija na "stup srama" zato sto zeli pomoci. Usput, pdf "odgoj" nema (jos) moderatora, i da ima, zasto bi ona svojim javljanjem podcjenjivala rad moderatora. Tu smo svi da zajedno raspravljamo.

i ne mogu da ne kazem ali zasmetao me naslov, toliko da mi je doslo zlo
    Zaista si to mogla ne reci, jer to sto si rekla je bilo zaista ruzno.

Na ovom forumu nas ima od svuda - iz svih dijelova svijeta i oduvijek smo bili tolerantni jedni prema drugima, molim da i dalje tako nastavimo.

anchie76 hvala ti puno

sad nemojte misliti da zezam, ali je li vaspitač odgajatelj = teta u vrtiću koja je završila pedagošku akademiju za tetu u vrtiću ili pedagog=onaj tko je završio pedagogiju

Quote Originally Posted by mala anica
    slazem se sa ivaricom.
    a ja se ne slazem s nicim iz tvog posta :/ i zao mi je sto se moje ime uopce u njemu spominje.

Osoblje foruma apricot's Avatar

vaspitač je odgajatelj, teta u vrtiću, osoba sa završenom akademijom.

u istočnijim krajevima se za neodgojeno dijete kaže nevaspitano dijete i mene taj izraz uvijek podsjeća na hladnu pitu sirnicu, pa mi je super.

bbb, i meni je draga tvoja inicijativa da pomogneš, jedino je forma malo nespretna jer je ovo ipak forum: tebi netko postavi pitanje, pa dok ti dođeš... napiše se već mnogo postova, pa se izvrću riječi...

ovo kako je ivarica predložila je super ideja - da se aktiviraš na podforumu Odgoj i da postaneš netko tko ima autoritet na tom području (ja, recimo, uvijek gledam kako će mi odgovoriti psihologice: bubica, lutonjica, tanjads..., ali i one mame za koje sam procijenila da dobro "rade" svoj majčinski posao)...

[quote="apricot"]vaspitač je odgajatelj, teta u vrtiću, osoba sa završenom akademijom.

u istočnijim krajevima se za neodgojeno dijete kaže nevaspitano dijete i mene taj izraz uvijek podsjeća na hladnu pitu sirnicu, pa mi je super.

quote]

moja je klinka u predpubertetu, zato me je to zanimalo, a ne da se uključujem u neke rasprave. hvala na objašnjenju, da ne gnjavim ženu svojim nedoumicama i problemima

ja jesam burno reagirala to je zato sto sam dosta osjetljiva radi nekih stvari koje su se dogodile, vjerujem da dosta ljudi u hrvatskoj to smeta.
    ali naravno ovaj forum ne sluzi takvim temama , to mi je jasno i zato se ispricavam ako se netko nasao uvrijeden

ja jesam burno reagirala to je zato sto sam dosta osjetljiva radi nekih stvari koje su se dogodile, vjerujem da dosta ljudi u hrvatskoj to smeta.
    A ja se iskreno nadam da ne,bar ne na ovom forumu.

ali naravno ovaj forum ne sluzi takvim temama , to mi je jasno i zato se ispricavam ako se netko nasao uvrijeden
    zašto kolutaš očima ako se ispričavaš?

Vishnja's Avatar

evo, da i ja malo vratim topic temi.
    u poslednje vreme imam problemcic sa troipogodisnjom nadjom. cim joj nesto nije po volji ,pocinje uzasna dreka koja ne prestaje i po pola sata. odgovor na vecinu molbi je necu. sve je super dok m i ja imamo strpljenja za njene bubice. tada urlanje traje neko vreme, pa iznenada prestane i zameni ga andjeoski osmeh i ponasanje. ako neko od nas dvoje plane, situacija se umnogome pogorsava.
    neko vreme smo joj popustali, ali sada to cinimo ako procenimo da je opravdano ili ne utice na njeno zdravlje/bezbednost. verujem da je kljuc u smirenosti i doslednosti, ali volela bih da cujem jos neki savet kako prevazici napade besa , a da svi ostanemo neiznervirani pritom.

Page 1 of 2 12 LastLast