Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 76 od 76

Tema: Let avionom s 3mj bebom!

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

sa 'jesenskih beba' je letjela jaginamamica, pa joj se javi ako hoces. a sto se tice lijekova, mislim da ti je najbolje nazvati avio kompaniju tj. zracnu luku i provjeriti sa njima. cula sam da su nesto govorili da ce za lijekove trebati izjava lijecnika ili nesto slicno tome.

Karin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

anemona33 kako je prošao vaš put?

Mi planiramo sredinom 3. mjeseca s Markom, koji će tada imati nešto više od 1.5 god, na put u Los Angeles. Svaki savjet i iskustvo sa kikičima slične dobi bilo bi mi dragocjeno. Puno hvala.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Karin prvotno napisa
    anemona33 kako je prošao vaš put?

Mi planiramo sredinom 3. mjeseca s Markom, koji će tada imati nešto više od 1.5 god, na put u Los Angeles. Svaki savjet i iskustvo sa kikičima slične dobi bilo bi mi dragocjeno. Puno hvala.
    Mi smo letili sa 8 mjeseci. U odlasku je bilo super. Curka je let prespavala, doduše let je trajao svega 1.5 h. Na našem zg aerodromu kontrola je bila rutinska. Ali u povratku katastrofa! Na zurichskom aerodromu totalni kolaps. Uglavnom, umjesto u 12.00 odletili smo u 19.00. Moja preporuka: Ponijeti hrane i tekućine za dvodnevni let, dosta rezervne garderobe ( Nura ja 2x dobila proljev i pokakala sve zivo) i neku dekicu te se, prije svega, oboružati strpljenjem!!! Što se tiče kontrole dječju hranu i lijekove unosiš u avion bez problema! Sretno!!!

Karin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Hvala Emira. Nadam se da će sve proći OK. Planiram nositi u avion onaj mali koferčić na kotačima s rezervnim oblekama i klopom, naravno. Ja i kad idem kod nekog u goste uvijek teglim ruksak sa rezervnim stvarima. I moram priznati da mi često dobro dođe . Najviše me brine kako će izdržati tako dug put. Inače je dobar na dužim auto-relacijama pa se nadam najboljem (najduži put nam je bio do Venecije i nazad i to u istom danu). A što si ti nosila od dječje hrane. **** kašice? On je već veliki dečko, misliš da će mu to biti dosta? Nadam se da bude? A što nude u avionu za klince? Ono što nude odraslima nije baš nešto što bi htjela da moje dijete jede.

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja imam samo jedan savjet uz sve prethodno napisano, a to je da ako je dijete prehlađeno, a niste u mogućnosti odgoditi put, obavezno je potrebno otčepiti mu nosić i nakapati kapima za nos, te ih naravno ponijeti sa sobom. Ako se to ne napravi, dijete će imati užasne bolove u glavi kod uzlijetanja i slijetanja. To vrijedi i za odrasle.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam nosila banane, gotove **** kašice, sokić, bočicu sa čajem i vrećicu sa adaptiranim za svaki slučaj. Ako cicate tim je još bolje, ne moraš toliko toga tegliti. Nama na kontroli nisu ni riječ rekli za to sve čime smo se oboružali. Iako smo se načekali na aerodromu u povratku, curka je pojela samo bananu, popila sok i pojela kašicu od povrća- do mlijeka nismo stigli . Nemoj zaboravit ponijet neku dekicu u avion, zna biti prohladno od ventilacije. i... ugodan let!

Početno

molim za pomoć, naime MM i ja putujemo u Pariz na 4 dana i ja bi htjela voditi svoju 2-mj bebicu. Išli bi avionom i odsjeli u hotelu. Da li je moguće putovat avionom (nosila bi ga u marami) , muvat se po Parizu i ići na eventualne večere i šetnje ako ga ja još dojim ? Da li je imao itko takvih ili sličnih iskustava? hvala unaprijed.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj praksi prvotno napisa
    molim za pomoć, naime MM i ja putujemo u Pariz na 4 dana i ja bi htjela voditi svoju 2-mj bebicu. Išli bi avionom i odsjeli u hotelu. Da li je moguće putovat avionom (nosila bi ga u marami) , muvat se po Parizu i ići na eventualne večere i šetnje ako ga ja još dojim ? Da li je imao itko takvih ili sličnih iskustava? hvala unaprijed.
    Odite bez problema, uzivat cete i vi, ali i bebica.
    A s obzirom da ces ga nositi u marami, dojenje ce ti biti istovremeno i komotno i diskretno, moci ces to izvesti "u hodu".

titimita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

evo svjeze informacije: bebe smiju letiti vec sa tjedan dana :shock:

sa croatia airlines za bebe je besplatno i na check inu ce ostaviti mjesto do vas prazno, ako treba i premjestit ce nekoga, ako su djeca nemirna stjuardesa donese bojanku i bojice.

takodjer bilo kakvu tekucinu morate spremiti u plasticne vrecice koje se kupe na aerodromu i pokazati na checkinu (mene na rtgu zaustavili zbog kreme za ruke :shock: )

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mi smo platili kartu za bebu svim kompanijama kojima smo letili. provjeri na webu prije kako stvari stoje.

Karin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    mi smo platili kartu za bebu svim kompanijama kojima smo letili. provjeri na webu prije kako stvari stoje.
    Bebač do 2 godine plaća samo 10% cijene, ali nema svoje mjesto, već sjedi u krilu. Tako je oduvijek bilo. Vi ste vjerojatno htjeli posebno mjesto, zato ste platili kartu.

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mi smo išli ovo ljeto Zagreb-Dubrovnik. Za bebu nismo platili kartu (bila je neka akcija), ali je sjedila na meni.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Karin prvotno napisa
    Citiraj mikka prvotno napisa
    Bebač do 2 godine plaća samo 10% cijene, ali nema svoje mjesto, već sjedi u krilu. Tako je oduvijek bilo. Vi ste vjerojatno htjeli posebno mjesto, zato ste platili kartu.
    ma ne, platili smo tih valjda 10%, htjela sam reci da nije besplatno. zaboravila sam napisat taj dio u recenici
    sjedi u krilu (ili lezi ako je jako mlad ) i dobijes neki relativno nespretni pojas koji se zakaci za tvoj pojas i onda ga s tim zavezes oko struka. malo nezgodno, ali bolje ista nego nista

Početno

još jedno pitanje za iskusne mame: što točno od bebinih potrepština trebam ponijeti sa sobom u avion? :? Put traje 2 sata, nije puno, ali bih voljela biti spremna. I još nešto, pišete o sisanju za vrijeme polijetanja i spuštanja. Šta ako beba ne želi sisati baš tada?

mitri avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Da se nadovežem. Mi se na jesen spremamo na Novi Zeland. Malena će imati godinu i pol. Inaće je jako živahna i sad kad ovo sve čitam, malo me hvata panika. Najvjerojatnije ćemo putovati preko Azije i tam ostati par dana. Uopće ne znam što ću s hranom. Da nosim hranu za tjedan dana? Svaki savjet je dobrodošao.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

još jedno pitanje za iskusne mame: što točno od bebinih potrepština trebam ponijeti sa sobom u avion? :? Put traje 2 sata, nije puno, ali bih voljela biti spremna. I još nešto, pišete o sisanju za vrijeme polijetanja i spuštanja. Šta ako beba ne želi sisati baš tada?
    S obzirom na to da je bebica mala (rekla si 2 mjeseca?), ne trebas ponijeti puno. Ono sto i inace nosis kad ides u setnju - presvlaku za bebu, par pelena, vlazne maramice, itd. Eventualno jednu dekicu. Zbog promjene tlaka i suhog zraka u avionu, bebama se zna zacepiti nosic, sto moze otezati sisanje, pa ponesi fiziolosku otopinu za nos (imas za kupiti u zgodnim malim jednokratnim flakonima, nece ti zauzeti puno mjesta).
    Inace nisam za dude, no kao rezervu, ako, kao sto kazes, beba ne bude htjela sisati, mozes ponijeti i dudu i ponuditi bebi kod polijetanja/slijetanja.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ako mi netko moze odgovoriti bila bih zahvalna.

Da li mogu do aviona ponijeti i moja ogromna kolica koja sigurno imaju preko 10kg ili da bebaca nosim u kosari koja su dosla s kolicima i bila su nam do sada bila velika pomoc.

Planiram put kada ce Megan biti oko 3-4mjeseca na put cemo ici samo nas dvije i morati cemo jednom presjedati, put ce ukupno trajati 5 ili 8 sati i za sada dojim a nadam se da cu i tada.....

Svi savjeti su vise nego dobrodosli.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Tatjanae prvotno napisa
    Ako mi netko moze odgovoriti bila bih zahvalna.

Da li mogu do aviona ponijeti i moja ogromna kolica koja sigurno imaju preko 10kg ili da bebaca nosim u kosari koja su dosla s kolicima i bila su nam do sada bila velika pomoc.
    To ti dosta cesto puta ovisi o carrieru; kod kupovanja karte pitaj da li inace dopustaju da im predas kolica kod tek kod vaseg ukrcaja u avion.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Veća djeca (starija od 2 godine) mogu dobiti specijalni dječji obrok. I ne treba ništa prethodno najaviti već neposredno kod dijeljenja hrane to zatražite.
    Kod dugih letova i veće djece svakako ponesite dosta igračkica, slikovnica,...i drugih stvari za animaciju jer se može dogoditi da dijete zbog turbulencije večinu vremena provede zavezano u sjedalu.

Hm, nisam sigurna da beba kod slijetanja i uzlijetanja smije sisati ako mora biti zavezana. :?

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa
    Hm, nisam sigurna da beba kod slijetanja i uzlijetanja smije sisati ako mora biti zavezana. :?
    Beba je zavezana u maminom krilu pojasom koji se veze za mamin pojas, tako da mozete bez problema namjestiti polozaj za dojenje a da je pritom beba istovremeno vezana (provjereno ).

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ups, beba naravno moze biti vezana i u tatinom krilu za tatin pojas (ali onda to malo otezava dojenje ).

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

[quote="Elly"]
    S obzirom na to da je bebica mala (rekla si 2 mjeseca?), ne trebas ponijeti puno. Ono sto i inace nosis kad ides u setnju - presvlaku za bebu, par pelena, vlazne maramice, itd. Eventualno jednu dekicu. Zbog promjene tlaka i suhog zraka u avionu, bebama se zna zacepiti nosic, sto moze otezati sisanje, pa ponesi fiziolosku otopinu za nos (imas za kupiti u zgodnim malim jednokratnim flakonima, nece ti zauzeti puno mjesta).
    Inace nisam za dude, no kao rezervu, ako, kao sto kazes, beba ne bude htjela sisati, mozes ponijeti i dudu i ponuditi bebi kod polijetanja/slijetanja.[/quote

mi smo nosili sa sobom u rucnoj prtljazi sve sto je potrebno za bebu za 2 dana. razlog tome je sto nam redovito izgube prtljagu, pa smo htjeli biti sigurni.

titimita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Spremam se na put za Dbk za tjedan dana, beba ce biti 3 mjeseca stara, sve znam o kartama i autosjedalicama u avionu ali nikako ne mogu domisliti sto da joj obucem? Mislim, na putu do Plesa ce biti vruce, onda na Plesu ce biti klimatizirano, pa do aviona ce vjerojatno puhati sa svih strana, onda u avionu klima da se smrznes, pa u Dbk-u opet pakleno vruce...

Totalno sam :?

Ima netko ideju?

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj titimita prvotno napisa
    Spremam se na put za Dbk za tjedan dana, beba ce biti 3 mjeseca stara, sve znam o kartama i autosjedalicama u avionu ali nikako ne mogu domisliti sto da joj obucem? Ima netko ideju?
    Nesto slojevito, sto mozes lako skinuti.
    Npr. dolje bodic koji mozes lako presvuci u slucaju frke , a gore neku trenerkicu, gornji dio na patent pa lako i brzo skines. Jos ako gornji dio ima i kapuljacu, super.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Hvala Elly na pomoci.

Kupila sam Maxi Cosi Citi kolica i AS tako da sada pokusavam od Maleva doznati da li mogu do aviona s kolicima bez sjedala ali s AS - ali u avionu cu je drzati u krilu jer da budem iskrena malo mi je puno placati 67% od karte za njenu stolicu. Idemo do Dublina.

Javim kako je proslo cim stignemo. Jos nisam bookirala let ali planiram ovih dana.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Tatjanae prvotno napisa
    Hvala Elly na pomoci.
    Nema na cemu.
    Ugodan let i lijep provod u Dublinu.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor