Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 76

Tema: Let avionom s 3mj bebom!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Let avionom s 3mj bebom!

Da li tko zna da li bebe smiju letjeti avionom s 3mj starosti?

Krajem 8.mjeseca (tada ce Liam imati 3,5 mjeseca) mm putuje na sluzbeni put u Atenu pa bi ja voljela ici s njim i bebom. Ima li tko kakvih savjeta u vezi samog leta, a takoder informaciju samu da li uopce smije letjeti tako mali....?

Hvala!
    Anita

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sven je letio samnom (let od 45 min) kad je imao 4,5 mjeseca. Obavezno ga moraš prijaviti, i mislim da za njega plaćate 10% cijene.
    U avionu je bio meni u krilu vezan za mene nekim remenom za bebe (kod uzlijetanja i slijetanja).
    On je prespavao put tako da stvarno ništa nisam trebala, ali kako sam napisala let je trajao jako kratko.
    Kolicim smo išli do aviona i tamo su ih tek uzeli i dali nam ih odmah nakon izlaska iz aviona.
    Mislim da ti su ti u avionu za njega potrebne jedino pelene i rezervna robica za presvući.
    Ništa drugo mi ne pada na pamet.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Brunda, hvala ti!

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naravno da smije! Fiona je u toj dobi već otputovala na drugi kontinent.

Brunda ti je sve napisala, nemoj zaboraviti da i male bebe trebaju vlastitu putovnicu (više nema upisivanja u putovnice roditelja), pa ju napravite na vrijeme.

Ako će ti beba biti budna, za vrijeme polijetanja i slijetanja stavi ju na cicu zbog tlaka u ušima i to je sve.

Početno

Marko je prvi put letio s tocno 6 tjedana. Najsigurnije ga je tijekom cijelog leta drzati, pravilno veznog, dakako, u autosjedalici i obavezno sjedalicu pricvrstiti pojasom za sjedalo.

Prilikom polijetanja i slijetanja bilo bi dobro da nesto duda (zbog tlaka), pa, ako nema dudu, daj mu da sise tvoj cisti mali prst (noktom prema jeziku).

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Zach je prvi put letio sa 4 mjeseca i sjedio je meni u krilu, pricvrscen pojasom za mene. dojila sam ga pri polijetanju i slijetanju i nikada nismo imali problema. do sada je letio 6 puta i svaki put je super proslo. sretno!

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj dille prvotno napisa
    Marko je prvi put letio s tocno 6 tjedana. Najsigurnije ga je tijekom cijelog leta drzati, pravilno veznog, dakako, u autosjedalici i obavezno sjedalicu pricvrstiti pojasom za sjedalo.

Prilikom polijetanja i slijetanja bilo bi dobro da nesto duda (zbog tlaka), pa, ako nema dudu, daj mu da sise tvoj cisti mali prst (noktom prema jeziku).
    i ja glasam za auto sjedalicu!
    stjuardesa mi je pričvrstila sjedalicu i fran se nije bunio.
    stju. mi je dala i pojas za bebe o kojem priča Brunda, ali nije na trebao.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A da li u slučaju da ga stavljaš u autosjedalicu na sjedalo moraš posebno platiti kartu ili je bilo mjesta pa si ga stavila?
    Kada smo mi išli avion je bio pun i nije bilo šanse da bi ga stavila u autosjedalicu. Jedino sam mogla na svoje mjesto a ja onda stajati, ali mislim da mi to ne bi dozvolili.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo s Fionom letjeli najmanje deset puta (nisam brojala) i nikad nam nitko nije spomenuo autosjedalicu, dapače, vidjeli smo jako puno beba u avionu i nikad nijedna nije bila u sjedalici. :?

Naravno da je tada potrebno kupiti kartu, njima je svejedno koliko osoba u avionu ima godina, ako im zauzme jedno mjesto.

Dille, mislim da duda nije dovoljna - nije stvar u cuclanju, nego u gutanju. Gutanje izravnava tlak u ušima.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

iako nismo koristili sjedalicu u avionu uvijek bi platila za Zacha. najjeftinije sto sam platila bilo 40-ak Eura, a najskuplje (naravno Austrian) bilo je 120 Eura za petomjesecnu bebu koja mi je sjedila u krilu!

i da, bitno je da beba guta jer jedino tako moze izjednaciti tlak u usima.

ninni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

joj, sad ste me malo prepale s tim tlakom u ušima!!

mi se naime isto spremamo letit za dva tjedna do dubrovnika. n. će tada imat pet mjeseci.

šta ako ne bude htjela sisat pri uzlijetanju i slijetanju????? :shock:

ninni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

i još nešto, nisam brundu skužila najbolje... kolica idu gore u avion ili ih oni spreme s prtljagom? uglavnom, neću se ja morat s njima navlačit? putujem naime sama s bebom i h., pa me malo frka kako ću to sve shendlat...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pomoci ceti stjuardesa, ne brini.

ninni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

a šta s tlakom ako ne bude htjela sisat?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako joj bude smetalo trazit ce cicu, ne brini ni za to.

ninni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

pa da... tnx marta

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

htjela sam ti jos reci, dobit ces i mjesto blizu stjuardese tako da ti bude pri ruci.

ninni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

onda super!!! :D

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ninni, ne brini.

Što se tiče tlaka ne brini, ako je bebi bed, tražit će cicu. Ako nije, neće. Recimo, Fiona je brojna slijetanja prespavala.

Što se tiče bebe u avionu općenito, za nju se plaća čak i ako sjedi na maminom krilu, ali samo dio ukupne svote (uglavnom 10%, kod nekih avioprijevoznika više). Bebu treba spomenuti prilikom kupovine karte, inače nećete moći obaviti check-in za nju. Ona, naime, dobiva svoju kartu, nju ne možete samo tako dovesti na aerodrom i reći "i ona ide s nama".

Na check-inu kažeš da imaš bebu, zapravo, oni to vide iz karte, i daju ti jedno od onih sjedala ispred kojih ima više mjesta za noge (naravno, pod uvjetom da si na check-in došla dovoljno rano). Također ti na kolica stave oznaku da su "cabin luggage", što znači da s njima ideš točno do aviona i tamo ih predaješ stjuardesi. Po izlasku iz aviona odmah dobiješ svoja kolica natrag. Ako ti je potrebna dodatna pomoć stjuardese, to možeš reći na check-inu ili u avionu, no iz mog iskustva znam da će ti se i same ponuditi.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

obavezno kolica nosi sa sobom u avion jer se znaju zaprljati ako ih predajes kao prtljagu. a na nasim aerodromima nema mogucnosti pakiranja prtljage u plastiku.

ivar ko beba (a poceo je letjeti sa mjesec dana) letove uopce nije registirao, sisao mi u narucju.
    postalo je gadno tek kad je postao veci, od druge godine se boji aviona :/

ninni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ma meni je s h. super, letili smo nekoliko puta i uvijek je bilo sve pet. sad me je bila malo frkica jer sam sama s obje, pa kolica, pa autosjedalica, pa stvari... ali dobro, umirile ste me, hvala vam

e, a da nosim bebinu autosjedalicu u avion ili ona može s kolicima? treba mi za vožnju u autu kasnije. možda je zgodnije da je beba u njoj na h. sjedalu a h. na meni... :/

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Hm... ja ne bi Liama stavila u autosjedalicu u avionu zato sto je ne voli i vjerojatno ce u njoj plakat, a to mi je prestrasno (u autu je naravno koristimo..)! Radije bi ga zavezala za sebe u marami i to bi vjerojatno bilo ok. Iako, ako dobijem sjedalo za njega po toj cijeni mogu probati, mozda ce je do tada zavoljeti bar donekle, pa ga lako izvadim ako bude frka...

ninni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

hmmm, čisto sumnjam da za tu baby-cijenu dobiješ sjedalo. mislim da se tu podrazumijeva da će beba biti na tebi...nisam sigurna, nagađam.
    i da, ja ću probat stavit je u sjedalicu pa da h. sjedi na meni, a lako je izvadim van ako bude plakala. inače je u autu prilično mirna i dosta izdrži bez plakanja, pa mislim da bi joj bilo čak ugodnije u sjedalici nego po rukama...

Početno

Djeca do 2 godine se racunaju kao 'infants' i ne placaju punu/polovicnu cijenu karte, jer se pretpostavlja da ce za vrijeme leta biti kod mame na krilu. Mi smo uvijek imali srecu da se ne vozimo krcatim avionima, a tete na check-inu su uvijek bile jako ljubazne i ostavile sjedalo/a pokraj nas prazno, pa smo UVIJEK mogli koristiti autosjedalicu.

Sanja, znam da nije stvar u sisanju nego u gutanju, ali kad beba sisa (dudu, prst, stogod a da nije flasica ili cica) uz sisanje ce progutati i malo sline - sasvim dovoljno za izjednacenje tlaka.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mejra je letjela prvi put sa 5,5 mj. Nisu nam dali kolica (naravno) i autosjedalicu u avion. Uzeli su na ulazu i smjestili u neki 'pretinac'. Nije imala svoju kartu/sjedalo. Mada to na ulazu u avion nisu niti pitali. Znaci bila je u krilu. Nije htjela cikit kada smo uzlijecali pa je grozno plakala (flasicu i dudu nije naravno primala). Kada smo se vracali kuci sve je prespavala na ciki skoro 3 sata.

Ovdje ako hoces auto sjedalicu u avion MORAS platiti PUNU cijenu za kartu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako letis Croatiom, dijete do dvije godine ne placa kartu ako sjedi u tvom krilu. To im je sada novi program za djecu.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anita-AZ prvotno napisa
    Iako, ako dobijem sjedalo za njega po toj cijeni mogu probati, mozda ce je do tada zavoljeti bar donekle, pa ga lako izvadim ako bude frka...
    Krivo si me skužila - za tu cijenu dijete sjedi na tvom krilu, to je cijena za dijete do dvije godine, ali bez posebnog sjedala.

Ako hoćeš da ima svoje sjedalo, plaćaš punu cijenu, bez obzira na djetetovu dob.

Mislim da je najbolje da se o svemu raspitaš kod kupovine karte.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja bih samo izrazila divljenje kako se svi vi usudite letjeti i to još s bebama. :smajlić koji se klanja do poda i odlazi psihijatru na konzultacije skupa s Ivarom:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Brunda prvotno napisa
    A da li u slučaju da ga stavljaš u autosjedalicu na sjedalo moraš posebno platiti kartu ili je bilo mjesta pa si ga stavila?
    Kada smo mi išli avion je bio pun i nije bilo šanse da bi ga stavila u autosjedalicu. Jedino sam mogla na svoje mjesto a ja onda stajati, ali mislim da mi to ne bi dozvolili.
    naravno, moraš platiti, osim ako u avionu ima mjesta, a ti dodješ sa sjedalicom do aviona pa te stjuardesa ipak pusti sa njom unutra bez obzira što nije plaćeno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Ja bih samo izrazila divljenje kako se svi vi usudite letjeti i to još s bebama. :smajlić koji se klanja do poda i odlazi psihijatru na konzultacije skupa s Ivarom:
    da mogu, ja bi se i po zagrebu vozila avionom. mislim da je definitivno sigurnije nego bilo čim drugim

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Avion je najsigurnije prijevozno sredstvo. Ja umirem od straha u autu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa
    Avion je najsigurnije prijevozno sredstvo. Ja umirem od straha u autu.
    I ja isto. Kočim u prazno, ruku grčevito držim na kvaki, a i ozbiljno razmatram nabavku aluminijske bejzbol palice za sve one koji pretječu ili se prestrojavaju...Ali u autu imam neki (apsolutno lažni) osjećaj prividne kontrole (tipa, mogu reći vozačku da zakoči, skrene, mogu ja primiti volan - nadasve pametno), a kad sjednem u avion i započne polijetanje mogu misliti samo na to kako ću uskoro biti na 10 000 metara, a život će mi biti u rukama osobe koju ni ne poznajem - i onda još skužim da ne mogu stati i izaći i onda dobijem napad panike...Jako nelijepo. Zbog toga nisam letjela već dvije godine i mislim da neću više nikad.

Ovo je bio offtopic svih offtopica...

Ali bogme sam rekla svojoj sestri koja živi u Beču i uredno ide 4-5 godišnje u New York da može zaboraviti da Kaleb ide s njom kad poraste...

ninni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa
    Citiraj Anita-AZ prvotno napisa
    Iako, ako dobijem sjedalo za njega po toj cijeni mogu probati, mozda ce je do tada zavoljeti bar donekle, pa ga lako izvadim ako bude frka...
    Krivo si me skužila - za tu cijenu dijete sjedi na tvom krilu, to je cijena za dijete do dvije godine, ali bez posebnog sjedala.

Ako hoćeš da ima svoje sjedalo, plaćaš punu cijenu, bez obzira na djetetovu dob.

Mislim da je najbolje da se o svemu raspitaš kod kupovine karte.
    Evo, da ne bi nagađale - moja karta (uspjela potrefit najjeftinije :D ) - 195.20 kn, karta za h. 122 kn (plus takse), a za bebu kao besplatno, ali s tih 15-20 kn taksi...ne piše mi na kartama koliko točno.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ninni prvotno napisa
    i još nešto, nisam brundu skužila najbolje... kolica idu gore u avion ili ih oni spreme s prtljagom? uglavnom, neću se ja morat s njima navlačit? putujem naime sama s bebom i h., pa me malo frka kako ću to sve shendlat...
    Kod check-ina te obicno pitaju da li zelis kolica zadrzati do polaska aviona. Jednostavno kazes da zelis, i onda ih predas tek pri ulasku u avion (prije nego se popnes stepenicama - osoblje ti samo pridje i zatrazi kolica.
    Vrate ti ih takodjer cim izadjete iz aviona, tako da cekanje prtljage mozes komotno obaviti s bebom u kolicima.

Neke kompanije ipak taj sistem ne dozvoljavaju, traze da se kolica odmah kod check-ina predaju zajedno s ostalom prtljagom. U tom slucaju isplati ti se negdje pri vrhu prtljage imati spakovanu klokanicu ili maramu, pa bebu onda premjestis k sebi (i imas slobodne ruke).

ninni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

naravno, sling će biti pri ruci. hvala cure

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Annabel je imala manje od 4 mjseca kad smo prvi put letili za Canadu tj 8 sati leta. Sve bilo za pet.

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mi drugi tj letimo za Dubrovnik! Baš sam vesela! :D
    Nadam se da će se i Keti svidjeti..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sad mi je nešto upalo u oči (a nije mušica), pa da priupitam: nije mi najjasnije kako 3-4mjesečna beba SJEDI mami u krilu vezana za vrijeme polijetanja?! :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Na mamin pojas se stavi pojas za bebu.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Luna, ovako kako Natasa kaze - dakle, beba se priveze pojasom koji se prikopca na tvoj pojas. Zachu su bila 4 mjeseca kada smo prvi put letili i ja sam ga normalno dojila u vodoravno polozaju, a on je pritom bio vezan.

Natasa30, pretpostavljam da si ti letila sa svojim klincima nakon njihove napunjene prve godine. Ja planiram sa Zachom letjeti za Kanadu za nekoliko mjeseci i malo me strah obzirom da ce on tada vec hodati. Sa malim bebicama je lako jer vecinu leta prespavaju, no kako tako dugi letovi funkcioniraju sa klincima koji su tek prohodali?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj momze prvotno napisa
    Luna, ovako kako Natasa kaze - dakle, beba se priveze pojasom koji se prikopca na tvoj pojas. Zachu su bila 4 mjeseca kada smo prvi put letili i ja sam ga normalno dojila u vodoravno polozaju, a on je pritom bio vezan.

Natasa30, pretpostavljam da si ti letila sa svojim klincima nakon njihove napunjene prve godine. Ja planiram sa Zachom letjeti za Kanadu za nekoliko mjeseci i malo me strah obzirom da ce on tada vec hodati. Sa malim bebicama je lako jer vecinu leta prespavaju, no kako tako dugi letovi funkcioniraju sa klincima koji su tek prohodali?
    Malo teze kad narastu. Cuj ja ih jesam svako malo prosetala po avionu jer bi svi poludili inace.

Uglavnom, uvjek sam im kupila neke sitne zanimacije koje je lako ponjeti. Nesto za bojati, Annabel neke perlice, Noah neke slicice, malo su gledali TV, tj nosili smo laptop pa bi im mi pustili neki omiljeni film. Sad nas spasava i gameboy igrice..........Ono uvjek nesto izmisljam.

Na povratku iz Canade bude ti bilo lakse jer je let kraci i spavaju.

Gdje idete ako smijem pitati?

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sad mi je nešto upalo u oči (a nije mušica), pa da priupitam: nije mi najjasnije kako 3-4mjesečna beba SJEDI mami u krilu vezana za vrijeme polijetanja?! :?
    Zapravo leži, ali mi svi krivo kažemo da sjedi.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Natasa30 prvotno napisa
    Gdje idete ako smijem pitati?
    Saskatoon.

Uf, nadam se da ce Zach do tada biti u fazi bojica i inih slicnih stvarcica. Ideja sa laptopom je odlicna, jer je vec sada laptop njegova omiljena igracka.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...samo da zaželim sretan put u Atenu.I ja bila s MMom na sluzbenom putu dole-ma FANTASTIČNOOOO!!!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj LeeLoo prvotno napisa
    ...samo da zaželim sretan put u Atenu.I ja bila s MMom na sluzbenom putu dole-ma FANTASTIČNOOOO!!!
    Smrc... A mi se ipak odlucili jos onda ne ici... sad mi je zao...

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...ajd.ajd-al' ako hoćeš mogu ti proslijediti koju fotku. 8)

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj LeeLoo prvotno napisa
    ...ajd.ajd-al' ako hoćeš mogu ti proslijediti koju fotku. 8)
    Pa da me skroz ubijes u pojam!

Daj, salji! Na meil moj...

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

-poslano! 8)

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Anita, bas mi je zao sto ne idete, no htjedoh potvrditi sta je sanja rekla
    Ako će ti beba biti budna, za vrijeme polijetanja i slijetanja stavi ju na cicu zbog tlaka u ušima i to je sve.
    to sam cula od vise mama koje su letjele s bebama

(zato sam stala kad je pocela plakati i dojila Leu na Vratniku i kad smo se pustili dole u Senj...isto offtopic ali )

anemona33

Početno

Je li ko letio skoro prekookeanski? Ja bih trebala u Septembru sa svojom 9-to mjesecnom bebom da letim za USA pa se brinem(uzasno :shock: ) pogotovo odkako su pojacali ove mjere na aerodromima, mada ne letimo preko Londona. Pitam se da li mogu mu ponijeti lijekove za temperaturu, proliv i sve moje ostale potrepstine koje planiram ponijeti. :?

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •